r
Nosalty Logó

Francia krémes ahogy Rhode készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rhode
Francia krémes ahogy Rhode készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A sárga krémhez

A habhoz

A tetejére

Összesen 420 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A sárga krémhez

A habhoz

A tetejére

Összesen 5033 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A sárga krémhez

A habhoz

A tetejére

Összesen 179 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    479.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.9 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 420 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    122.5 g

Zsír

  • Összesen
    225.4 g
  • Telített zsírsav
    161 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    2118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5757.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    234 mg
  • Kálcium
    1418 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    312 mg
  • Foszfor
    1915 mg
  • Nátrium
    1844 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    610.7 g
  • Cukor
    349 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1004.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    767 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    428 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    323 micro
  • Kolin:
    1613 mg
  • Retinol - A vitamin:
    748 micro
  • α-karotin
    71 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2305 micro
Összesen 5033 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 179 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A sárga krémhez

A habhoz

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. A vizes piskóta elkészítése: A 8 tojássárgáját, 2 egész tojást, 8 ek cukorral, fél sütőporral jó habosra keverjük. Kanalanként hozzá keverjük a vizet es a lisztet.
  2. Két részletben, előmelegített sütőben sütőpapíron (fontos a sütőpapír) megsütjük. (Magasfalú tepsire van szükség.)
  3. A krém elkészítése: A 3 cs vanília pudingport 12 ek kristálycukorral elkeverjük, beáztatjuk 2 dl tejbe, amit időnként megkeverünk.
  4. Egy 5 literes fazékban 3 dl tejet és fél liter vizet felteszünk főni, de előtte 2 ek kristálycukorral meghintjük az alját (ez azért kell, hogy ne ragadjon le a tej).
  5. Amíg felforr, felverjük a 8 tojásfehérjét 4 ek cukorral. A felforrt folyadékhoz hozzákeverjük a beáztatott pudingot, és állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük. 2-3 csepp vanília aromával megbolondíthatjuk, de ez elhagyható. Takaréklángon óvatosan hozzákeverjük a tojáshabot, s addig kavargatjuk, míg azonos állagú nem lesz, s ki nem tölti a fazekunkat.
  6. Ekkor hideg vízbe állítjuk, s langyosra hűtjük. (Nem hidegre.) A kevésbé tökéletes piskótalapot a tepsi aljára fektetjük, s elosztjuk rajta a vaníliás krémet. Elsimítjuk rajta az utasítás szerint felvert növényi habot. A csokit gőz fölött felolvasztjuk, pár csepp olajjal elkeverjük.
  7. A másik piskótalapot a csokoládéval bevonjuk, s még mielőtt megszilárdulna, felvágjuk egyenletes négyzetekre (kb 20 db lesz).
  8. Ha megszilárdul a bevonat, egyenként beborítjuk vele a tepsi tartalmát. Egy éjszakán át áll a hűtőben (de 4-5 órán át is elég) és szeletelhető.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x28
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 394
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 56245
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 16.

Ajánló

Általában nagyobb ünnepekre, társasági összejövetelekre készítem. Elég macerás, és nem olcsó, de kiadós

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sok-sok keresgélés után évekkel ezelőtt akadtam rá erre a receptre. Az eredeti verzió szerint nem igazán ízlett, ezért itt-ott módosítottam rajta. Most már a család és a munkatársak kedvence lett.

Hozzávalók

A piskótához

A sárga krémhez

A habhoz

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...