Francia macaron pisztáciakrémmel és málnával
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 12% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
13g mandulaliszt35 kcal
-
13g porcukor48 kcal
-
5g tojásfehérje2 kcal
-
13g porcukor48 kcal
-
3g ásványvíz0 kcal
-
5g tojásfehérje2 kcal
-
17g pisztácia95 kcal
-
17g málna9 kcal
-
0g mogyoróolaj3 kcal
Összesen
242
kcal
- 12% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
150g mandulaliszt425 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
55g tojásfehérje29 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
38g ásványvíz0 kcal
-
55g tojásfehérje29 kcal
-
200g pisztácia1144 kcal
-
200g málna104 kcal
-
4g mogyoróolaj35 kcal
Összesen
2928
kcal
- 12% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
15g mandulaliszt42 kcal
-
15g porcukor58 kcal
-
5.5g tojásfehérje3 kcal
-
15g porcukor58 kcal
-
3.8g ásványvíz0 kcal
-
5.5g tojásfehérje3 kcal
-
20g pisztácia114 kcal
-
20g málna10 kcal
-
0.4g mogyoróolaj4 kcal
Összesen
292
kcal
- 12% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 9.2 g
Zsír
-
Összesen 9.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 152.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 84 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.6 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 25.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 216 micro
Összesen
242
kcal
- 12% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 110.5 g
Zsír
-
Összesen 115.1 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 52 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1832 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 44 mg
-
Kálcium 278 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 276 mg
-
Foszfor 1013 mg
-
Nátrium 200 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 391.7 g
-
Cukor 325 mg
-
Élelmi rost 77 mg
VÍZ
-
Összesen 309.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 58 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 148 micro
-
Kolin: 169 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 342 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2592 micro
Összesen
2928
kcal
- 12% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 11 g
Zsír
-
Összesen 11.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 182.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 101 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.1 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 30.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 259 micro
Összesen
292
kcal
Hozzávalók
-
150 g mandulaliszt
-
150 g porcukor
-
55 g tojásfehérje
-
150 g porcukor
-
55 g tojásfehérje
-
200 g málna
Elkészítés
- Az egyik adag (150 g) porcukrot háromszor átszitáljuk a mandulaliszttel. Vehetünk szeletelt mandulát is, és ledarálhatjuk kávédarálón, ha nem kapunk mandulalisztet. Az edényt félrerakjuk.
- Az egyik adag (55 g) tojásfehérjét hozzáöntjük a mandulás porcukorhoz. Ha használunk színezéket itt adjuk hozzá, én 2 csipet kurkumát használtam a képen látható macaronhoz. Nem keverjük össze, csak összeöntjük a mandulás porcukrot a színezett tojásfehérjével! Ne használjunk folyékony színezőt!
- Egy lábosban (előny, ha nyeles) összeöntjük a szénsavmentes ásványvizet a maradék (150 g) porcukorral. Még mielőtt elkezdjük forralni, készítsük elő a maradék (55 g) tojásfehérjét egy tálban, és hozzá a kézi vagy tálas mixert.
- A cukros vizet elkezdjük forralni, és 115 °C-ig forraljuk. Ezt az állapotot onnan ismerjük meg maghőmérő nélkül, hogy a cukorszirup már nem nagyon habzik, kezd kicsit sűrűsödni. Ha elérte ezt a hőfokot, akkor elkezdjük verni a tojásfehérjét.
- A cukorszirupot 118 °C-ig forraljuk, majd NAGYON lassan elkezdjük hozzácsurgatni a lágy tojáshabhoz, miközben folyamatosan verjük a mixerrel. Közepesen kemény állapot eléréséig folytassuk a verést.
- Ha megvan, hagyjuk, hogy kissé lehűljön a hab, majd nagyon óvatosan forgassuk bele a mandulás porcukros fehérjés keverékbe. Töltsük habzsákba, és sütőpapírra nyomjunk kis köröket. Szobahőmérsékleten hagyjuk száradni 30-40 percet.
- Ezalatt az idő alatt elkészítjük a tölteléket. A pisztáciát megpucoljuk, majd egy száraz serpenyőben kissé megpirítjuk. Beledobjuk a kávédarálóba, és addig daráljuk, amíg homogén, krémes állagú masszát nem kapunk. Ha nagyon nem akar krémesedni, akkor adjunk hozzá 1 tk mogyoróolajat.
- Ha letelt a 30-40 perc, tapogassuk meg a macaronokat. Azt kell éreznünk, hogy egy "bőrréteg" képződött a massza tetején. Ha nincs így, akkor pihentessük még. Ha megvan, akkor 180°C-ra előmelegített sütőbe toltjuk, és 10-12 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a külseje szilárd, a belseje viszont krémes.
- A sütőből kivéve szinte azonnal leszedjük a papírról őket. Ha nem akarnak elválni, akkor egy vizes konyharuhára tesszük a sütőpapírral együtt, majd kis idő múlva már el is engedték.
- Megvárjuk amíg kihűl, majd a pisztácia krémmel megkenjük az egyik felét, ráállítunk egy megmosott szem málnát, és ráhelyezzük a kalapját. Ezt folytatjuk, amíg el nem fogynak az alapanyagok.
- Tálaljuk, élvezzük!
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 119
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 21
- Össznézettség: 36102
- Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 06.
Ajánló
Az eredeti recept Pierre Hermé nevét dicséri!
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
mentes receptek
kategória:
gluténmentes receptek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Nem a legegyszerűbb nassolni való, de meghálálja a törődést és az odafigyelést egy isteni ízorgiával!