r
Nosalty Logó

Frankfurter Kranz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NapsütötteVidékünkön
Frankfurter Kranz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Kuglóf

Vajkrém

Összeállítás

Összesen 1154 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Kuglóf

Vajkrém

Összeállítás

Összesen 11543 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Kuglóf

Vajkrém

Összeállítás

Összesen 337 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    77 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    279 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    878.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    259 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    326 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.6 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    490 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    481 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    205 micro
Összesen 1154 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    158.8 g

Zsír

  • Összesen
    769.9 g
  • Telített zsírsav
    372 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    306 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    2786 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8788.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    263 mg
  • Kálcium
    2592 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    632 mg
  • Foszfor
    3263 mg
  • Nátrium
    1953 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1015.7 g
  • Cukor
    589 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    578.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4902 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    72 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    546 micro
  • Kolin:
    1314 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4813 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    1073 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2045 micro
Összesen 11543 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    256.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 337 kcal

Hozzávalók

Kuglóf

Vajkrém

Összeállítás

Elkészítés

Kuglóf

  1. Egy kuglófformát (24 cm) kivajazunk és kilisztezünk.
  2. A puha vajat egy tálban habosra keverjük a cukorral, vaníliás cukorral és a sóval. A tojásokat egyenként adjuk hozzá és jól hozzákeverjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a rummal felváltva a tojásos-vajas masszába keverjük.
  3. A tésztát az előkészített formába öntjük és 180 °C-ra előmelegített sütőben 45-50 percig sütjük. Tűpróbát végzünk. A süteményt 20 percig hűtjük a kuglófformában, majd óvatosan kiemeljük a formából és teljesen kihűtjük.

Vajkrém

  1. A krémhez elkészítjük a pudingot: 100 ml tejet elkeverünk a keményítővel, a cukorral és a vaníliaaromával. A többi tejet felforraljuk egy közepes lábosban és a forrás után hozzáöntjük a kikevert hozzávalókat. Újraforraljuk és besűrítjük a pudingot. A puding tetejére frissen tartó fóliát helyezünk, hogy ne képezzen bőrt, majd teljesen kihűtjük.
  2. A vajkrémhez habosra keverjük a puha vajat a porcukorral, majd kanalanként hozzáadjuk a pudingot és további 5 percig keverjük, amíg világos és habos lesz.

Összeállítás

  1. Az összeállításhoz a kuglófot 3 szeletre vágjuk lapjában - ehhez segítség lehet egy tortavágó kés vagy egy damil. Az alsó szeletet vékonyan megkenjük a kikevert lekvárral és felviszünk rá egy réteg vajkrémet. A krémet a legcélszerűbb egy nagylyukú csővel ellátott habzsákba tölteni és körkörösen a tésztára húzni, így egyenletes mennyiségű krém kerül a szeletekre. A középső kuglófszeletet a krémre helyezzük és megismételjük a rétegezést a lekvárral és a vajkrémmel. A felső szelettel fejezzük be a rétegezést.
  2. A kuglóf külsejére egy spatula segítségével felviszünk egy vékony réteg krémet, majd legalább egy órára hűtőszekrénybe helyezzük. Erre azért van szükség, hogy egy porfogó réteg keletkezzen és a kuglóf stabilabb legyen. A pihentetés után a többi krémet is a süteményre kenjük.
  3. A mogyorókrokanttal beszórjuk a sütemény minden oldalát, majd a felvert habalapból tuffokat (10 db) nyomunk a tetejére egy csillagcsöves habzsákkal. Befejezésként a koktélcseresznyéket is a tuffokra helyezzük. A fogyasztásig hűtőszekrényben tároljuk a Frankfurter Kranzot.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 8634
  • Feltöltés dátuma: 2022. január 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Frankfurter Kranz
NapsütötteVidékünkön 174 recept

A Frankfurter Kranz (Frankfurti koszorú) az a kuglófspecialitás, amit évszázadok óta készítenek és Németországban nem hiányozhat egyetlen cukrászda kínálatából sem. Alapvetően karamellizált diófélékkel, tehát grillázzsal készül - én most enélkül készítettem el. A forma vajazása helyett használhatunk formaleválasztó spray-t, amitől garantáltan nem ragad a sütemény a formában. Ezt mindig egy olyan helyen (pl. kertben) használjuk, ahol nem árt, ha olajfolt kerül a felületre. A tojásokat mindig egyenként adjuk a vajhoz és minden tojás között a legjobb, ha eltelik 30 másodperc. Ha biztosra szeretnénk menni atekintetben, hogy nincsenek csomók a vajkrémben, egy finom szemű szitán áttörhetjük a krémet. A Frankfurter Kranzhoz létezik speciális forma is, de egy kuglófforma is tökéletes eredményt ad.

Hozzávalók

Kuglóf

Vajkrém

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...