Fűszeres narancsos pite
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
catpawkitchen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 5% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 22% Zsír
tészta
-
50g vaj359 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g só0 kcal
krém
-
44g tojás55 kcal
-
30g porcukor116 kcal
-
2g narancshéj2 kcal
-
36g narancslé17 kcal
-
30g habtejszín88 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0 kcal
-
8g finomliszt29 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
12g étcsokoládé66 kcal
Összesen
954
kcal
- 5% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 22% Zsír
tészta
-
250g vaj1793 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g só0 kcal
krém
-
220g tojás277 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
12g narancshéj12 kcal
-
180g narancslé85 kcal
-
150g habtejszín438 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0 kcal
-
40g finomliszt146 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
60g étcsokoládé328 kcal
Összesen
4770
kcal
- 5% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 22% Zsír
tészta
-
18.3g vaj131 kcal
-
18.3g finomliszt67 kcal
-
3.7g cukor14 kcal
-
0.4g narancshéj0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g só0 kcal
krém
-
16.1g tojás20 kcal
-
11g porcukor42 kcal
-
0.9g narancshéj1 kcal
-
13.2g narancslé6 kcal
-
11g habtejszín32 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0 kcal
-
2.9g finomliszt11 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
4.4g étcsokoládé24 kcal
Összesen
348
kcal
- 5% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 12.8 g
Zsír
-
Összesen 57.9 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 286 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 437.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 80 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 201 mg
-
Nátrium 77 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 97.7 g
-
Cukor 50 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 97.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 492 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 39 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 136 mg
-
Retinol - A vitamin: 480 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 111 micro
-
β-crypt 57 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 250 micro
Összesen
954
kcal
- 5% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 64.1 g
Zsír
-
Összesen 289.5 g
-
Telített zsírsav 173 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 85 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 1429 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2186.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 164 mg
-
Kálcium 398 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 212 mg
-
Foszfor 1006 mg
-
Nátrium 383 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 488.3 g
-
Cukor 250 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 489.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2459 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 80 mg
-
D vitamin: 193 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 228 micro
-
Kolin: 682 mg
-
Retinol - A vitamin: 2398 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 553 micro
-
β-crypt 284 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1252 micro
Összesen
4770
kcal
- 5% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 21.2 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 104 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 159.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.7 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 35.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 180 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 175 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 21 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 91 micro
Összesen
348
kcal
Hozzávalók
tészta
-
250 g vaj
-
250 g finomliszt
-
50 g cukor
-
1 narancsból nyert narancshéj
-
1 teáskanál fahéj
-
1 csipet só
krém
-
4 db tojás
-
150 g porcukor
-
2 narancsból nyert narancshéj
-
2 narancsból nyert narancslé
-
150 ml habtejszín
-
1 teáskanál fahéj
-
1 teáskanál szerecsendió
-
1 teáskanál zöld kardamom
-
40 g finomliszt
-
1 teáskanál sütőpor
Elkészítés
tészta
- A sütőt előmelegítjük 170°C-ra. A hideg vajat a reszelő nagy lyukán lereszeljük.
- Hozzáadjuk a lisztet, cukrot, a narancshéjat, fahéjat és a csipet sót. Jól összekeverjük, amíg morzsás állagú tésztát nem kapunk.
- Egy 25x30 cm-es tepsit kivajazunk, sütőpapírt rakunk bele.
- A tésztát beleöntjük, és jó alaposan lenyomkodjuk a kezünkkel, amíg egyenletes felületet nem kapunk. Ezután mehet be a sütőbe kb. 20-25 percre, amíg be nem barnul egy picit.
krém
- Míg sül a tészta, elkezdhetjük készíteni a krémet. A 4 tojást összekeverjük a cukorral, addig amíg kifehéredik. Belereszeljük a 2 narancs héját, és belepréseljük a levüket.
- Hozzáöntjük a habtejszínt, beleszórjuk a fahéjat, szerecsendiót és kardamomot, végül a lisztet és a sütőport. Jó alaposan csomómentesre keverjük, akár kézi habverővel vagy robotgéppel.
- Ha elkészült a tészta, kivesszük a sütőből, és ráöntjük a krémet. Visszarakjuk, és 20 percig sütjük, amíg a krém meg nem szilárdul. Ha kész, hagyjuk kihűlni.
- Díszítés: Ha kihűlt a süti, egy kis tálkában gőz fölött felmelegítjük a csokit, és rácsosan becsíkozzuk.
- Berakjuk a hűtőbe, 2-3 óra múlva tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 25x30
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 42
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1843
- Feltöltés dátuma: 2014. december 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
catpawkitchen
6 recept
A karácsony egyik sztárgyümölcse a narancs. Tökéletesen harmonizál a téli fűszerekkel, így szinte adta magát, hogy finom pite legyen belőle.:) További képeket a blogomon találtok erről a sütiről.