Gazpacho leves párolt tigrisrákkal
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
95 °C
- 3% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
30g tigrisrák21 kcal
-
25g kenyér69 kcal
-
150g zöldség alaplé11 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
25 kcal
-
100g kígyóuborka15 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
25g olívaolaj221 kcal
-
8g vörösborecet1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
Összesen
391
kcal
- 3% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
120g tigrisrák85 kcal
-
100g kenyér274 kcal
-
600g zöldség alaplé42 kcal
-
400g paradicsom72 kcal
-
98 kcal
-
400g kígyóuborka58 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
100g olívaolaj884 kcal
-
30g vörösborecet6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
Összesen
1560
kcal
- 3% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
5.2g tigrisrák4 kcal
-
4.3g kenyér12 kcal
-
26g zöldség alaplé2 kcal
-
17.3g paradicsom3 kcal
-
4 kcal
-
17.3g kígyóuborka3 kcal
-
3.9g vöröshagyma1 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
4.3g olívaolaj38 kcal
-
1.3g vörösborecet0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
Összesen
67
kcal
- 3% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 9.5 g
Zsír
-
Összesen 27.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1129.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 87 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 186 mg
-
Nátrium 781 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.6 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 333.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 211 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 139 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 45 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 96 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 131 micro
-
β-karotin 2025 micro
-
β-crypt 487 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 205 micro
Összesen
391
kcal
- 3% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 38 g
Zsír
-
Összesen 108.2 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 74 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 151 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4518.4 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 67 mg
-
Kálcium 350 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 218 mg
-
Foszfor 743 mg
-
Nátrium 3124 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 110.5 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 1334.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 844 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 24 mg
-
C vitamin: 555 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 180 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 384 micro
-
Kolin: 194 mg
-
Retinol - A vitamin: 65 micro
-
α-karotin 522 micro
-
β-karotin 8098 micro
-
β-crypt 1949 micro
-
Likopin 10292 micro
-
Lut-zea 822 micro
Összesen
1560
kcal
- 3% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 1.6 g
Zsír
-
Összesen 4.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 195.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 32 mg
-
Nátrium 135 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 57.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 351 micro
-
β-crypt 85 micro
-
Likopin 446 micro
-
Lut-zea 36 micro
Összesen
67
kcal
Hozzávalók
-
12 dkg tigrisrák
-
600 ml zöldség alaplé
-
2 közepes db piros kaliforniai paprika
-
1 közepes db kígyóuborka
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
30 ml vörösborecet
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
8 levél bazsalikom
Elkészítés
- Hámozzuk meg a paprikát, magozzuk ki, és vágjuk ki a hártyáját. Végül kockázzuk fel az egyiket, a másikat pedig vágjuk nagyobb darabokra.
- Hámozzuk meg az uborkát, és vágjuk félbe. Az egyik felét magozzuk ki (és tegyük félre a magokat a leveshez), majd vágjuk kis kockákra. A másik felét pedig vágja nagyobb darabokra.
- Daraboljuk fel a többi zöldséget is.
- A nagyobb darabokra vágott zöldségeket tegyük egy lábosba, öntsük rá az alaplevet, az olívaolajat és az ecetet, majd tegyünk bele egy szelet kenyeret. Tegyük a hűtőbe legalább 2 órára.
- Turmixszoljuk le a levest, szűrjük át, majd ízesítsük sóval, borssal.
- Melegítsük fel a sütőt hőlégkeverés programon 95 °C-ra. Tisztítsuk meg a rákokat, és pároljuk 5-6 percig. Gőzsütéssel Interval programon, 95 °C-on ugyanígy járjunk el. Miután kivettük a sütőből, sózzuk és borsozzuk.
- Szedjük ki a levest tálkákba, tegyünk mindegyikbe egy kis apróra vágott paprikát és uborkát, illetve tigrisrákot. Díszítsük kis bazsalikomlevelekkel.
- Sütés hőfoka: 95 °C
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 12
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1724
- Feltöltés dátuma: 2013. december 02.
Ajánló
Ez a hideg, spanyol stílusú leves tökéletes választás előételnek vagy vacsorának is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Hideg, spanyol stílusú leves az Electrolux konyhájából.