r
Nosalty Logó

Fűszeres reform kuglóf

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Fűszeres reform kuglóf
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 314 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3132 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 214 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    708.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    293 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 314 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.2 g

Zsír

  • Összesen
    123.9 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7082.6 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    1595 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    595 mg
  • Foszfor
    2934 mg
  • Nátrium
    1732 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    413.2 g
  • Cukor
    193 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    754.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    637 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    243 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    375 micro
  • Kolin:
    963 mg
  • Retinol - A vitamin:
    627 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1817 micro
Összesen 3132 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    483.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    200 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 214 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájukat habosra keverjük 5 dkg barna cukorral. Belekeverjük az írót és a rumot.
  3. A mogyorót megdaráljuk, hozzáadjuk a kimért liszthez. Aztán következnek a fűszerek, a kakaó, a kávé és a sütőpor. Mindezt hozzáadjuk a száraz alapanyagokhoz.
  4. A száraz anyagokat elvegyítjük a krémmel.
  5. A tojásfehérjéket a maradék cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tésztába.
  6. A kuglófformát alaposan kivajazzuk, belehintjük, eloszlatjuk a darált mogyorót.
  7. A tésztát beletöltjük, elsimítjuk, és a sütőbe toljuk.
  8. Hőlégkeveréses sütőben alulról a második bordán 30 percig sütjük 160 fokon. Tűpróbával teszteljük, hogy jól átsült-e.
  9. A sütőből kivéve hagyjuk, hogy kihűljön. Egy bambuszpálcával szúrkáljuk körbe, hogy elváljon a forma falától, majd óvatosan fordítsuk át egy tortatálcára. Ha nem jön ki a formából, tegyünk vizes konyharuhát a formára, csavarjuk körbe, és várjunk még pár percet.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2393
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 08.

Ajánló

Finom savanykás lekvárral tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy remek karácsonyi kuglóf született a konyhámban. A recept a Zsírszegény sütemények c. könyvből származik. A tésztája eszméletlen puha, levegős. A fűszerezés remek! Nem utolsó sorban pedig reform és zsírszegény is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...