r
Nosalty Logó

Frittata szendvics ramenkától

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Frittata szendvics ramenkától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Frittata

Salsa

Szendvics

Összesen 478 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Frittata

Salsa

Szendvics

Összesen 1911 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Frittata

Salsa

Szendvics

Összesen 141 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.1 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    324 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1776.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    412 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    377 mg
  • Nátrium
    875 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    215.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    375 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    67 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    239 mg
  • Retinol - A vitamin:
    257 micro
  • α-karotin
    72 micro
  • β-karotin
    843 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    1833 micro
  • Lut-zea
    1587 micro
Összesen 478 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.4 g

Zsír

  • Összesen
    100 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1295 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7105.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    185 mg
  • Kálcium
    1650 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    232 mg
  • Foszfor
    1509 mg
  • Nátrium
    3499 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    861.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1499 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    270 micro
  • K vitamin:
    208 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    443 micro
  • Kolin:
    956 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1028 micro
  • α-karotin
    288 micro
  • β-karotin
    3372 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    7333 micro
  • Lut-zea
    6350 micro
Összesen 1911 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    518.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    255 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    246 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    535 micro
  • Lut-zea
    463 micro
Összesen 141 kcal

Hozzávalók

Frittata

Salsa

Szendvics

Elkészítés

Frittata

  1. A hagymát és a spenótot (én bébispenótot használtam) vajon megpirítjuk. A felvert, sózott, borsozott tojásokat pedig ráöntjük. Ahogy a hozzávalóknál is írtam, nagyban függ a tojás mennyisége a serpenyő méretétől. Az a lényeg, hogy befedje az alját, felesleges már nyers állapotában vastagnak lennie (max 1 centi legyen), mivel még sülni fog, és emiatt megemelkedik.
  2. Nem keverjük fel. Egyenletesen elfolyik a nyers tojás, és kis lángon hagyjuk, hadd süljön az alja.
  3. Dobunk rá pár szelet sonkát, reszelünk rá sajtot, és megszórjuk félbevágott koktélparadicsomokkal. Közben a sütőt előmelegítjük.
  4. Akkor tesszük a sütőbe, amikor már a serpenyő oldalától el tudjuk választani a sült tojást. Ebben az állapotában még csak az aljához és oldalához ért mennyiség fog megszilárdulni, a közepe teljesen nyers kell, hogy legyen.
  5. Menjen a sütőbe 150 fokon, nagyjából 15-20 percre.

Salsa

  1. A legprimitívebb salsa, ami csak a kenyérfélénk megkenését szolgálja. El is hagyható.
  2. Paradicsomot, fokhagymát, sót és borsot belerakunk egy aprítóba, és összemixeljük.

Szendvics

  1. Ha minden rendben ment, egy kis segítséggel a frittatánk kicsúsztatható a serpenyőből, és mint egy kis tojásos torta lesz előttünk.
  2. Én ciabattát kentem meg a salsánkkal, beletettem egy szeletet a tortából, dobtam rá egy kis madársalátát, és már ettem is. (Bármilyen kenyérféle megteszi, ha egyáltalán szendvicsként szeretnétek fogyasztani, mert magában is elég kiadós).
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 85
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 6988
  • Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 14.

Ajánló

Bármilyen zöldséggel, sonkával, kolbásszal, sajtokkal turbózhatjuk kedvünk szerint.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Változatlanul az interneten talált videók, amik a leginkább felvillanyoznak. A kedvenc főétkezésem pedig a reggeli, így ezt variálom a leginkább. Nagyon egyszerű, ugyan tovább tart, mint megkenni egy vajas kenyeret, de nem kérdés, hogy megéri-e, ha épp lazára fogjuk a napkezdést. 

Hozzávalók

Frittata

Salsa

Szendvics

Címlapról ajánljuk

További cikkek