Főtt-sült burgonya túrós répasalátával
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
605
kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
605
kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
132
kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 22 g
Zsír
-
Összesen 44.3 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 89 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1306.2 g
-
Cink 261 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 269 mg
-
Vas 201 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 377 mg
-
Nátrium 125 mg
-
Réz 10 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.5 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 320.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 781 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 25 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 120 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 182 micro
-
α-karotin 2476 micro
-
β-karotin 5938 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 197 micro
Összesen
605
kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 22 g
Zsír
-
Összesen 44.3 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 89 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1306.2 g
-
Cink 261 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 269 mg
-
Vas 201 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 377 mg
-
Nátrium 125 mg
-
Réz 10 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.5 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 320.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 781 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 25 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 120 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 182 micro
-
α-karotin 2476 micro
-
β-karotin 5938 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 197 micro
Összesen
605
kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 9.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 285.2 g
-
Cink 57 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 59 mg
-
Vas 44 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 69.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 170 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 26 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 541 micro
-
β-karotin 1296 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 43 micro
Összesen
132
kcal
Hozzávalók
-
1 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
chili ízlés szerint
Elkészítés
- Előző este (de mindenképp legalább 1 órával fogyasztás előtt) lereszeljük a répát és a retket, összekeverjük.
- Hozzáadjuk a túrót, fél pohár tejfölt v. joghurtot, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük szerecsendióval, köménnyel, pirospaprikával. (Én csepegtettem hozzá pici olívaolajat is :)) Betesszük a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.
- A burgonyát bő, sós vízben megfőzzük, hűlni hagyjuk, meghámozzuk, majd hosszában kettévágjuk.
- A burgonyafeleket megforgatjuk kevés olívaolajban és sütőtálba fektetjük őket. Tetejüket megszórjuk sóval, borssal, köménnyel és kevés csilivel. Sütőben addig sütjük, míg a széle meg nem pirul.
- Tálalás előtt kb. 10 perccelkivesszük a salátát a hűtőből - érzékeny fogúaknak ez nagyon ajánlott ;) - majd a krumplikra rápakoljuk a maradék tejfölt/joghurtot. Megszórjuk még pirospaprikával. Befaljuk. :)
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 36
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2301
- Feltöltés dátuma: 2012. február 28.
Ajánló
A desszert egy szelet csoki volt, csak az egyensúly kedvéért. ;)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Egyik nap valami ISZONYATOSAN megkívántam a krumplit! Egyébként is imádom, de sajnos nem ehetek túl gyakran, mert felfúvódok tőle :( Most azonban úgy döntöttem, egye fene, én krumplit akarok! Sikerült is vennem pár hatalmas példányt, egy főre pont elég egyetlen darab (szóval most pár napig krumpli krumpli hátán ;)) A saláta igazából maradék zöldségekből készült, előző nap ugyanis kicsit túlzásba vittem a főzelékhez való répa és retek (igen, én néha furán bekombinálom a dolgokat :D) reszelését. Úgy belejöttem, hogy nem vettem észre, hogy feldolgoztam a készletemet... Na de sebaj, a krumplihoz éppen tökéletes volt! Nyamm.