r
Nosalty Logó

Galette teljes kiőrlésű lisztből

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Takács Kriszti
Galette teljes kiőrlésű lisztből
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Töltelék

Kenéshez

Összesen 480 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Töltelék

Kenéshez

Összesen 1916 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Töltelék

Kenéshez

Összesen 249 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    398.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    215 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    227 micro
Összesen 480 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    30 g

Zsír

  • Összesen
    91.6 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    400 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1592.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    260 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    277 mg
  • Foszfor
    859 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    263 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    362.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    812 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    759 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    567 micro
  • β-crypt
    170 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    910 micro
Összesen 1916 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    47 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 249 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Tészta

  1. A vajat sütés előtt egy fél órával vegyük ki a hűtőből, hogy könnyebben tudjunk vele dolgozni. A lisztet egy edénybe mérjük ki, adjunk hozzá egy csipet sót, a cukrot és keverjük el. Majd a szobahőmérsékletű vajat morzsoljuk el benne.
  2. Ezután mehet bele a joghurt, a víz és gyúrjuk addig, amíg össze nem áll. Tegyük fél órára a hűtőbe, így a vaj visszadermed és könnyű lesz kinyújtani.
  3. A tésztát oszthatjuk négyfelé, így egy fős galetteket kapunk, kétfelé, vagy nyújthatunk belőle egy nagy galettet is. A képen és a videón két részre osztva láthatjátok.
  4. A tésztát körülbelül fél ujjnyi vastagra nyújtjuk, közben lisztezzük, hogy ne tapadjon le. Érdemes gyorsan dolgozni, ha pedig több részre osztjuk a tésztát, amivel nem dolgozunk, tegyük vissza a hűtőbe.
  5. Törekedjünk rá, hogy nagyjából kör alakúra nyújtsuk. Ezután legyező alakban rendezzük el közepén a gyümölcsöket úgy, hogy a tészta szélein 2-3 centit hagyjunk szabadon. Ezt a részt fogjuk visszahajtani.
  6. Amikor a gyümölcsöket elrendeztük, kezdjük el a széleit felhajtani.
  7. Egy tojást villával verjünk fel, majd a felhajtott tészta széleket kenjük le vele. Szórjuk meg kevés barna cukorral, majd mehet is az előmelegített sütőbe, légkeverésen 180 C fokon 25 percre.

Töltelék

  1. Amíg a tészta pihen, mossuk meg a barackokat, magozzuk ki és vágjuk vékony szeletekre. Adjuk hozzá a keményítőt, a fahéjat és a cukrot, majd óvatosan keverjük össze.

Kenéshez

  1. Egy tojást villával verjünk fel, majd a felhajtott tészta széleket kenjük le vele. Szórjuk meg kevés barna cukorral, majd mehet is az előmelegített sütőbe, légkeverésen 180 C fokon 25 percre.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2353
  • Feltöltés dátuma: 2022. szeptember 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Galette teljes kiőrlésű lisztből
Takács Kriszti 133 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...