r
Nosalty Logó

Fűszeres sárgatúró

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Fűszeres sárgatúró
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 16% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 108 kcal
  • 16% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 649 kcal
  • 16% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 81 kcal
  • 16% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    586.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    358 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    32 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    231 micro
Összesen 108 kcal
  • 16% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.3 g

Zsír

  • Összesen
    33.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3520.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    755 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    491 mg
  • Nátrium
    2149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.9 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    192.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    406 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    712 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    152 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1385 micro
Összesen 649 kcal
  • 16% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    443.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    271 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    175 micro
Összesen 81 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet feltesszük forrni közepes lángon.
  2. Addíg a tojásokat kikeverjük, a sót és borsot belekeverjük.
  3. Ránézünk a tejre, ha bőrösödik, akkor húzzuk le a tűzről.
  4. A petrezselyem és tárkony leveleket apróra daraboljuk.
  5. Ha bőrös a tej, belekeverjük a kikevert tojásokat. Állandóan kevergetve híg, rántotta állagúra főzzük. Kb. 10-15 perc.
  6. A citromhéjat, petrezselymet és tárkonyt a tojásos tejbe keverjük.
  7. Egy korsóra vagy kis keverőtálra szitát helyezünk, amit dupla gézlappal kibélelünk. Ebbe kanalazzuk az elegyet, és lenyomkodjuk.
  8. A gézlapot ráhajtjuk a masszára, és lenyomkodjuk.
  9. A korsóból vagy keverőtálból kiöntjük a levet, és a sárgatúrót korsóstól, szitástól, gézlapostul a hűtőbe helyezzük egy éjszakára. Érdemes fedővel vagy fóliával letakarni.
  10. Másnap a gézlapot visszahajtjuk, és a sárgatúrót egy tálra borítjuk. A szitát és a gézlapot eltávolítjuk. Tradicionálisan sonkával fogyasztható, nem tradicionálisan bármivel, pl. spenótfőzelékbe szelve, szendvicsbe téve.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3099
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 28.

Ajánló

Pirítóson, salátára szórva is finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A sós változata a sárgatúrónak. Metélőhagymát, bazsalikomot, turbolyát, sáfrányt, medvehagymát is használhatunk, vagy azok keverékét ízlés szerint.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...