Friss lecsó Nerovedova konyhájából
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
750g lecsópaprika150 kcal
-
250g paradicsom45 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
15g sertészsír135 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
50g víz0 kcal
Összesen
392
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
3000g lecsópaprika600 kcal
-
1000g paradicsom180 kcal
-
680g vöröshagyma248 kcal
-
60g sertészsír541 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
200g víz0 kcal
Összesen
1569
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
60.7g lecsópaprika12 kcal
-
20.2g paradicsom4 kcal
-
13.8g vöröshagyma5 kcal
-
1.2g sertészsír11 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
4g víz0 kcal
Összesen
32
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.4 g
Zsír
-
Összesen 16.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 561.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 137 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 118 mg
-
Foszfor 255 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 1128.3 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 240 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 649 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 76 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 142 micro
-
Kolin: 75 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 410 micro
-
β-karotin 2684 micro
-
β-crypt 53 micro
-
Likopin 6433 micro
-
Lut-zea 2871 micro
Összesen
392
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 41.4 g
Zsír
-
Összesen 67.7 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 57 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2247 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 548 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 474 mg
-
Foszfor 1019 mg
-
Nátrium 173 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 235.9 g
-
Cukor 125 mg
-
Élelmi rost 74 mg
VÍZ
-
Összesen 4513.1 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 960 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 2595 mg
-
D vitamin: 61 micro
-
K vitamin: 303 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 568 micro
-
Kolin: 300 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1640 micro
-
β-karotin 10736 micro
-
β-crypt 210 micro
-
Likopin 25730 micro
-
Lut-zea 11485 micro
Összesen
1569
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.8 g
Zsír
-
Összesen 1.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 45.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 21 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 91.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 53 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 33 micro
-
β-karotin 217 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 521 micro
-
Lut-zea 232 micro
Összesen
32
kcal
Hozzávalók
-
3 kg lecsópaprika
-
1 kg paradicsom
-
4 nagy fej vöröshagyma
-
4 ek sertészsír
-
só ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
2 dl víz
Elkészítés
- A hagymát félfőre vágjuk, a paprikát nagyobb darabokra (a magos része is mehet bele, mert finoman sűríti), a paradicsomot kb. nyolcadokra.
- Egy edényben felhevítjük a zsírt, rádobjuk a hagymát és megpirítjuk. Ha már szép üveges, akkor rádobjuk a paprikát, és legalább 15 percig sütjük, és csak ezután sózzuk. Megszórjuk pirospaprikával, átforgatjuk és hozzáadunk egy kevés vizet (2-3 dl). Tovább főzzük, hogy a paprika megpuhuljon.
- Ha a paprika már nem roppan, akkor hozzáadjuk a paradicsomokat. Közben persze megkóstoljuk, hogy elég sós-e. Addig főzzük, amig a paradicsomok is szétfőnek.
- Azonnal tálaljuk.
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 21
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 11197
- Feltöltés dátuma: 2012. június 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Tudom, hogy a lecsó egy alap, de gondoltam felteszem a legegyszerűbb receptet, amit még otthon tanultam. Mi így szeretjük. Persze ezt lehet készíteni tojásosan, kolbásszal, szalonnával, rizzsel, és még ezer féle módon. Nekem az alaprecept a kedvencem. :)