r
Nosalty Logó

Főtt-sült burgonya túrós répasalátával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Főtt-sült burgonya túrós répasalátával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 605 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 605 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 132 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    22 g

Zsír

  • Összesen
    44.3 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1306.2 g
  • Cink
    261 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    269 mg
  • Vas
    201 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    377 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    320.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    781 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    25 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    120 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    5938 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    197 micro
Összesen 605 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    22 g

Zsír

  • Összesen
    44.3 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1306.2 g
  • Cink
    261 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    269 mg
  • Vas
    201 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    377 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    320.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    781 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    25 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    120 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    5938 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    197 micro
Összesen 605 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285.2 g
  • Cink
    57 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    26 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    541 micro
  • β-karotin
    1296 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 132 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előző este (de mindenképp legalább 1 órával fogyasztás előtt) lereszeljük a répát és a retket, összekeverjük.
  2. Hozzáadjuk a túrót, fél pohár tejfölt v. joghurtot, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük szerecsendióval, köménnyel, pirospaprikával. (Én csepegtettem hozzá pici olívaolajat is :)) Betesszük a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.
  3. A burgonyát bő, sós vízben megfőzzük, hűlni hagyjuk, meghámozzuk, majd hosszában kettévágjuk.
  4. A burgonyafeleket megforgatjuk kevés olívaolajban és sütőtálba fektetjük őket. Tetejüket megszórjuk sóval, borssal, köménnyel és kevés csilivel. Sütőben addig sütjük, míg a széle meg nem pirul.
  5. Tálalás előtt kb. 10 perccelkivesszük a salátát a hűtőből - érzékeny fogúaknak ez nagyon ajánlott ;) - majd a krumplikra rápakoljuk a maradék tejfölt/joghurtot. Megszórjuk még pirospaprikával. Befaljuk. :)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2301
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 28.

Ajánló

A desszert egy szelet csoki volt, csak az egyensúly kedvéért. ;)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyik nap valami ISZONYATOSAN megkívántam a krumplit! Egyébként is imádom, de sajnos nem ehetek túl gyakran, mert felfúvódok tőle :( Most azonban úgy döntöttem, egye fene, én krumplit akarok! Sikerült is vennem pár hatalmas példányt, egy főre pont elég egyetlen darab (szóval most pár napig krumpli krumpli hátán ;)) A saláta igazából maradék zöldségekből készült, előző nap ugyanis kicsit túlzásba vittem a főzelékhez való répa és retek (igen, én néha furán bekombinálom a dolgokat :D) reszelését. Úgy belejöttem, hogy nem vettem észre, hogy feldolgoztam a készletemet... Na de sebaj, a krumplihoz éppen tökéletes volt! Nyamm.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...