Frittata szendvics ramenkától
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 10% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
Frittata
-
4g vaj25 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
13g spenót2 kcal
-
83g tojás104 kcal
-
25g sonka35 kcal
-
38g sajt132 kcal
-
21g koktélparadicsom4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Salsa
-
50g paradicsom9 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Szendvics
-
54g zsemle147 kcal
-
13g madársaláta3 kcal
Összesen
478
kcal
- 10% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
Frittata
-
14g vaj100 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
50g spenót8 kcal
-
330g tojás415 kcal
-
100g sonka138 kcal
-
150g sajt528 kcal
-
85g koktélparadicsom15 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Salsa
-
200g paradicsom36 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Szendvics
-
216g zsemle590 kcal
-
50g madársaláta11 kcal
Összesen
1911
kcal
- 10% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
Frittata
-
1g vaj7 kcal
-
12.4g vöröshagyma5 kcal
-
3.6g spenót1 kcal
-
24.1g tojás30 kcal
-
7.3g sonka10 kcal
-
10.9g sajt39 kcal
-
6.2g koktélparadicsom1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Salsa
-
14.6g paradicsom3 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Szendvics
-
15.8g zsemle43 kcal
-
3.6g madársaláta1 kcal
Összesen
141
kcal
- 10% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.1 g
Zsír
-
Összesen 25 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 324 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1776.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 412 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 377 mg
-
Nátrium 875 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.2 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 215.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 375 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 67 micro
-
K vitamin: 52 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 111 micro
-
Kolin: 239 mg
-
Retinol - A vitamin: 257 micro
-
α-karotin 72 micro
-
β-karotin 843 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 1833 micro
-
Lut-zea 1587 micro
Összesen
478
kcal
- 10% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 116.4 g
Zsír
-
Összesen 100 g
-
Telített zsírsav 46 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1295 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7105.4 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 185 mg
-
Kálcium 1650 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 232 mg
-
Foszfor 1509 mg
-
Nátrium 3499 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 132.7 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 861.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1499 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 81 mg
-
D vitamin: 270 micro
-
K vitamin: 208 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 443 micro
-
Kolin: 956 mg
-
Retinol - A vitamin: 1028 micro
-
α-karotin 288 micro
-
β-karotin 3372 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 7333 micro
-
Lut-zea 6350 micro
Összesen
1911
kcal
- 10% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.5 g
Zsír
-
Összesen 7.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 94 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 518.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 120 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 110 mg
-
Nátrium 255 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 109 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 70 mg
-
Retinol - A vitamin: 75 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 246 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 535 micro
-
Lut-zea 463 micro
Összesen
141
kcal
Hozzávalók
Frittata
-
1 ek vaj
-
1 nagy db vöröshagyma
-
5 dkg spenót
-
10 dkg sonka
-
15 dkg sajt
-
5 db koktélparadicsom
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Salsa
-
2 közepes db paradicsom
-
2 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Szendvics
-
4 db zsemle
-
5 dkg madársaláta
Elkészítés
Frittata
- A hagymát és a spenótot (én bébispenótot használtam) vajon megpirítjuk. A felvert, sózott, borsozott tojásokat pedig ráöntjük. Ahogy a hozzávalóknál is írtam, nagyban függ a tojás mennyisége a serpenyő méretétől. Az a lényeg, hogy befedje az alját, felesleges már nyers állapotában vastagnak lennie (max 1 centi legyen), mivel még sülni fog, és emiatt megemelkedik.
- Nem keverjük fel. Egyenletesen elfolyik a nyers tojás, és kis lángon hagyjuk, hadd süljön az alja.
- Dobunk rá pár szelet sonkát, reszelünk rá sajtot, és megszórjuk félbevágott koktélparadicsomokkal. Közben a sütőt előmelegítjük.
- Akkor tesszük a sütőbe, amikor már a serpenyő oldalától el tudjuk választani a sült tojást. Ebben az állapotában még csak az aljához és oldalához ért mennyiség fog megszilárdulni, a közepe teljesen nyers kell, hogy legyen.
- Menjen a sütőbe 150 fokon, nagyjából 15-20 percre.
Salsa
- A legprimitívebb salsa, ami csak a kenyérfélénk megkenését szolgálja. El is hagyható.
- Paradicsomot, fokhagymát, sót és borsot belerakunk egy aprítóba, és összemixeljük.
Szendvics
- Ha minden rendben ment, egy kis segítséggel a frittatánk kicsúsztatható a serpenyőből, és mint egy kis tojásos torta lesz előttünk.
- Én ciabattát kentem meg a salsánkkal, beletettem egy szeletet a tortából, dobtam rá egy kis madársalátát, és már ettem is. (Bármilyen kenyérféle megteszi, ha egyáltalán szendvicsként szeretnétek fogyasztani, mert magában is elég kiadós).
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 85
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 7001
- Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 14.
Ajánló
Bármilyen zöldséggel, sonkával, kolbásszal, sajtokkal turbózhatjuk kedvünk szerint.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Változatlanul az interneten talált videók, amik a leginkább felvillanyoznak. A kedvenc főétkezésem pedig a reggeli, így ezt variálom a leginkább. Nagyon egyszerű, ugyan tovább tart, mint megkenni egy vajas kenyeret, de nem kérdés, hogy megéri-e, ha épp lazára fogjuk a napkezdést.