r
Nosalty Logó

Fűszeres sertés krumpli- és hagymaágyon

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Zsófi.M
Fűszeres sertés krumpli- és hagymaágyon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húshoz

A liszt fűszerezésére

Összesen 686 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húshoz

A liszt fűszerezésére

Összesen 2745 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húshoz

A liszt fűszerezésére

Összesen 119 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33 g

Zsír

  • Összesen
    34.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1064.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    468 mg
  • Nátrium
    350 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    366.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 686 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    132.2 g

Zsír

  • Összesen
    137.7 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    342 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4256.8 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    457 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    355 mg
  • Foszfor
    1871 mg
  • Nátrium
    1398 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    248.4 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1465.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    216 mg
  • D vitamin:
    94 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    493 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 2745 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 119 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A liszt fűszerezésére

Elkészítés

A húshoz

  1. A burgonyát, a hagymákat meghámozzuk, és karikákra vágjuk. A fokhagymát cikkekre szedjük, és szintén meghámozzuk.
  2. Egy nagyobb tepsibe sütőpapírt teszünk, vékonyan kiolajozzuk, majd elrendezgetjük rajta a krumplit és a hagymákat, a fokhagymákat a végén rádobáljuk. Egy kis olajat még csepegtetünk rá, hogy mindenhol érje.
  3. 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt elősütjük.
  4. A húsokat kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd a lisztes fűszerkeverékbe forgatjuk, és kevés olajon elősütjük, hogy kérget kapjon. Ez nagyjából 4-4 perc oldalanként.
  5. Ha a tepsinek letelt a 20 perc, kivesszük a sütőből, rátesszük a hússzeleteket a krumpli- és hagymaágyra, baconszeleteket teszünk rá, majd egy pici vizet alálocsolunk.
  6. Alufóliával lefedjük, ezt kilyukasztgatjuk villával, majd nagyjából 1 óra alatt 200 fokon készre sütjük. Érdemes néha bekukkantani, hogy a hús megpuhult-e.
  7. Zöldsalátával tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 361
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 57
  • Össznézettség: 75357
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fűszeres sertés krumpli- és hagymaágyon
Zsófi.M 39 recept

Nagyon szeretjük a fűszeres sülteket, a krumplival-hagymával együtt sülteket pedig még jobban. :) Tipp: víz helyett sört is érdemes aláönteni, még finomabb lesz.

Hozzávalók

A húshoz

A liszt fűszerezésére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...