r
Nosalty Logó

Galette Fruzsina konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Galette Fruzsina konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 567 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 2270 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 270 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    35.3 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    307 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    285 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    246 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 567 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    26.8 g

Zsír

  • Összesen
    141.1 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    366 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    623.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    339 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    230.9 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    413.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1227 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1141 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    983 micro
  • β-crypt
    132 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    314 micro
Összesen 2270 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    74 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 270 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Összegyúrjuk a hozzávalókat, fél órára a hűtőbe tesszük. Ezt követően kör alakúra nyújtjuk. (Én néha lekvárral is megkenem.)
  2. Ezt követően megpakoljuk gyümölcsökkel (de már a tepsin, sütőpapíron, utána ugyanis elég nehéz átrakni.:)). Majd a szélét behajtjuk úgy, ahogy éppen sikerül. (Én ekkor kicsit nagyobb széllel készítettem, de az is elég, ha csak 1-2 cm-t hajtunk be.)
  3. A visszahajtott részt megkenjük felvert tojással. Fahéjas cukorral megszórhatjuk az egészet! Garantált a siker, és nagyon egyszerű, gyors!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 88
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4527
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 02.

Ajánló

Én a gyümölcsöket, illetve a behajtott részt is meg szoktam szórni egy kis kristálycukorral, amibe kicsi fahéjat keverek, így még finomabb!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Még régebben találtam rá erre a receptre az interneten, akkoriban hiába kerestem volna többet, csak ez az egy recept volt. Azóta egyszer sajnos elhagytam ezt a receptet, nem is emlékeztem rá, így új recept után kellett néznem. Elég sokat keresgettem, olvasgattam, aztán megcsináltam egyet, amit talán itt találtam, és sokan írták, hogy milyen finom. Hát én megsütöttem, és nekem az nem ízlett, de szerencsére megtaláltam az én jól bevált receptemet. Nyáron volt, hogy egy héten többször is elkészítettem. Bármilyen gyümölccsel elkészíthető, fagyasztott is tökéletesen megfelel. Én pl a képen fagyasztott szilvából készítettem, amit nem olvasztottam ki előre. Itthon ilyenkor sajnos csak porcukor volt, a tetején az látható. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...