r
Nosalty Logó

Fonott vegyes kalács

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Fonott vegyes kalács
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

667
Kalória
18.5g
Fehérje
111g
Szénhidrátok
15g
Zsír
40.1g
Víz
90g
Koleszterin
4g
Rost
14.3g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 667 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 5329 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 272 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.5 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    474.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    40.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 667 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    147.6 g

Zsír

  • Összesen
    119.9 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3794.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    403 mg
  • Kálcium
    854 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    273 mg
  • Foszfor
    1656 mg
  • Nátrium
    568 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    888.1 g
  • Cukor
    114 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    320.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1129 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    745 micro
  • Kolin:
    703 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1078 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    610 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1154 micro
Összesen 5329 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    16.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 272 kcal

Elkészítés

  1. Először a tejet 2 ek. cukorral meglangyosítjuk, és belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk felfutni.
  2. Egy tálba a lisztet megszitáljuk, és mindent hozzáadunk a kakaón, a vaníliás cukron, a szegfűszegen és a mazsolán kívül. Összekeverjük, és hozzáadjuk a felfutott élesztőt. Dagasztjuk addig, amíg el nem válik az edény falától. Pihentetjük 2-3 órát.
  3. Ha a tészta megkelt, deszkára rakjuk, és 6 egyenlő darabra vágjuk, azokat pedig félbe. Három körülbelül egyenlő darabot kiveszünk, és egybe megy egy kevés kakaó, a másikba egy kevés mazsola és az utolsó szálba 1 csomag vanillincukrot és egy kevés őrölt szegfűszeget rakunk. Külön-külön kigyúrjuk (a kakaósnál az is jó, ha csak márványos). Hármas fonással összefonjuk, és tepsibe rakjuk (nekem 4 db lett).
  4. Előmelegített sütőbe rakjuk. 200 C-on 20 percig sütjük. Kivesszük, és egy felvert tojással lekenjük. Addig sütjük 180 C-on, amíg aranybarna nem lesz.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Maradt egy kevés élesztőm, és ezt csináltam belőle.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Dubai csokis babka

A dubai csoki egy különleges, ínycsiklandó édesség, amely gazdag ízű, hagyományos arab hozzávalók kombinációjával készül, gyakran aranyporral díszítik, és különféle ...

Nosalty

Vegán csokis babka

Ha egy isteni foszlós kalácsra vágyunk, méghozzá jó csokisan, akkor itt a tuti recept! Tej- és tojásmentes, így az érzékenyek is bátran fogyaszthatják!

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

5 étel, amit ne otthon készíts el – Van, amit...

Vannak ételek, amelyeket jobb, ha a profi séfekre bízunk – ezek elkészítése ugyanis olyan szaktudást és összetett technikákat igényelhet, ami túlmutat az otthoni főzés határain. Persze a bevállalósak tehetnek egy próbát, de sokszor nem éri meg a befektetett energia.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!