Gesztenyelisztes lepény
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Cafika
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 15% Zsír
Összesen
268
kcal
- 7% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 15% Zsír
Összesen
2688
kcal
- 7% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
24.8g gesztenyeliszt80 kcal
-
7.4g burgonyakeményítő25 kcal
-
8.3g stevia0 kcal
-
2.6g olívaolaj23 kcal
-
20.6g tej12 kcal
-
5g mazsola15 kcal
-
8.3g mandula49 kcal
-
1.7g fenyőmag11 kcal
-
21.5g narancs7 kcal
Összesen
222
kcal
- 7% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 11.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 185.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 16 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.8 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 17.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 25 micro
Összesen
268
kcal
- 7% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 51.3 g
Zsír
-
Összesen 112.6 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 61 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1858.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 638 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 359 mg
-
Foszfor 681 mg
-
Nátrium 161 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 367.9 g
-
Cukor 72 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 178.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 31 mg
-
C vitamin: 103 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 116 micro
-
Kolin: 86 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 142 micro
-
β-crypt 220 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 248 micro
Összesen
2688
kcal
- 7% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 9.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 153.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 56 mg
-
Nátrium 13 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.4 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 14.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 20 micro
Összesen
222
kcal
Hozzávalók
-
300 g gesztenyeliszt
-
90 g burgonyakeményítő
-
250 ml tej
-
60 g mazsola
-
20 g fenyőmag
Elkészítés
- A gesztenyelisztet és a burgonyakeményítőt egy nagyobb tálba beleszitáljuk, hozzáadjuk a cukrot (édesítőt; én steviát) és 2 kanál olívaolajat. Ezt jól összekeverjük.
- Lassan a masszához adjuk a tejet, mindig kevergetve, majd a narancslevet is, a massza elég sűrű, de jól keverhető legyen.
- Majd hozzáadjuk a fenyőmagot, mandulát és a mazsolát is, jól összekeverjük.
- A masszát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, a maradék 2 evőkanál olívaolajat a massza tetejére kenjük, majd a 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40-60 perc alatt készre sütjük. (a recept 1 órát írt, de nekem elegendő volt 40 perc)
- Legfinomabb langyosan.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 22x28x4
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 22
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3407
- Feltöltés dátuma: 2014. március 12.
Ajánló
Nagyon finom magában is, vagy frissen felvert tejszínnel tálalva is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Cafika
156 recept
A páromtól kaptam egy szuper jó kis receptes könyvet, és ez volt az első recept, amit elkészítettem belőle.