Fűszeres sárgatúró
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
108
Kalória
7.7g
Fehérje
4.5g
Szénhidrátok
5.5g
Zsír
32g
Víz
150g
Koleszterin
159.5mg
Rost
3.9g
Cukor
- 16% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
108
kcal
- 16% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
649
kcal
- 16% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 5.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 150 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 586.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 126 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 358 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.5 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 32 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 68 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 119 mg
-
Retinol - A vitamin: 65 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 231 micro
Összesen
108
kcal
- 16% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 46.3 g
Zsír
-
Összesen 33.3 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 900 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3520.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 75 mg
-
Kálcium 755 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 491 mg
-
Nátrium 2149 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.9 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 192.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 406 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 50 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 127 micro
-
Kolin: 712 mg
-
Retinol - A vitamin: 387 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 152 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1385 micro
Összesen
649
kcal
- 16% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 4.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 113 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 443.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 95 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 62 mg
-
Nátrium 271 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 24.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 90 mg
-
Retinol - A vitamin: 49 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 175 micro
Összesen
81
kcal
Elkészítés
- A tejet feltesszük forrni közepes lángon.
- Addíg a tojásokat kikeverjük, a sót és borsot belekeverjük.
- Ránézünk a tejre, ha bőrösödik, akkor húzzuk le a tűzről.
- A petrezselyem és tárkony leveleket apróra daraboljuk.
- Ha bőrös a tej, belekeverjük a kikevert tojásokat. Állandóan kevergetve híg, rántotta állagúra főzzük. Kb. 10-15 perc.
- A citromhéjat, petrezselymet és tárkonyt a tojásos tejbe keverjük.
- Egy korsóra vagy kis keverőtálra szitát helyezünk, amit dupla gézlappal kibélelünk. Ebbe kanalazzuk az elegyet, és lenyomkodjuk.
- A gézlapot ráhajtjuk a masszára, és lenyomkodjuk.
- A korsóból vagy keverőtálból kiöntjük a levet, és a sárgatúrót korsóstól, szitástól, gézlapostul a hűtőbe helyezzük egy éjszakára. Érdemes fedővel vagy fóliával letakarni.
- Másnap a gézlapot visszahajtjuk, és a sárgatúrót egy tálra borítjuk. A szitát és a gézlapot eltávolítjuk. Tradicionálisan sonkával fogyasztható, nem tradicionálisan bármivel, pl. spenótfőzelékbe szelve, szendvicsbe téve.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 5 perc
- Főzés ideje: 25 perc
- Főzés módja: hidegkonyha
A sós változata a sárgatúrónak. Metélőhagymát, bazsalikomot, turbolyát, sáfrányt, medvehagymát is használhatunk, vagy azok keverékét ízlés szerint.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!