Fondant Maria konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Maria.
adag
Előkészítés
perc
- 1% Fehérje
- 91% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
628
kcal
- 1% Fehérje
- 91% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
3144
kcal
- 1% Fehérje
- 91% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 7% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Foszfor
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 0.9 g
Zsír
-
Összesen 1.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 2 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 0 mg
-
Foszfor 1 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 158.2 g
-
Cukor 158 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 11.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
628
kcal
- 1% Fehérje
- 91% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 7% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Foszfor
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 8.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 34 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 2 mg
-
Foszfor 3 mg
-
Nátrium 12 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 791.1 g
-
Cukor 790 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 58.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 82 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 61 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
3144
kcal
- 1% Fehérje
- 91% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 7% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Foszfor
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 0.5 g
Zsír
-
Összesen 0.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 1 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 0 mg
-
Foszfor 0 mg
-
Nátrium 1 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 91.7 g
-
Cukor 91 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 6.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
364
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A porcukrot átszitáljuk. Kb. fél kilónyit tegyünk keverőtálba, és készítsünk a közepébe mélyedést.
- A zselatint keverjük el a vízben, majd vízgőz fölött melegítsük fel. Amikor már szinte forró, adjuk hozzá a margarint és a mézet, és addig keverjük, míg teljesen el nem olvadnak benne.
- Ezután öntsük a porcukor mélyedésbe, és kanállal kezdjük el belekeverni a porcukrot.
- Amikor már kanállal nem tudjuk kavarni, kézzel kezdjük el gyúrni. Ezt lehet a tálban vagy porcukorral meghintett gyúródeszkán, ízlés szerint. Annyi porcukrot adjunk még hozzá (legjobb kanalanként, minden adagot jól beledolgozva), hogy szép egynemű, gömbbé álló, kézhez még jócskán tapadó masszát kapjunk.
- Torta bevonásához hagyhatjuk lágyabbra, figurák készítéséhez pedig keményebbre.
- Miután készen vagyunk, duplán csomagoljuk bele folpackba, és hagyjuk pihenni szobahőmérsékleten kb. 6 órát.
- 2-3 napig szobahőn is eláll, ha tovább szeretnénk tárolni, tegyük hűtőbe.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 119
- Tegnapi nézettség: 12
- 7 napos nézettség: 48
- Össznézettség: 11313
- Feltöltés dátuma: 2014. március 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Maria.
190 recept
Egy nőnapi tortát készítettem, és ezzel a fondanttal vontam be, és a csoki gyurmából készítettem rá virágot.