r
Nosalty Logó

Fűszernövényes töltött cukkini tepsiben sütve

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Fűszernövényes töltött cukkini tepsiben sütve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 379 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1893 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 97 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1109.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    226 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    422 mg
  • Nátrium
    323 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    267.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    223 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    212 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    1825 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    28764 micro
  • Lut-zea
    2851 micro
Összesen 379 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    162.4 g

Zsír

  • Összesen
    85.3 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    737 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5546.3 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    1131 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    478 mg
  • Foszfor
    2108 mg
  • Nátrium
    1616 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.3 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1335.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1113 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    257 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    1062 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    336 micro
  • Kolin:
    887 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    145 micro
  • β-karotin
    9125 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    143820 micro
  • Lut-zea
    14257 micro
Összesen 1893 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    282.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    465 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    7330 micro
  • Lut-zea
    727 micro
Összesen 97 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukkinit félbevágjuk, majd meghámozzuk, a magházat eltávolítjuk.
  2. A zsemléket beáztatjuk a tejbe, és amíg a zsemlék áznak a vöröshagymát, fokhagymát, majoránnát, bazsalikomot, petrezselymet apróra vágjuk.
  3. A zsemléket kinyomkodjuk, hozzáadjuk a darált húst és a frissen apróra vágott fűszereket, majd a tojást, és ízlés szerint sózzuk. Mindezt összedolgozzuk!
  4. A sűrített paradicsomot a frissen apróra vágott bazsalikommal összekeverjük, majd egy tepsibe öntjük. Belehelyezzük a cukkinit.
  5. A cukkinik belsejét fűszerkeverékkel megszórjuk, majd megtöltjük a darált húsos masszával.
  6. A bazsalikomos paradicsomszószunkkal meglocsoljuk kicsit, majd sajtot reszelünk rá, és rozmaringgal díszítjük. (Nagyon finom ízt ad neki.)
  7. Alufóliával lefedjük, és kb. 1 óráig így pároljuk, míg a cukkinik puhák nem lesznek. Majd levesszük a fóliát, és tovább sütjük így kb.10 percig!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 12168
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mivel már nem tudtam mit kezdeni a sok cukkinivel, és már sokat bepaníroztunk, ezért jött az ötlet, hogy miért is ne lehetne tölteni?! Hogy ne legyen átlagos megbolondítottam fűszernövényekkel, ami nagyon jó ízt adott neki!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...