r
Nosalty Logó

Foszlós kalács agi8505 konyhájából

agi8505
Foszlós kalács agi8505 konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

828
Kalória
20.6g
Fehérje
128.3g
Szénhidrátok
25.7g
Zsír
26.7g
Víz
-
Koleszterin
7.8g
Rost
7.8g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 828 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3310 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 292 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    678.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    259 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    26.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 828 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.6 g

Zsír

  • Összesen
    102.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2714.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    212 mg
  • Kálcium
    537 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    302 mg
  • Foszfor
    1036 mg
  • Nátrium
    596 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    513.3 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    106.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    558 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 3310 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    9.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 292 kcal

Elkészítés

  1. 3 dl meglangyosított tejbe belekeverjük a 3 ek cukrot, 25 szem édesítőszert, sót, elkeverjük, hogy elolvadjanak, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
  2. A lisztet és az olajat elkeverjük egy tálban.
  3. A 3 ek kakaóport, 5 szem édesítőt elkeverjük 5-6 ek langyos tejben.
  4. A lisztet a tálban a megfuttatott élesztővel összekeverjük, majd jól kidagasztjuk. Ha túl sűrűnek érezzük a tésztát, még egy kis tejet lehet hozzá adni. Ezután a tésztát kétfelé vágjuk. Nem baj, ha az egyik fele picit nagyobb.
  5. A tészta egyik feléhez hozzágyúrjuk az elkevert kakaót. Egy pici liszt kelleni fog hozzá, hogy ne legyen ragadós.
  6. Megfelezzük a tésztákat, így kapunk 2 fehér és 2 barna tésztát. Kinyújtjuk őket téglalap alakúra, kb. fél cm vastagságúra. A fehér lapra rátesszük a barnát és szorosan feltekerjük. 2 rudat kapunk.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket, majd 2 órát kelesztjük langyos helyen. Sütés előtt és után olajjal megkenjük a tetejét. 180 fokos sütőben kb. 40-45 perc alatt készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Főiskolás szobatársam hozott egyszer ebből a fincsi kalácsból. Rögtön elkértem a receptet. Egyszerű, nagyon finom süti.

További receptek

Vegán csokis babka

Ha egy isteni foszlós kalácsra vágyunk, méghozzá jó csokisan, akkor itt a tuti recept! Tej- és tojásmentes, így az érzékenyek is bátran fogyaszthatják!

Hankusz Sára

Pan de muerto

Mexikói hagyomány szerint Halottak napjára édes kenyérkét szoktak készíteni, aminek tetejét keresztalakban, csontszerű mintával díszítik meg. Az eredetét és jelentését illetően ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Szaftos bakonyi sertésszelet

A bakonyi módra, vagyis gombával tökéletesre főtt sertésszelet egy klasszikus magyar főétel, amit roppant egyszerűen el lehet készíteni, de ugyanígy el is lehet rontani. Íme egy recept, ...