Galette Fruzsina konyhájából
- 3% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 3% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 3% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 35.3 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 91 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 155.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 85 mg
-
Nátrium 6 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57.7 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 103.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 307 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 285 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 246 micro
-
β-crypt 33 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 79 micro
- 3% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 26.8 g
Zsír
-
Összesen 141.1 g
-
Telített zsírsav 86 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 366 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 623.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 76 mg
-
Kálcium 98 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 78 mg
-
Foszfor 339 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 230.9 g
-
Cukor 58 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 413.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1227 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 36 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 81 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 1141 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 983 micro
-
β-crypt 132 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 314 micro
- 3% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 16.8 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 74 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 40 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.4 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 49.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 146 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 135 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 117 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 37 micro
Elkészítés
- Összegyúrjuk a hozzávalókat, fél órára a hűtőbe tesszük. Ezt követően kör alakúra nyújtjuk. (Én néha lekvárral is megkenem.)
- Ezt követően megpakoljuk gyümölcsökkel (de már a tepsin, sütőpapíron, utána ugyanis elég nehéz átrakni.:)). Majd a szélét behajtjuk úgy, ahogy éppen sikerül. (Én ekkor kicsit nagyobb széllel készítettem, de az is elég, ha csak 1-2 cm-t hajtunk be.)
- A visszahajtott részt megkenjük felvert tojással. Fahéjas cukorral megszórhatjuk az egészet! Garantált a siker, és nagyon egyszerű, gyors!
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 88
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 4521
- Feltöltés dátuma: 2015. január 02.
Ajánló
Én a gyümölcsöket, illetve a behajtott részt is meg szoktam szórni egy kis kristálycukorral, amibe kicsi fahéjat keverek, így még finomabb!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Még régebben találtam rá erre a receptre az interneten, akkoriban hiába kerestem volna többet, csak ez az egy recept volt. Azóta egyszer sajnos elhagytam ezt a receptet, nem is emlékeztem rá, így új recept után kellett néznem. Elég sokat keresgettem, olvasgattam, aztán megcsináltam egyet, amit talán itt találtam, és sokan írták, hogy milyen finom. Hát én megsütöttem, és nekem az nem ízlett, de szerencsére megtaláltam az én jól bevált receptemet. Nyáron volt, hogy egy héten többször is elkészítettem. Bármilyen gyümölccsel elkészíthető, fagyasztott is tökéletesen megfelel. Én pl a képen fagyasztott szilvából készítettem, amit nem olvasztottam ki előre. Itthon ilyenkor sajnos csak porcukor volt, a tetején az látható. :)