Frankfurter Kranz
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 30% Zsír
Kuglóf
-
38g vaj269 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
8 kcal
-
0g só0 kcal
-
44g tojás55 kcal
-
35g finomliszt126 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
3g rum7 kcal
Vajkrém
-
80g tej45 kcal
-
30 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
5g porcukor19 kcal
Összeállítás
-
20g lekvár/ dzsem56 kcal
-
30g törökmogyoró189 kcal
-
25 kcal
-
10 kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 30% Zsír
Kuglóf
-
375g vaj2689 kcal
-
300g cukor1161 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
0g só0 kcal
-
440g tojás554 kcal
-
345g finomliszt1256 kcal
-
10g sütőpor5 kcal
-
32g rum74 kcal
Vajkrém
-
800g tej448 kcal
-
305 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
10g vaníliaaroma0 kcal
-
250g vaj1793 kcal
-
50g porcukor194 kcal
Összeállítás
-
200g lekvár/ dzsem556 kcal
-
300g törökmogyoró1887 kcal
-
100g növényi habtejszín251 kcal
-
60g koktélcseresznye99 kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 30% Zsír
Kuglóf
-
11g vaj79 kcal
-
8.8g cukor34 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
0g só0 kcal
-
12.9g tojás16 kcal
-
10.1g finomliszt37 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
0.9g rum2 kcal
Vajkrém
-
23.4g tej13 kcal
-
2.3g étkezési keményítő9 kcal
-
1.5g cukor6 kcal
-
0.3g vaníliaaroma0 kcal
-
7.3g vaj52 kcal
-
1.5g porcukor6 kcal
Összeállítás
-
5.8g lekvár/ dzsem16 kcal
-
8.8g törökmogyoró55 kcal
-
2.9g növényi habtejszín7 kcal
-
1.8g koktélcseresznye3 kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 15.9 g
Zsír
-
Összesen 77 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 279 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 878.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 259 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 326 mg
-
Nátrium 195 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 101.6 g
-
Cukor 59 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 57.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 490 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 131 mg
-
Retinol - A vitamin: 481 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 107 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 205 micro
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 158.8 g
Zsír
-
Összesen 769.9 g
-
Telített zsírsav 372 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 306 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 44 g
-
Koleszterin 2786 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8788.2 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 263 mg
-
Kálcium 2592 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 632 mg
-
Foszfor 3263 mg
-
Nátrium 1953 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 41 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1015.7 g
-
Cukor 589 mg
-
Élelmi rost 47 mg
VÍZ
-
Összesen 578.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4902 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 72 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 318 micro
-
K vitamin: 47 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 546 micro
-
Kolin: 1314 mg
-
Retinol - A vitamin: 4813 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 1073 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2045 micro
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 22.5 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 81 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 256.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 95 mg
-
Nátrium 57 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.7 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 16.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 143 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 141 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 60 micro
Hozzávalók
Kuglóf
-
375 g vaj
-
2 ek vaníliás cukor
-
1 csipet só
-
345 g finomliszt
-
5 tk sütőpor
Vajkrém
-
800 ml tej
-
80 g étkezési keményítő
-
50 g cukor
-
2 tk vaníliaaroma
-
50 g porcukor
Összeállítás
-
200 g lekvár/ dzsem
-
100 ml növényi habtejszín
-
12 db koktélcseresznye
Elkészítés
Kuglóf
- Egy kuglófformát (24 cm) kivajazunk és kilisztezünk.
- A puha vajat egy tálban habosra keverjük a cukorral, vaníliás cukorral és a sóval. A tojásokat egyenként adjuk hozzá és jól hozzákeverjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a rummal felváltva a tojásos-vajas masszába keverjük.
- A tésztát az előkészített formába öntjük és 180 °C-ra előmelegített sütőben 45-50 percig sütjük. Tűpróbát végzünk. A süteményt 20 percig hűtjük a kuglófformában, majd óvatosan kiemeljük a formából és teljesen kihűtjük.
Vajkrém
- A krémhez elkészítjük a pudingot: 100 ml tejet elkeverünk a keményítővel, a cukorral és a vaníliaaromával. A többi tejet felforraljuk egy közepes lábosban és a forrás után hozzáöntjük a kikevert hozzávalókat. Újraforraljuk és besűrítjük a pudingot. A puding tetejére frissen tartó fóliát helyezünk, hogy ne képezzen bőrt, majd teljesen kihűtjük.
- A vajkrémhez habosra keverjük a puha vajat a porcukorral, majd kanalanként hozzáadjuk a pudingot és további 5 percig keverjük, amíg világos és habos lesz.
Összeállítás
- Az összeállításhoz a kuglófot 3 szeletre vágjuk lapjában - ehhez segítség lehet egy tortavágó kés vagy egy damil. Az alsó szeletet vékonyan megkenjük a kikevert lekvárral és felviszünk rá egy réteg vajkrémet. A krémet a legcélszerűbb egy nagylyukú csővel ellátott habzsákba tölteni és körkörösen a tésztára húzni, így egyenletes mennyiségű krém kerül a szeletekre. A középső kuglófszeletet a krémre helyezzük és megismételjük a rétegezést a lekvárral és a vajkrémmel. A felső szelettel fejezzük be a rétegezést.
- A kuglóf külsejére egy spatula segítségével felviszünk egy vékony réteg krémet, majd legalább egy órára hűtőszekrénybe helyezzük. Erre azért van szükség, hogy egy porfogó réteg keletkezzen és a kuglóf stabilabb legyen. A pihentetés után a többi krémet is a süteményre kenjük.
- A mogyorókrokanttal beszórjuk a sütemény minden oldalát, majd a felvert habalapból tuffokat (10 db) nyomunk a tetejére egy csillagcsöves habzsákkal. Befejezésként a koktélcseresznyéket is a tuffokra helyezzük. A fogyasztásig hűtőszekrényben tároljuk a Frankfurter Kranzot.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 45 perc
- Receptkönyvben: 31
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 8665
- Feltöltés dátuma: 2022. január 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
A Frankfurter Kranz (Frankfurti koszorú) az a kuglófspecialitás, amit évszázadok óta készítenek és Németországban nem hiányozhat egyetlen cukrászda kínálatából sem. Alapvetően karamellizált diófélékkel, tehát grillázzsal készül - én most enélkül készítettem el. A forma vajazása helyett használhatunk formaleválasztó spray-t, amitől garantáltan nem ragad a sütemény a formában. Ezt mindig egy olyan helyen (pl. kertben) használjuk, ahol nem árt, ha olajfolt kerül a felületre. A tojásokat mindig egyenként adjuk a vajhoz és minden tojás között a legjobb, ha eltelik 30 másodperc. Ha biztosra szeretnénk menni atekintetben, hogy nincsenek csomók a vajkrémben, egy finom szemű szitán áttörhetjük a krémet. A Frankfurter Kranzhoz létezik speciális forma is, de egy kuglófforma is tökéletes eredményt ad.