r
Nosalty Logó

Gazdag gyümölcskenyér narancslikőrrel

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
java46
Gazdag gyümölcskenyér narancslikőrrel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 401 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 4820 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 192 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    323.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.4 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    101.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 401 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.3 g

Zsír

  • Összesen
    39.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3883.4 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    737 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    831 mg
  • Foszfor
    2049 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1085.3 g
  • Cukor
    537 mg
  • Élelmi rost
    131 mg

VÍZ

  • Összesen
    1223 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    301 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    305 micro
  • Kolin:
    245 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    143 micro
  • β-karotin
    1371 micro
  • β-crypt
    233 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2076 micro
Összesen 4820 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    154.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 192 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szilvát, a datolyát, a fügét daraboljuk (4 darabba), a mazsolával és áfonyával egy nagy tálba adjuk és az almalével, narancslikőrrel (narancslével) jól összekeverjük, lefedve 12 órán át áztatjuk.
  2. A mandulát leforrázzuk, héját lehúzzuk, felezzük (készen is lehet hántolt mandulát kapni).
  3. Másnap a kenyértésztát az összetevőkbőlelkészítjük, az áztatott aszalt gyümölcsökkel, a mandulával és a fűszerrel jól összekeverjük úgy, hogy a kenyértészta a gyümölcsökkel összeáll. A tésztából 4 hosszúkás kenyeret formázunk, egy sütőpapírral kibélelt lapra helyezzük őket, és kb. 30 percig pihentetjük.
  4. Előmelegített sütőbe toljuk, és 60-80 percig sütjük előbb 200 fokon, majd 15 perc múlva a hőmérsékletet 180-160 fokra redukáljuk
  5. A maradék almalében elkevert és felforraltétkezési keményítővel beecseteljük a még forró készre sült kenyereket , és hagyjuk teljesen kihűlni. Frissentartó fóliába csavarva 1-2 hétig érleljük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 108
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 16321
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 05.

Ajánló

Zaftos-aromás kenyérféleség. Adventi-karácsonyi ajándék is lehet, mely jó előre elkészíthető. Januárban is jól esik még, jól eltartható, igazi téli csemege.

Receptkategóriák

Remek karácsonyi édesség, Németországban tanultam, én minden karácsonyra elkészítem. Jól eltartható, előre elkészíthető, azonkívül az aszalt gyümölcsöknek télen van a szezonja. Ha nem tudjuk az előírt aszalt gyümölcsöket beszerezni, tetszés szerint válogathatjuk: szárított sárgabarack, aszalt körte, stb. Az idén mandula likőr volt tartalékban, narancs likőr, vagy Tripple Sec helyett azzal készítettem. Könnyítésül a kenyér elkészítéséhez: 300 g kész parasztkenyér-keverékből, 200 g teljes kiőrlésű rozslisztből és 300 ml langyos vízből, nagyon egyszerű és biztosan sikerül. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...