r
Nosalty Logó

Gazpacho leves párolt tigrisrákkal

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Gazpacho leves párolt tigrisrákkal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
95 °C
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 391 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1560 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 67 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1129.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    781 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    333.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    139 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    131 micro
  • β-karotin
    2025 micro
  • β-crypt
    487 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    205 micro
Összesen 391 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    38 g

Zsír

  • Összesen
    108.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4518.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    350 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    218 mg
  • Foszfor
    743 mg
  • Nátrium
    3124 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.5 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1334.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    844 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    555 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    180 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    384 micro
  • Kolin:
    194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    522 micro
  • β-karotin
    8098 micro
  • β-crypt
    1949 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    822 micro
Összesen 1560 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    351 micro
  • β-crypt
    85 micro
  • Likopin
    446 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 67 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Hámozzuk meg a paprikát, magozzuk ki, és vágjuk ki a hártyáját. Végül kockázzuk fel az egyiket, a másikat pedig vágjuk nagyobb darabokra.
  2. Hámozzuk meg az uborkát, és vágjuk félbe. Az egyik felét magozzuk ki (és tegyük félre a magokat a leveshez), majd vágjuk kis kockákra. A másik felét pedig vágja nagyobb darabokra.
  3. Daraboljuk fel a többi zöldséget is.
  4. A nagyobb darabokra vágott zöldségeket tegyük egy lábosba, öntsük rá az alaplevet, az olívaolajat és az ecetet, majd tegyünk bele egy szelet kenyeret. Tegyük a hűtőbe legalább 2 órára.
  5. Turmixszoljuk le a levest, szűrjük át, majd ízesítsük sóval, borssal.
  6. Melegítsük fel a sütőt hőlégkeverés programon 95 °C-ra. Tisztítsuk meg a rákokat, és pároljuk 5-6 percig. Gőzsütéssel Interval programon, 95 °C-on ugyanígy járjunk el. Miután kivettük a sütőből, sózzuk és borsozzuk.
  7. Szedjük ki a levest tálkákba, tegyünk mindegyikbe egy kis apróra vágott paprikát és uborkát, illetve tigrisrákot. Díszítsük kis bazsalikomlevelekkel.
  • Sütés hőfoka: 95 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1724
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 02.

Ajánló

Ez a hideg, spanyol stílusú leves tökéletes választás előételnek vagy vacsorának is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hideg, spanyol stílusú leves az Electrolux konyhájából.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...