r
Nosalty Logó

Francia krémes ahogy Rhode készíti

0,0

0 ÉRTÉKELÉS6 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Rhode
Francia krémes ahogy Rhode készíti
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A sárga krémhez

A habhoz

A tetejére

420
Kalória
10.2g
Fehérje
50.9g
Szénhidrátok
18.8g
Zsír
83.7g
Víz
176.5g
Koleszterin
1.2g
Rost
29.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A sárga krémhez

A habhoz

A tetejére

Összesen 420 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A sárga krémhez

A habhoz

A tetejére

Összesen 5033 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A sárga krémhez

A habhoz

A tetejére

Összesen 179 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    479.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.9 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    83.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 420 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    122.5 g

Zsír

  • Összesen
    225.4 g
  • Telített zsírsav
    161 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    2118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5757.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    234 mg
  • Kálcium
    1418 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    312 mg
  • Foszfor
    1915 mg
  • Nátrium
    1844 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    610.7 g
  • Cukor
    349 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    1004.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    767 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    428 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    323 micro
  • Kolin:
    1613 mg
  • Retinol - A vitamin:
    748 micro
  • α-karotin
    71 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2305 micro
Összesen 5033 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    36 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 179 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A vizes piskóta elkészítése: A 8 tojássárgáját, 2 egész tojást, 8 ek cukorral, fél sütőporral jó habosra keverjük. Kanalanként hozzá keverjük a vizet es a lisztet.
  2. Két részletben, előmelegített sütőben sütőpapíron (fontos a sütőpapír) megsütjük. (Magasfalú tepsire van szükség.)
  3. A krém elkészítése: A 3 cs vanília pudingport 12 ek kristálycukorral elkeverjük, beáztatjuk 2 dl tejbe, amit időnként megkeverünk.
  4. Egy 5 literes fazékban 3 dl tejet és fél liter vizet felteszünk főni, de előtte 2 ek kristálycukorral meghintjük az alját (ez azért kell, hogy ne ragadjon le a tej).
  5. Amíg felforr, felverjük a 8 tojásfehérjét 4 ek cukorral. A felforrt folyadékhoz hozzákeverjük a beáztatott pudingot, és állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük. 2-3 csepp vanília aromával megbolondíthatjuk, de ez elhagyható. Takaréklángon óvatosan hozzákeverjük a tojáshabot, s addig kavargatjuk, míg azonos állagú nem lesz, s ki nem tölti a fazekunkat.
  6. Ekkor hideg vízbe állítjuk, s langyosra hűtjük. (Nem hidegre.) A kevésbé tökéletes piskótalapot a tepsi aljára fektetjük, s elosztjuk rajta a vaníliás krémet. Elsimítjuk rajta az utasítás szerint felvert növényi habot. A csokit gőz fölött felolvasztjuk, pár csepp olajjal elkeverjük.
  7. A másik piskótalapot a csokoládéval bevonjuk, s még mielőtt megszilárdulna, felvágjuk egyenletes négyzetekre (kb 20 db lesz).
  8. Ha megszilárdul a bevonat, egyenként beborítjuk vele a tepsi tartalmát. Egy éjszakán át áll a hűtőben (de 4-5 órán át is elég) és szeletelhető.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x28

Sok-sok keresgélés után évekkel ezelőtt akadtam rá erre a receptre. Az eredeti verzió szerint nem igazán ízlett, ezért itt-ott módosítottam rajta. Most már a család és a munkatársak kedvence lett.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!