Fokhagymás tejes-vajas burgonya
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
312
Kalória
6.5g
Fehérje
36.4g
Szénhidrátok
15.4g
Zsír
151.8g
Víz
35.8g
Koleszterin
4g
Rost
4.9g
Cukor
- 3% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
312
kcal
- 3% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
1871
kcal
- 3% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 15.4 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1113.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 124 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 112 mg
-
Nátrium 830 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.4 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 4 mg
Víz
-
Összesen 151.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 114 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 112 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17 micro
Összesen
312
kcal
- 3% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 39.3 g
Zsír
-
Összesen 92.1 g
-
Telített zsírsav 56 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 215 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6679.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 742 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 262 mg
-
Foszfor 674 mg
-
Nátrium 4980 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 218.6 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 24 mg
Víz
-
Összesen 910.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 684 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 223 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 172 micro
-
Kolin: 156 mg
-
Retinol - A vitamin: 671 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 170 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 102 micro
Összesen
1871
kcal
- 3% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.9 g
Zsír
-
Összesen 4.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 315.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 32 mg
-
Nátrium 235 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 43 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 32 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
88
kcal
Elkészítés
- A burgonyát meghámozzuk, karikára szeleteljük.
- Egy tűzálló tál alját és oldalát kekenjük a vaj egy részével. A fokhagymákat összetörjük, és az edény alján szétterítjük.
- A burgonyát a tálban eloszlatjuk. A tejet felmelegítjük, és a sóval jól elkeverjük.
- A tejet a burgonyára öntjük úgy, hogy kb. 3/4-ig ellepje. A maradék vajat a burgonyára szeljük. Ha az edény szélét is körbekenjük vajjal, akkor a tej biztosan nem fut ki.
- A sütő alsó részén addig sütjük, amíg a burgonya megpuhul. Ha megpuhult, a sütő felső részén a tetejét megpirítjuk.
- Érdemes egy kicsit pihentetni tálalás előtt, akkor a burgonya kicsit felszívja a tejet, és finomabb lesz.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 20 perc
- Sütés ideje: 40 perc
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
Anyukám gyerekkoromban nagyon gyakran csinálta ezt a köretet, és az egész család nagyon szereti. Természetesen olyan ételek mellé készítem, amihez jól illik a fokhagymás íz.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!