Fokhagymás tejes-vajas burgonya
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
fabine
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 3% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
312
kcal
- 3% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
1871
kcal
- 3% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 15.4 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1113.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 124 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 112 mg
-
Nátrium 830 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.4 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 151.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 114 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 112 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17 micro
Összesen
312
kcal
- 3% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 39.3 g
Zsír
-
Összesen 92.1 g
-
Telített zsírsav 56 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 215 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6679.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 742 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 262 mg
-
Foszfor 674 mg
-
Nátrium 4980 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 218.6 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 910.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 684 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 223 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 172 micro
-
Kolin: 156 mg
-
Retinol - A vitamin: 671 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 170 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 102 micro
Összesen
1871
kcal
- 3% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.9 g
Zsír
-
Összesen 4.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 315.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 32 mg
-
Nátrium 235 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 43 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 32 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
88
kcal
Elkészítés
- A burgonyát meghámozzuk, karikára szeleteljük.
- Egy tűzálló tál alját és oldalát kekenjük a vaj egy részével. A fokhagymákat összetörjük, és az edény alján szétterítjük.
- A burgonyát a tálban eloszlatjuk. A tejet felmelegítjük, és a sóval jól elkeverjük.
- A tejet a burgonyára öntjük úgy, hogy kb. 3/4-ig ellepje. A maradék vajat a burgonyára szeljük. Ha az edény szélét is körbekenjük vajjal, akkor a tej biztosan nem fut ki.
- A sütő alsó részén addig sütjük, amíg a burgonya megpuhul. Ha megpuhult, a sütő felső részén a tetejét megpirítjuk.
- Érdemes egy kicsit pihentetni tálalás előtt, akkor a burgonya kicsit felszívja a tejet, és finomabb lesz.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 444
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 17
- Össznézettség: 51280
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
fabine
18 recept
Anyukám gyerekkoromban nagyon gyakran csinálta ezt a köretet, és az egész család nagyon szereti. Természetesen olyan ételek mellé készítem, amihez jól illik a fokhagymás íz.