Génoise piskóta - Francia piskóta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Adelaice
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
28g tojás35 kcal
-
18g cukor68 kcal
-
4g vaj26 kcal
-
17g finomliszt61 kcal
-
3g vaj24 kcal
-
2g finomliszt6 kcal
Összesen
220
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
165g tojás208 kcal
-
105g cukor406 kcal
-
22g vaj158 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
Összesen
1315
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
39.1g tojás49 kcal
-
24.9g cukor96 kcal
-
5.2g vaj37 kcal
-
23.7g finomliszt86 kcal
-
4.7g vaj34 kcal
-
2.4g finomliszt9 kcal
Összesen
311
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 8.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 105 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 145.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 36 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.7 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 21.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 87 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 74 mg
-
Retinol - A vitamin: 86 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 125 micro
Összesen
220
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30 g
Zsír
-
Összesen 49 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 630 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 872.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 83 mg
-
Kálcium 109 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 416 mg
-
Nátrium 214 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 190 g
-
Cukor 106 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 130.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 520 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 98 micro
-
Kolin: 446 mg
-
Retinol - A vitamin: 514 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 66 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 750 micro
Összesen
1315
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 11.6 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 149 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 206.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 99 mg
-
Nátrium 51 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 30.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 123 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 106 mg
-
Retinol - A vitamin: 122 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 178 micro
Összesen
311
kcal
Hozzávalók
-
105 g cukor
-
100 g finomliszt
Elkészítés
- A puha, szobahőmérsékletű vajjal kenjük ki a 18 cm átmérőjű, legalább 5 cm magas tortaformánkat. Lisztezzük ki.
- Hőálló tálban keverjük össze a tojásokat a cukorral. Vízgőz fölött (úgy, hogy a tál ne érjen a vízbe) melegítsük fel, folyamatos keverés mellett.
- A hőről levéve, robotgéppel verjük fel a tojásokat addig, hogy egy sűrű, habos állagot kapjunk, ami az eredeti mennyiség két-háromszorosát teszi ki. (Amennyiben 45°C alatt tudjuk tartani a keveréket, vízgőz felett is felverhetjük.) Ebbe keverjük bele az olvasztott (de nem forró!) vajat.
- Óvatosan forgassuk bele a lisztet a keverékbe egy spatula segítségével, vigyázva, hogy ne törjön össze a hab.
- A tésztát öntsük a kivajazott, kilisztezett formába, majd 180°C-on süssük addig, amíg a tészta el nem válik a formától (kb. 20 perc). Tűpróbával ellenőrizhetjük.
- Amennyiben szárazra sikerül a piskóta, a tortakrém betöltése előtt cukorsziruppal vagy lekvárral megkenhetjük vékonyan.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 18
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 110
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 50
- Össznézettség: 44448
- Feltöltés dátuma: 2018. augusztus 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Adelaice
1 recept
Klasszikus piskóta, amit a francia és olasz konyha gyakran vékony tepsiben sütve használ. Alkalmas tortalapnak, vajas és tejszínes krémekhez is.