r
Nosalty Logó

Gachas dulces

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Gachas dulces
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 349 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2803 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 119 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    273.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.2 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    157.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 349 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.4 g

Zsír

  • Összesen
    103.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2187.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    884 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    296 mg
  • Nátrium
    827 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    417.4 g
  • Cukor
    260 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1257 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 2803 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    92.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    12 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    53 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 119 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy teflon serpenyőben minden zsiradék nélkül megpirítjuk a lisztet. Ez kb. 10 perc. Folyamatosan kevergessük, amíg barnás árnyalatú nem lesz.
  2. Egy másik lábosba (nagyba, mert minden ebbe jön a végén) öntsük bele a 2 bögre tejet és a 2 bögre vizet. Dobjunk bele egy fahéjat és egy citrom levágott héját, majd tegyük hozzá az egy bögre cukrot. Forraljuk fel, majd ha felforrt, távolítsuk el belőle a fahéjat és a citromhéjat.
  3. Egy harmadik, kisebb serpenyőben hevítsünk olajat, dobjuk bele az ánizst. Vigyázzunk, tényleg csak hevítsük, meg ne égjen az ánizs, majd tegyük félre, amikor már jó illata van.
  4. Egy edénybe öntsük bele a másik 2 bögre vizet, szépen lassan kezdjük el adagolni hozzá a lisztet, habverővel folyamatosan keverjük el csomómentesre. Ha ez kész, és csomómentes, akkor öntsük bele a tejes egyvelegbe. Keverjük el , majd adjuk hozzá (szűrjük át) az ánizst is. Egyszer forraljuk fel, majd lassú tűzön, 20 percig folyamatosan kevergetve főzzük meg (be fog sűrűsödni).
  5. A kenyeret vágjuk fel apró kockákra, majd süssük ki olajban, ezzel díszítjük az edényekbe kimert édességet. Amint kihűlt, tegyük be a hűtőbe, és az a legjobb, ha másnap fogyasztjuk. Szórjuk meg egy kis fahéjjal a tetejét.
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 834
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A spanyol barátnőm egy kis városkában él Spanyolországban és ez a recept még az ük-ük-ük anyukájától való. Szóval nagy becsben tartom. Spanyolországban az a szokás, hogy ezt a desszertet csak mindenszentekkor készítik. Én azt hiszem többször is fogom... :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...