adag
Előkészítés
perc
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
234
kcal
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
1400
kcal
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
64.5g füge47 kcal
-
16.1g kandírozott narancshéj52 kcal
-
16.1g dió105 kcal
-
3.2g dió21 kcal
Összesen
225
kcal
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 13.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 189.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 79 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.2 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 55.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 60 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10 micro
Összesen
234
kcal
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.6 g
Zsír
-
Összesen 79.5 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 57 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1138.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 274 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 261 mg
-
Foszfor 476 mg
-
Nátrium 104 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 175.1 g
-
Cukor 148 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 334.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 141 micro
-
Kolin: 68 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 360 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 57 micro
Összesen
1400
kcal
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 12.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 183.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.2 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 54 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 58 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
225
kcal
Hozzávalók
-
100 g kandírozott narancshéj
Elkészítés
- Az aszalt fügét szétszedjük és langyos vízben áztatjuk, majd jól lemossuk, és vízben tartjuk addig, amíg a diót durvára vágjuk.
- A fügét nedvesen, a kandírozott narancshéjat a dobozból kivéve ledaráljuk. Én erre a célra egy univerzális aprítót használtam, amelyben külön-külön a fügét, a narancshéjat és a diót is ledaráltam.
- Egy nagyobb tálban kézzel jól összedolgozzuk a masszát. Az állaga a fasírtéhoz kell hogy hasonlítson! Gyúródeszkán henger alakúra formázzuk, majd szorosan fóliába csomagoljuk, és fagyasztóba tesszük fél órára.
- A darált diót egyenletesen eloszlatjuk a gyúródeszkán. A fagyasztóból kivett fügeszalámit belehempergetjük, hogy egyenletesen bevonja a darált dió. Ezután lefóliázva hűtőbe tesszük egy éjszakára. Onnan kivéve szeleteljük és kínáljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 34
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 4981
- Feltöltés dátuma: 2018. február 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Lizinka_
604 recept
Nemrég ismét fellapoztam édesanyám régi, fekete-fehér fotókkal illusztrált süteményes könyvét. Ott találtam ezt az ígéretesnek tűnő édességet. Az eredeti recept szerint nyers tojássárgáját és sok porcukrot kell hozzáadni. Én nem éltem ezekkel a hozzávalókkal. Ennek ellenére, jól formázható masszát kaptam. Tömény, különleges desszert.