r
Nosalty Logó

Gertrúd-szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gertrúd-szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 499 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 5952 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 297 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    536.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    205 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.2 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 499 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    93 g

Zsír

  • Összesen
    244.1 g
  • Telített zsírsav
    123 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    2378 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6439.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    1685 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    2465 mg
  • Nátrium
    1868 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    830.9 g
  • Cukor
    626 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    491.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2137 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    413 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    316 micro
  • Kolin:
    1575 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2103 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    388 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2336 micro
Összesen 5952 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    320.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.4 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 297 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta elkészítéséhez a tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük.
  2. Utána a vaníliás cukrot, a sütőport és a pudingport összekeverjük a tojássárgákkal.
  3. A két krémet lazán, de egyenletesen összeforgatjuk.
  4. Előmelegített sütőben megsütjük. (Sütőpapírral bélelt közepes vagy attól nagyobb méretű tepsiben.)
  5. A kihűlt tésztalapot kettévágjuk.
  6. A krémhez a vajat a porcukorral habosra keverjük.
  7. A tojássárgákat a búzadarával és a tejjel keményre főzzük, ha ez kihűlt hozzákeverjük a rumot.
  8. A két krémet összekeverjük.
  9. Az elkészült krémet a 2 tésztalap közé kenjük.
  10. A tetejére a tojásfehérjéket a porcukorral gőz felett nagyon kemény habbá verjük.
  11. Végül a tésztalap tetejére kenjük, tetejét villával hullámosra díszitjük.
  12. A hab tetejére szórhatunk mandulát is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 13565
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 27.

Ajánló

Isteni finom sütemény, nem annyira tömény és könnyen elkészíthető.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a süti eredetileg nem így néz ki, de szerintem így sokkal mutatósabb. :)  

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...