Galette teljes kiőrlésű lisztből
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Takács Kriszti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 12% Zsír
Tészta
-
166 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
10g joghurt6 kcal
-
8g víz0 kcal
-
3g barna cukor10 kcal
-
0g só0 kcal
Töltelék
-
64g őszibarack24 kcal
-
13g barna cukor48 kcal
-
19 kcal
-
1g fahéj1 kcal
Kenéshez
-
14g tojás17 kcal
-
3g barna cukor10 kcal
Összesen
480
kcal
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 12% Zsír
Tészta
-
664 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
40g joghurt24 kcal
-
30g víz0 kcal
-
10g barna cukor38 kcal
-
0g só0 kcal
Töltelék
-
254g őszibarack95 kcal
-
50g barna cukor190 kcal
-
76 kcal
-
2g fahéj5 kcal
Kenéshez
-
55g tojás69 kcal
-
10g barna cukor38 kcal
Összesen
1916
kcal
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 12% Zsír
Tészta
-
25.9g teljes kiőrlésű liszt86 kcal
-
13g vaj93 kcal
-
5.2g joghurt3 kcal
-
3.9g víz0 kcal
-
1.3g barna cukor5 kcal
-
0g só0 kcal
Töltelék
-
32.9g őszibarack12 kcal
-
6.5g barna cukor25 kcal
-
2.6g étkezési keményítő10 kcal
-
0.3g fahéj1 kcal
Kenéshez
-
7.1g tojás9 kcal
-
1.3g barna cukor5 kcal
Összesen
249
kcal
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 22.9 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 100 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 398.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 215 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 65.8 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 90.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 203 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 190 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 142 micro
-
β-crypt 43 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 227 micro
Összesen
480
kcal
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 30 g
Zsír
-
Összesen 91.6 g
-
Telített zsírsav 54 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 400 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1592.2 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 44 mg
-
Kálcium 260 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 277 mg
-
Foszfor 859 mg
-
Nátrium 127 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 263 g
-
Cukor 93 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 362.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 812 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 95 micro
-
Kolin: 246 mg
-
Retinol - A vitamin: 759 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 567 micro
-
β-crypt 170 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 910 micro
Összesen
1916
kcal
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 11.9 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 206.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 111 mg
-
Nátrium 16 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.1 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 47 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 105 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 98 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 74 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 118 micro
Összesen
249
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
200 g teljes kiőrlésű liszt
-
100 g vaj
-
40 g joghurt
-
30 g víz
-
10 g barna cukor
-
1 csipet só
Töltelék
-
2 db őszibarack
-
50 g barna cukor
-
20 g étkezési keményítő
-
2 g fahéj
Kenéshez
-
1 db tojás
-
1 ek barna cukor
Elkészítés
Tészta
- A vajat sütés előtt egy fél órával vegyük ki a hűtőből, hogy könnyebben tudjunk vele dolgozni. A lisztet egy edénybe mérjük ki, adjunk hozzá egy csipet sót, a cukrot és keverjük el. Majd a szobahőmérsékletű vajat morzsoljuk el benne.
- Ezután mehet bele a joghurt, a víz és gyúrjuk addig, amíg össze nem áll. Tegyük fél órára a hűtőbe, így a vaj visszadermed és könnyű lesz kinyújtani.
- A tésztát oszthatjuk négyfelé, így egy fős galetteket kapunk, kétfelé, vagy nyújthatunk belőle egy nagy galettet is. A képen és a videón két részre osztva láthatjátok.
- A tésztát körülbelül fél ujjnyi vastagra nyújtjuk, közben lisztezzük, hogy ne tapadjon le. Érdemes gyorsan dolgozni, ha pedig több részre osztjuk a tésztát, amivel nem dolgozunk, tegyük vissza a hűtőbe.
- Törekedjünk rá, hogy nagyjából kör alakúra nyújtsuk. Ezután legyező alakban rendezzük el közepén a gyümölcsöket úgy, hogy a tészta szélein 2-3 centit hagyjunk szabadon. Ezt a részt fogjuk visszahajtani.
- Amikor a gyümölcsöket elrendeztük, kezdjük el a széleit felhajtani.
- Egy tojást villával verjünk fel, majd a felhajtott tészta széleket kenjük le vele. Szórjuk meg kevés barna cukorral, majd mehet is az előmelegített sütőbe, légkeverésen 180 C fokon 25 percre.
Töltelék
- Amíg a tészta pihen, mossuk meg a barackokat, magozzuk ki és vágjuk vékony szeletekre. Adjuk hozzá a keményítőt, a fahéjat és a cukrot, majd óvatosan keverjük össze.
Kenéshez
- Egy tojást villával verjünk fel, majd a felhajtott tészta széleket kenjük le vele. Szórjuk meg kevés barna cukorral, majd mehet is az előmelegített sütőbe, légkeverésen 180 C fokon 25 percre.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 45
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 2348
- Feltöltés dátuma: 2022. szeptember 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Takács Kriszti
133 recept