Francia bundás kenyér (Pain perdu)
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lakos Benedek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 11% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 9% Zsír
A bundás kenyérhez
Összesen
322
kcal
- 11% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 9% Zsír
A bundás kenyérhez
Összesen
1288
kcal
- 11% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.1 g
Zsír
-
Összesen 10.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 143 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 767 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 171 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 153 mg
-
Nátrium 379 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.5 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 50.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 82 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 70 micro
-
Kolin: 119 mg
-
Retinol - A vitamin: 82 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 210 micro
Összesen
322
kcal
- 11% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 52.5 g
Zsír
-
Összesen 41.5 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 570 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3067.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 117 mg
-
Kálcium 683 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 120 mg
-
Foszfor 613 mg
-
Nátrium 1516 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 169.9 g
-
Cukor 65 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 201 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 328 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 281 micro
-
Kolin: 476 mg
-
Retinol - A vitamin: 326 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 840 micro
Összesen
1288
kcal
- 11% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 5.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 79 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 426.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 95 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 85 mg
-
Nátrium 211 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.6 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 28 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 46 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 117 micro
Összesen
179
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A bundás kenyérhez
- A száraz baguette-et ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A sütőnket előmelegítjük 180 fokra és kivajazunk egy kisebb kerámiatálat vagy jénai edényt.
- Egy mérőpohárba öntjük a tejet, tojást, porcukrot, vaníliát és sót, majd egy botmixerrel teljesen simára dolgozzuk. Egy tálba tesszük a kenyérszeleteket, majd leöntjük őket a tojásos keverékkel és hagyjuk, hogy alaposan megszívják magukat.
- Miután megszívták magukat, a kenyérszeleteket a kivajazott formába fektetjük. Ha szeretnénk, ráönthetjük a maradék tojásos keveréket is, így egy sűrűbb, pudingszerű réteget kapunk majd a kenyerek alatt.
- A bundás kenyeret betoljuk a sütőbe, ahol 15 perc alatt készre sütjük. A belseje krémes marad, de a felszíne/széle szép aranybarna lesz és ropogós.
- A bundás kenyeret azon melegében tálaljuk. Megszórhatjuk porcukorral, pirított mandulával vagy más magvakkal, illetve kínálhatunk mellé friss gyümölcsöt, lekvárt is.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 44
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 4905
- Feltöltés dátuma: 2024. október 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
Lakos Benedek
394 recept
A franciák „elveszett kenyérnek” nevezik a maguk bundás kenyerét, ami arra utal, hogy csodás módon lehet vele száraz kenyeret menteni. Létezik a miénkhez hasonló, serpenyőben sült verziója is, de sütőben egyaránt készíthetjük, így egy fokkal egyszerűbb lesz a projekt, és kevesebb olajszaggal jár majd.