Francia omlett egy kis csavarral
- 10% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 10% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 10% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 21.2 g
Zsír
-
Összesen 65.9 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 648 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 672.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 93 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 299 mg
-
Nátrium 212 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 118.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 574 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 70 micro
-
Kolin: 436 mg
-
Retinol - A vitamin: 568 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 79 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 730 micro
- 10% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 21.2 g
Zsír
-
Összesen 65.9 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 648 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 672.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 93 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 299 mg
-
Nátrium 212 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 118.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 574 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 70 micro
-
Kolin: 436 mg
-
Retinol - A vitamin: 568 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 79 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 730 micro
- 10% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 23.1 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 227 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 236 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 105 mg
-
Nátrium 74 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.9 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 41.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 202 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 153 mg
-
Retinol - A vitamin: 199 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 256 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- A recept kulcsa a selymes tojásokban rejlik. Ennek eléréséhez helyezzünk egy szitát a keverőtál fölé, mielőtt beleütünk három tojást, majd egy villa segítségével "verjük át" a tojásokat a szitán. Ne sózzuk, mert megvizesedik.
- Helyezzünk egy serpenyőt közepes lángra, és olvasszunk meg 1 evőkanál vajat. Forgassuk körbe a serpenyőben, hogy az egész felületét bevonja. Amint a vaj habos lesz, öntsük bele a felvert tojásokat, és csökkentsük a hőfokot. Lassú főzésre lesz szükség, mert az alacsonyabb hőfok megakadályozza, hogy a tojások túlsüljenek és megbarnuljanak.
- Rázogassuk meg a serpenyőt, hogy a tojás kissé ráncolódni kezdjen, és keverjük gumispatulával. Szükség szerint kaparjuk le a serpenyő oldalát is. A tojás felső rétegének nedvesnek és folyósnak kell lennie, míg az aljának már sültnek.
- Sydney módszerét alkalmazva töltsünk meg egy habzsákot Boursinnal, és nyomjunk egy sajtrudat hosszában az omlett egyik szélére. Ha nem kapunk Boursint, a sima kecskesajt is tökéletes a helyettesítésére.
- Kapcsoljuk le a hőfokot, és óvatosan kezdjük el a spatulával az omlettet feltekerni, a sajtos oldalával kezdve. Amikor az omlett már majdnem teljesen lezáródott, tartsuk a serpenyőt egy tányér fölé, és hagyjuk, hogy könnyedén leguruljon.
- Ezután fogjunk egy kis darab vajat, és óvatosan kenjük meg az omlett tetejét. Szórjuk meg apróra vágott metélőhagymával és apróra tört hagymás-tejfölös csipsszel (recéssel).
- Végül őröljünk a tetejére egy kis fekete borsot, és tálaljunk mellé narancsos-céklalevet (mint a sorozatban).
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 21
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 290
- Feltöltés dátuma: 2023. szeptember 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Aki még soha nem dolgozott éttermi konyhán, az sürgősen nézze végig az FX saját gyártású sorozatát, a The Bear-t, azaz A Mackót. A történet röviden: Carmy (Jeremy Allen White), egy fiatal séf, aki visszatér szülővárosába, hogy elhunyt bátyja éttermének kaotikus konyháját vezesse. A díjnyertes sorozat második évadában drámai történetek, még drámaibb érzelmek és néhány nagyon finomnak tűnő étel várja a nézőket. A kilencedik epizód egyik jelenetében az egyik séf, Sydney (Ayo Edebiri) klasszikus francia technikával készít omlettet Natalie-nak, az üzletvezetőnek (Abby Elliott). Úgy tűnik, nemcsak az elkészítés módja keltette fel a nézők figyelmét, hanem néhány érdekes hozzávaló is, amiket használ. Először is, Sydney lágy, krémes Boursin sajtot nyom a tojás egyik oldalára, mielőtt feltekeri, illetve nagyon apróra vágott metélőhagymával és - várjunk csak - igen, hagymás-tejfölös burgonyacsipsszel (!) díszíti. Tejszínes sajt, burgonyacsipsz és tojás? Elképesztő kombinációk! Miközben a jelenetet néztem, egyszerre zavart és izgatott a burgonyacsipszes feltét. Mindenképpen ki akartam próbálni, és nem volt kétségem afelől, hogy A Mackó omlettje beváltja a hozzá fűzött reményeket. Tökéletes lett, próbáljátok ki ti is!