Fűszervajban sült királyrák kaporszószos salátával
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 27% Zsír
Fűszervaj:
A rák- és a kaporszósz:
Összesen
431
kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 27% Zsír
Fűszervaj:
A rák- és a kaporszósz:
Összesen
1294
kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 27% Zsír
Fűszervaj:
A rák- és a kaporszósz:
Összesen
276
kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 13.7 g
Zsír
-
Összesen 40.5 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 100 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1398.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 196 mg
-
Nátrium 1080 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.6 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 94.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 233 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 228 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 53 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
431
kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 41.2 g
Zsír
-
Összesen 121.6 g
-
Telített zsírsav 79 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 299 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4195.4 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 75 mg
-
Kálcium 141 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 132 mg
-
Foszfor 588 mg
-
Nátrium 3240 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 282.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 698 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 18 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 119 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 685 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 159 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
1294
kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 8.8 g
Zsír
-
Összesen 25.9 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 64 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 892.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 125 mg
-
Nátrium 689 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.3 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 60.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 149 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 146 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
276
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Fűszervaj:
- A hozzávalókat jó alaposan elkeverjük, majd hűtőbe tesszük, hogy visszadermedjen.
A rák- és a kaporszósz:
- Egy teflonos serpenyőben pár csepp olívaolajat forrósítunk, rádobjuk a rákokat, és mindkét felüket 2-2 percig pirítjuk, majd rákanalazzuk a fűszeres vajat, és készre pároljuk. Tisztított daraboknál ez nagyjából 5-6 percet vesz igénybe, fontos, hogy forgassuk őket, le ne égjenek. Meghintjük a borssal, és ráfacsarjuk a citrom levét. Ha ezzel megvagyunk, a rákfalatokat kiszedjük, és félretesszük.
- A serpenyőben maradt fűszervaj alatt nem zárjuk el a lángot, csak kicsit lejjebb vesszük, hozzáöntjük a kókuszkrémet és a bort, majd elkeverjük. Ha szükséges, egy kis vízzel hígítjuk. Gazdagon megszórjuk a szárított kaporral, egyet forralunk rajta, és tetszés szerint sózzuk, ha kell.
- Friss salátával kínáljuk: a jégsalátát, paradicsomot, paprikát, zellerlevelet kockára vágjuk, sózzuk, meglocsoljuk olívaolajjal és citromlével.
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 30
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3504
- Feltöltés dátuma: 2016. május 31.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Most készítettem és kóstoltam ilyet életemben először, de biztosan nem utoljára. Tipikusan hal íze van, viszont sokkal izmosabb és tartalmasabb, egy kicsit rágósabb. Nagyon finom, ha van lehetőségetek, mindenképpen próbáljátok ki. :) Mi tisztítottból készítettük, ha csak olyanhoz tudtok hozzájutni, ami nincs megtisztítva, akkor egy picit tovább kell sütni.