Fűszeres sárgatúró
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 16% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
108
kcal
- 16% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
649
kcal
- 16% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 5.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 150 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 586.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 126 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 358 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.5 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 32 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 68 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 119 mg
-
Retinol - A vitamin: 65 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 231 micro
Összesen
108
kcal
- 16% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 46.3 g
Zsír
-
Összesen 33.3 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 900 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3520.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 75 mg
-
Kálcium 755 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 491 mg
-
Nátrium 2149 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.9 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 192.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 406 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 50 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 127 micro
-
Kolin: 712 mg
-
Retinol - A vitamin: 387 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 152 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1385 micro
Összesen
649
kcal
- 16% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 4.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 113 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 443.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 95 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 62 mg
-
Nátrium 271 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 24.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 90 mg
-
Retinol - A vitamin: 49 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 175 micro
Összesen
81
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A tejet feltesszük forrni közepes lángon.
- Addíg a tojásokat kikeverjük, a sót és borsot belekeverjük.
- Ránézünk a tejre, ha bőrösödik, akkor húzzuk le a tűzről.
- A petrezselyem és tárkony leveleket apróra daraboljuk.
- Ha bőrös a tej, belekeverjük a kikevert tojásokat. Állandóan kevergetve híg, rántotta állagúra főzzük. Kb. 10-15 perc.
- A citromhéjat, petrezselymet és tárkonyt a tojásos tejbe keverjük.
- Egy korsóra vagy kis keverőtálra szitát helyezünk, amit dupla gézlappal kibélelünk. Ebbe kanalazzuk az elegyet, és lenyomkodjuk.
- A gézlapot ráhajtjuk a masszára, és lenyomkodjuk.
- A korsóból vagy keverőtálból kiöntjük a levet, és a sárgatúrót korsóstól, szitástól, gézlapostul a hűtőbe helyezzük egy éjszakára. Érdemes fedővel vagy fóliával letakarni.
- Másnap a gézlapot visszahajtjuk, és a sárgatúrót egy tálra borítjuk. A szitát és a gézlapot eltávolítjuk. Tradicionálisan sonkával fogyasztható, nem tradicionálisan bármivel, pl. spenótfőzelékbe szelve, szendvicsbe téve.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 10
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3098
- Feltöltés dátuma: 2016. március 28.
Ajánló
Pirítóson, salátára szórva is finom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A sós változata a sárgatúrónak. Metélőhagymát, bazsalikomot, turbolyát, sáfrányt, medvehagymát is használhatunk, vagy azok keverékét ízlés szerint.