r
Nosalty Logó

Gerbeaud ahogy Kattika készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kattika
Gerbeaud ahogy Kattika készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 975 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 7794 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 472 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    56.6 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    528.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    267 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.7 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    257 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 975 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    116.3 g

Zsír

  • Összesen
    452.5 g
  • Telített zsírsav
    189 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    132 g
  • Koleszterin
    1053 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4227.6 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    222 mg
  • Kálcium
    895 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    652 mg
  • Foszfor
    2137 mg
  • Nátrium
    264 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    853.5 g
  • Cukor
    412 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    209.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2057 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    574 micro
  • Kolin:
    639 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2017 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    476 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    566 micro
Összesen 7794 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    256.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 472 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, a hozzávalókat összegyúrjuk, lapokat nyújtunk belőle.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk az első lapot, megkenjük lekvárral, valamint megszórjuk a diós-cukros citromhéjas keverékkel, majd ugyanígy folytatjuk a rétegezést úgy, hogy tészta lap legyen legfelül.
  3. Előmelegített 180 fokos sütőben 45-50 perc alatt megsütjük.
  4. Mikor kihűlt, a tetejét megkenjük olvasztott csokoládéval vagy csokoládémázzal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 10052
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kattika 126 recept

A zserbót is mama szokta készíteni, szerintem sokkal finomabb, mint a cukrászdai!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...