Francia krémes ahogy Rhode készíti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Rhode
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 12% Zsír
A piskótához
-
13g tojássárgája43 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
7g cukor26 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
3g víz0 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
A sárga krémhez
-
12g cukor45 kcal
-
42g tej23 kcal
-
42g víz0 kcal
-
27g tojásfehérje14 kcal
-
43 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
A habhoz
-
42g növényi tejszín105 kcal
-
1g porcukor5 kcal
A tetejére
-
13g étcsokoládé68 kcal
-
0 kcal
Összesen
420
kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 12% Zsír
A piskótához
-
160g tojássárgája515 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
40g víz0 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
A sárga krémhez
-
140g cukor542 kcal
-
500g tej280 kcal
-
500g víz0 kcal
-
320g tojásfehérje166 kcal
-
135g vaníliás pudingpor514 kcal
-
15g vaníliaaroma0 kcal
A habhoz
-
500g növényi tejszín1255 kcal
-
14g porcukor54 kcal
A tetejére
-
150g étcsokoládé819 kcal
-
0 kcal
Összesen
5033
kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 12% Zsír
A piskótához
-
5.7g tojássárgája18 kcal
-
3.9g tojás5 kcal
-
2.9g cukor11 kcal
-
4.3g finomliszt16 kcal
-
1.4g víz0 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
A sárga krémhez
-
5g cukor19 kcal
-
17.9g tej10 kcal
-
17.9g víz0 kcal
-
11.5g tojásfehérje6 kcal
-
4.8g vaníliás pudingpor18 kcal
-
0.5g vaníliaaroma0 kcal
A habhoz
-
17.9g növényi tejszín45 kcal
-
0.5g porcukor2 kcal
A tetejére
-
5.4g étcsokoládé29 kcal
-
0 kcal
Összesen
179
kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 10.2 g
Zsír
-
Összesen 18.8 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 177 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 479.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 118 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 160 mg
-
Nátrium 154 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.9 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 83.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 64 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 134 mg
-
Retinol - A vitamin: 62 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 192 micro
Összesen
420
kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 122.5 g
Zsír
-
Összesen 225.4 g
-
Telített zsírsav 161 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 2118 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5757.7 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 234 mg
-
Kálcium 1418 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 312 mg
-
Foszfor 1915 mg
-
Nátrium 1844 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 610.7 g
-
Cukor 349 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 1004.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 767 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 428 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 323 micro
-
Kolin: 1613 mg
-
Retinol - A vitamin: 748 micro
-
α-karotin 71 micro
-
β-karotin 180 micro
-
β-crypt 63 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2305 micro
Összesen
5033
kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 8.1 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 76 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 206.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 66 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.9 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 36 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 83 micro
Összesen
179
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
8 db tojássárgája
-
2 db tojás
-
8 ek cukor
-
8 evőkanál finomliszt
-
5 ek víz
-
0.5 csomag sütőpor
A sárga krémhez
-
5 dl tej
-
5 dl víz
-
8 db tojásfehérje
-
15 ml vaníliaaroma
A habhoz
-
0.5 l növényi tejszín
-
2 ek porcukor
A tetejére
-
150 g étcsokoládé
-
3 csepp napraforgó olaj
Elkészítés
A piskótához
- A vizes piskóta elkészítése: A 8 tojássárgáját, 2 egész tojást, 8 ek cukorral, fél sütőporral jó habosra keverjük. Kanalanként hozzá keverjük a vizet es a lisztet.
- Két részletben, előmelegített sütőben sütőpapíron (fontos a sütőpapír) megsütjük. (Magasfalú tepsire van szükség.)
- A krém elkészítése: A 3 cs vanília pudingport 12 ek kristálycukorral elkeverjük, beáztatjuk 2 dl tejbe, amit időnként megkeverünk.
- Egy 5 literes fazékban 3 dl tejet és fél liter vizet felteszünk főni, de előtte 2 ek kristálycukorral meghintjük az alját (ez azért kell, hogy ne ragadjon le a tej).
- Amíg felforr, felverjük a 8 tojásfehérjét 4 ek cukorral. A felforrt folyadékhoz hozzákeverjük a beáztatott pudingot, és állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük. 2-3 csepp vanília aromával megbolondíthatjuk, de ez elhagyható. Takaréklángon óvatosan hozzákeverjük a tojáshabot, s addig kavargatjuk, míg azonos állagú nem lesz, s ki nem tölti a fazekunkat.
- Ekkor hideg vízbe állítjuk, s langyosra hűtjük. (Nem hidegre.) A kevésbé tökéletes piskótalapot a tepsi aljára fektetjük, s elosztjuk rajta a vaníliás krémet. Elsimítjuk rajta az utasítás szerint felvert növényi habot. A csokit gőz fölött felolvasztjuk, pár csepp olajjal elkeverjük.
- A másik piskótalapot a csokoládéval bevonjuk, s még mielőtt megszilárdulna, felvágjuk egyenletes négyzetekre (kb 20 db lesz).
- Ha megszilárdul a bevonat, egyenként beborítjuk vele a tepsi tartalmát. Egy éjszakán át áll a hűtőben (de 4-5 órán át is elég) és szeletelhető.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40x28
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 394
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 19
- Össznézettség: 56245
- Feltöltés dátuma: 2012. december 16.
Ajánló
Általában nagyobb ünnepekre, társasági összejövetelekre készítem. Elég macerás, és nem olcsó, de kiadós
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Rhode
37 recept
Sok-sok keresgélés után évekkel ezelőtt akadtam rá erre a receptre. Az eredeti verzió szerint nem igazán ízlett, ezért itt-ott módosítottam rajta. Most már a család és a munkatársak kedvence lett.