r
Nosalty Logó

Gertrúd-szelet

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Gertrúd-szelet
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

499
Kalória
7.8g
Fehérje
69.2g
Szénhidrátok
20.3g
Zsír
40.9g
Víz
198.2g
Koleszterin
666.5mg
Rost
52.2g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 499 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 5952 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 297 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    536.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    205 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.2 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    40.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 499 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    93 g

Zsír

  • Összesen
    244.1 g
  • Telített zsírsav
    123 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    2378 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6439.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    1685 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    2465 mg
  • Nátrium
    1868 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    830.9 g
  • Cukor
    626 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    491.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2137 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    413 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    316 micro
  • Kolin:
    1575 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2103 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    388 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2336 micro
Összesen 5952 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    320.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.4 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    24.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 297 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta elkészítéséhez a tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük.
  2. Utána a vaníliás cukrot, a sütőport és a pudingport összekeverjük a tojássárgákkal.
  3. A két krémet lazán, de egyenletesen összeforgatjuk.
  4. Előmelegített sütőben megsütjük. (Sütőpapírral bélelt közepes vagy attól nagyobb méretű tepsiben.)
  5. A kihűlt tésztalapot kettévágjuk.
  6. A krémhez a vajat a porcukorral habosra keverjük.
  7. A tojássárgákat a búzadarával és a tejjel keményre főzzük, ha ez kihűlt hozzákeverjük a rumot.
  8. A két krémet összekeverjük.
  9. Az elkészült krémet a 2 tésztalap közé kenjük.
  10. A tetejére a tojásfehérjéket a porcukorral gőz felett nagyon kemény habbá verjük.
  11. Végül a tésztalap tetejére kenjük, tetejét villával hullámosra díszitjük.
  12. A hab tetejére szórhatunk mandulát is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Ez a süti eredetileg nem így néz ki, de szerintem így sokkal mutatósabb. :)  

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Házi citromos mignon

Ha már egyszer nekivágunk a házi mignon elkészítésének, jobb, ha eszközölünk pár változtatást. Hiszen a klasszikus, retró sütemény émelygős fondant-ja és fullasztó vajkrémje ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Tejszínes carbonara spagetti

Egyszerűen elkészíthető, és mindemellett nagyszerű étel, nem fogyókúrás, de ez kell a magyar gyomornak, isteni volt, érdemes kipróbálnotok...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!