Fűszeres sertéskaraj wokban
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
111 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
133g burgonya77 kcal
-
47 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
200g sertés rövidkaraj332 kcal
-
510g vöröshagyma186 kcal
-
400g burgonya231 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
17.8g sertés rövidkaraj29 kcal
-
45.3g vöröshagyma16 kcal
-
35.5g burgonya21 kcal
-
1.4g napraforgó olaj13 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18 g
Zsír
-
Összesen 11.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 418.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 246 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.9 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 263.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 15 micro
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 53.9 g
Zsír
-
Összesen 33.4 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 128 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1256.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 57 mg
-
Kálcium 157 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 163 mg
-
Foszfor 738 mg
-
Nátrium 131 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 95.8 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 791.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 93 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 133 micro
-
Kolin: 179 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 46 micro
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 111.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 66 mg
-
Nátrium 12 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 70.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Hozzávalók
-
20 dkg sertés rövidkaraj
-
3 nagy fej vöröshagyma
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- Wokban vagy egy nagy serpenyőben, kevés olajon megsütjük a meghámozott, kockákra vágott burgonyát.
- A hagymát elnyolcadoljuk, a wokba dobjuk, majd hozzáadjuk a húst, fűszerezzük.
- A burgonyát és a húst is sózzuk, addig sütjük, míg pirult nem lesz.
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 12 alkalommal
- Receptkönyvben: 56
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 6912
- Feltöltés dátuma: 2012. február 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nincs otthon semmi extra kaja, éhesek vagyunk. Mi is lehetne jobb egy hideg téli estén, mint egy wokos vacsora. Sokszor készítek ilyesmit, mert nem kell hozzá túl sok idő, se extra élelmiszer. A fűszerekből rengeteg félét használhatunk hozzá, attól függően, milyen stílusúra szeretnénk az ételt. Én általában indiai, vagy valamilyen keleti fűszerezésű dolgot szoktam kihozni belőle, egy kis masalával, vagy ha erősre szeretném, borssal. De ha mediterrán hangulatúra szeretnénk készíteni, rengeteg zöldfűszert tudok ajánlani, köztük a bazsalikom, oregánó, rozmaring, kakukkfű, de egy kis citrommal is földobhatjuk. Nem kell elriadni a görög stílustól sem, egy kis gyros fűszerkeverék rögtön feldobja. Ha kedveljük az erőset, mert én például nagyon, akkor pirospaprikával is megszórhatjuk. Az ételt kezdőknek is merem ajánlani, hiszen rendkívül egyszerű, és nem utolsó sorban gyors. Az ételhez nyugodtan készíthetünk különféle mártásokat, attól függően, milyen stílusúra készítjük.