Fokhagymás szilva vörösborban télire
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
8zsuzsa8
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
114
kcal
- 1% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
918
kcal
- 1% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 1.7 g
Zsír
-
Összesen 0.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 110 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 45 mg
-
Nátrium 8 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.5 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 256.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 224 micro
-
β-crypt 41 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 89 micro
Összesen
114
kcal
- 1% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 13.6 g
Zsír
-
Összesen 3.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 880 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 298 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 127 mg
-
Foszfor 362 mg
-
Nátrium 67 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 188.3 g
-
Cukor 135 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 2055.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 160 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 123 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 63 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1793 micro
-
β-crypt 329 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 715 micro
Összesen
918
kcal
- 1% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 0.6 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 37.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 15 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 87.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 76 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 30 micro
Összesen
39
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A szilvát jól megmossuk, késsel felvágjuk, és eltávolítjuk a magját.
- A fokhagymát gerezdekre szedjük, megtisztítjuk. Ha túl nagyok a gerezdek, elvágjuk. A lényeg, hogy annyi fokhagymadarab legyen, mint szilva.
- A fokhagymadarabokat a szilvamag helyére dugjuk, és szorosan megtöltünk vele egy befőttes üveget.
- Kimérjük a felöntőfolyadékot: ráöntünk annyi vizet, amennyi ellepi. Ezt leszűrjük egy fazékba. Hozzáadjuk a bort, a cukrot és a fahéjat. Kóstoljuk meg, és cukrozzuk, vagy még egy kis bort adjunk hozzá, ízlés szerint.Felforraljuk.
- A szilvával megtömött üvegeket meleg vízbe állítjuk, rámerjük a lobogó forró felöntőlevet. Azonnal lezárjuk az üvegeket.
- A lezárt üvegeket kigőzöljük 15 percig. Hagyjuk kihűlni, és mehet a kamrába.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 23
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2499
- Feltöltés dátuma: 2017. augusztus 12.
Ajánló
Csak jó borral érdemes készíteni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
8zsuzsa8
210 recept
Érik a szilva, most érdemes csinálni. Minden évben teszek el néhány üveggel. Sült hús mellé különleges, de ha marad belőle egy-két üveggel a nyárra, grillezéskor is nagy sikert szoktam aratni vele.