Fűszeres harcsaszelet sült karalábéval és karalábékrémmel
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gizi
adag
Sütés
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 12% Zsír
Hal
-
250g afrikai harcsa298 kcal
-
50g bacon197 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
100g tej56 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
Karalábé
-
240g karalábé48 kcal
-
50g mascarpone202 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
Összesen
886
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 12% Zsír
Hal
-
500g afrikai harcsa595 kcal
-
100g bacon393 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
200g tej112 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
Karalábé
-
480g karalábé96 kcal
-
100g mascarpone404 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
Összesen
1769
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 12% Zsír
Hal
-
34.1g afrikai harcsa41 kcal
-
6.8g bacon27 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
13.6g tej8 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
1.4g citromlé0 kcal
-
1.1g olívaolaj10 kcal
Karalábé
-
32.7g karalábé7 kcal
-
6.8g mascarpone28 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
3.1g petrezselyem1 kcal
Összesen
123
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 55.3 g
Zsír
-
Összesen 64.3 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 171 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1766.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 216 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 100 mg
-
Foszfor 693 mg
-
Nátrium 719 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 413.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 104 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 145 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 379 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 90 micro
-
Kolin: 212 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1176 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1253 micro
Összesen
886
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 110.6 g
Zsír
-
Összesen 128.6 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 341 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3533.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 64 mg
-
Kálcium 432 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 201 mg
-
Foszfor 1385 mg
-
Nátrium 1439 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 826.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 208 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 15 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 289 mg
-
D vitamin: 61 micro
-
K vitamin: 759 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 179 micro
-
Kolin: 425 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2353 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2506 micro
Összesen
1769
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 8.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 240.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 94 mg
-
Nátrium 98 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 56.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 52 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 160 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 171 micro
Összesen
123
kcal
Hozzávalók
Hal
-
100 g bacon
-
2 gerezd fokhagyma
-
2 dl tej
-
1 teáskanál hal fűszerkeverék
-
só ízlés szerint
-
négyszínű bors ízlés szerint
-
0.5 citromból nyert citromlé
-
2 ek olívaolaj
Karalábé
-
2 db karalábé
-
100 g mascarpone
-
só ízlés szerint
-
1 ek ételízesítő
-
fehér bors ízlés szerint
-
1 csokor petrezselyem
Elkészítés
Hal
- A halszeleteket folyó víz alatt mossuk le, töröljük szárazra, majd enyhén sózzuk be.
- A fokhagymát nyomjuk bele a tejbe, majd tegyük bele a halszeleteket, és hagyjuk 1-2 órán át állni, hogy az ízek jól átjárják.
- A bacont vágjuk fel vékony csíkokra, majd az olívaolajon süssük szép pirosra, ropogósra. Ezután szedjük ki a zsiradékból, és tálalásig tegyük félre.
- A halat vegyük ki a fokhagymás tejből, majd papírtörlővel töröljük szárazra. Ezután ízlés szerint csepegtessük meg a citromlével, szórjuk meg a halfűszerkeverékkel, és őröljünk rá frissen színes borsot.
- Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd locsoljuk meg 1-2 ek szalonnazsírral. Ezután helyezzük rá a befűszerezett halszeleteket, majd locsoljuk meg 1/2 ek zsiradékkal.
- Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 perc alatt szép pirosra.
Karalábé
- A karalábét pucoljuk meg, majd vájjunk ki belőle annyi golyót amennyit csak tudunk. A kivájt golyókat, és a visszamaradt karalábédarabokat tegyük bele egy edénybe, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje. Ezután szórjuk meg az ételízesítővel, egy kevés sóval, majd főzzük puhára. (arra figyeljünk, nehogy túlfőzzük)
- Ezután szűrjük le, majd szedjük külön a golyókat és a darabos karalábét.
- A bacon sütésénél visszamaradt zsiradékot hevítsük fel, majd tegyük bele a karalábégolyókat, és süssük szép pirosra. Sütés közben szórjuk meg egy csipet sóval, és többször rázogassuk meg a serpenyőt, hogy a karalábé egyenletesen lepiruljon. Ezután szedjük ki a zsiradékból, és tálalásig tartsuk melegen.
- A visszamaradt karalábédarabokhoz adjuk hozzá a mascarponét, ízlés szerint petrezselyemzöldet, sózzuk, és szórjuk meg őrölt borssal, majd turmixoljuk össze. (közben kóstolgassuk, és apránként fűszerezzük)
- Tálaláskor kanalazzuk a tányérra a karalábékrémet, majd helyezzük rá a halszeletet. Ezután tegyük mellé a sült karalábét, és szórjuk meg a ropogósra sült baconnel, majd úgy kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 17
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 1034
- Feltöltés dátuma: 2021. május 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gizi
401 recept