r
Nosalty Logó

Fűszervajban sült királyrák kaporszószos salátával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Fűszervajban sült királyrák kaporszószos salátával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Fűszervaj:

A rák- és a kaporszósz:

Összesen 431 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Fűszervaj:

A rák- és a kaporszósz:

Összesen 1294 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Fűszervaj:

A rák- és a kaporszósz:

Összesen 276 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    40.5 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1398.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    1080 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    94.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    233 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    228 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 431 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    41.2 g

Zsír

  • Összesen
    121.6 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    299 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4195.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    588 mg
  • Nátrium
    3240 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    282.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    698 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    685 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 1294 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    25.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    892.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    689 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 276 kcal

Hozzávalók

Fűszervaj:

A rák- és a kaporszósz:

Elkészítés

Fűszervaj:

  1. A hozzávalókat jó alaposan elkeverjük, majd hűtőbe tesszük, hogy visszadermedjen.

A rák- és a kaporszósz:

  1. Egy teflonos serpenyőben pár csepp olívaolajat forrósítunk, rádobjuk a rákokat, és mindkét felüket 2-2 percig pirítjuk, majd rákanalazzuk a fűszeres vajat, és készre pároljuk. Tisztított daraboknál ez nagyjából 5-6 percet vesz igénybe, fontos, hogy forgassuk őket, le ne égjenek. Meghintjük a borssal, és ráfacsarjuk a citrom levét. Ha ezzel megvagyunk, a rákfalatokat kiszedjük, és félretesszük.
  2. A serpenyőben maradt fűszervaj alatt nem zárjuk el a lángot, csak kicsit lejjebb vesszük, hozzáöntjük a kókuszkrémet és a bort, majd elkeverjük. Ha szükséges, egy kis vízzel hígítjuk. Gazdagon megszórjuk a szárított kaporral, egyet forralunk rajta, és tetszés szerint sózzuk, ha kell.
  3. Friss salátával kínáljuk: a jégsalátát, paradicsomot, paprikát, zellerlevelet kockára vágjuk, sózzuk, meglocsoljuk olívaolajjal és citromlével.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 3482
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Most készítettem és kóstoltam ilyet életemben először, de biztosan nem utoljára. Tipikusan hal íze van, viszont sokkal izmosabb és tartalmasabb, egy kicsit rágósabb. Nagyon finom, ha van lehetőségetek, mindenképpen próbáljátok ki. :) Mi tisztítottból készítettük, ha csak olyanhoz tudtok hozzájutni, ami nincs megtisztítva, akkor egy picit tovább kell sütni.  

Hozzávalók

Fűszervaj:

A rák- és a kaporszósz:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...