r
Nosalty Logó

Gesztenyelisztes lepény

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Cafika
Gesztenyelisztes lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 268 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2688 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 222 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    185.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 268 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.3 g

Zsír

  • Összesen
    112.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1858.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    638 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    359 mg
  • Foszfor
    681 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    367.9 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    178.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    220 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 2688 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    153.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 222 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gesztenyelisztet és a burgonyakeményítőt egy nagyobb tálba beleszitáljuk, hozzáadjuk a cukrot (édesítőt; én steviát) és 2 kanál olívaolajat. Ezt jól összekeverjük.
  2. Lassan a masszához adjuk a tejet, mindig kevergetve, majd a narancslevet is, a massza elég sűrű, de jól keverhető legyen.
  3. Majd hozzáadjuk a fenyőmagot, mandulát és a mazsolát is, jól összekeverjük.
  4. A masszát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, a maradék 2 evőkanál olívaolajat a massza tetejére kenjük, majd a 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40-60 perc alatt készre sütjük. (a recept 1 órát írt, de nekem elegendő volt 40 perc)
  5. Legfinomabb langyosan.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 22x28x4
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3407
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 12.

Ajánló

Nagyon finom magában is, vagy frissen felvert tejszínnel tálalva is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A páromtól kaptam egy szuper jó kis receptes könyvet, és ez volt az első recept, amit elkészítettem belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...