r
Nosalty Logó

Gazpacho leves párolt tigrisrákkal

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Gazpacho leves párolt tigrisrákkal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
95 °C
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 391 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1560 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 67 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1129.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    781 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    333.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    139 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    131 micro
  • β-karotin
    2025 micro
  • β-crypt
    487 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    205 micro
Összesen 391 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    38 g

Zsír

  • Összesen
    108.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4518.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    350 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    218 mg
  • Foszfor
    743 mg
  • Nátrium
    3124 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.5 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1334.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    844 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    555 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    180 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    384 micro
  • Kolin:
    194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    522 micro
  • β-karotin
    8098 micro
  • β-crypt
    1949 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    822 micro
Összesen 1560 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    351 micro
  • β-crypt
    85 micro
  • Likopin
    446 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 67 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Hámozzuk meg a paprikát, magozzuk ki, és vágjuk ki a hártyáját. Végül kockázzuk fel az egyiket, a másikat pedig vágjuk nagyobb darabokra.
  2. Hámozzuk meg az uborkát, és vágjuk félbe. Az egyik felét magozzuk ki (és tegyük félre a magokat a leveshez), majd vágjuk kis kockákra. A másik felét pedig vágja nagyobb darabokra.
  3. Daraboljuk fel a többi zöldséget is.
  4. A nagyobb darabokra vágott zöldségeket tegyük egy lábosba, öntsük rá az alaplevet, az olívaolajat és az ecetet, majd tegyünk bele egy szelet kenyeret. Tegyük a hűtőbe legalább 2 órára.
  5. Turmixszoljuk le a levest, szűrjük át, majd ízesítsük sóval, borssal.
  6. Melegítsük fel a sütőt hőlégkeverés programon 95 °C-ra. Tisztítsuk meg a rákokat, és pároljuk 5-6 percig. Gőzsütéssel Interval programon, 95 °C-on ugyanígy járjunk el. Miután kivettük a sütőből, sózzuk és borsozzuk.
  7. Szedjük ki a levest tálkákba, tegyünk mindegyikbe egy kis apróra vágott paprikát és uborkát, illetve tigrisrákot. Díszítsük kis bazsalikomlevelekkel.
  • Sütés hőfoka: 95 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1724
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 02.

Ajánló

Ez a hideg, spanyol stílusú leves tökéletes választás előételnek vagy vacsorának is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hideg, spanyol stílusú leves az Electrolux konyhájából.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek