r
Nosalty Logó

Friss lecsó Nerovedova konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Friss lecsó Nerovedova konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 392 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1569 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 32 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    561.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    255 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1128.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    649 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    410 micro
  • β-karotin
    2684 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    6433 micro
  • Lut-zea
    2871 micro
Összesen 392 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.4 g

Zsír

  • Összesen
    67.7 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2247 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    548 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    474 mg
  • Foszfor
    1019 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    235.9 g
  • Cukor
    125 mg
  • Élelmi rost
    74 mg

VÍZ

  • Összesen
    4513.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    960 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    2595 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    303 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    568 micro
  • Kolin:
    300 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1640 micro
  • β-karotin
    10736 micro
  • β-crypt
    210 micro
  • Likopin
    25730 micro
  • Lut-zea
    11485 micro
Összesen 1569 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    45.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    91.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    217 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    521 micro
  • Lut-zea
    232 micro
Összesen 32 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát félfőre vágjuk, a paprikát nagyobb darabokra (a magos része is mehet bele, mert finoman sűríti), a paradicsomot kb. nyolcadokra.
  2. Egy edényben felhevítjük a zsírt, rádobjuk a hagymát és megpirítjuk. Ha már szép üveges, akkor rádobjuk a paprikát, és legalább 15 percig sütjük, és csak ezután sózzuk. Megszórjuk pirospaprikával, átforgatjuk és hozzáadunk egy kevés vizet (2-3 dl). Tovább főzzük, hogy a paprika megpuhuljon.
  3. Ha a paprika már nem roppan, akkor hozzáadjuk a paradicsomokat. Közben persze megkóstoljuk, hogy elég sós-e. Addig főzzük, amig a paradicsomok is szétfőnek.
  4. Azonnal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11198
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tudom, hogy a lecsó egy alap, de gondoltam felteszem a legegyszerűbb receptet, amit még otthon tanultam. Mi így szeretjük. Persze ezt lehet készíteni tojásosan, kolbásszal, szalonnával, rizzsel, és még ezer féle módon. Nekem az alaprecept a kedvencem. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...