Fokhagymás spárgakrémleves Művészlélek konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Művészlélek
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
250g zöldspárga35 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
75g görög joghurt77 kcal
-
250g víz0 kcal
Összesen
116
kcal
- 2% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
500g zöldspárga70 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
150g görög joghurt155 kcal
-
500g víz0 kcal
Összesen
233
kcal
- 2% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
43.3g zöldspárga6 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
13g görög joghurt13 kcal
-
43.3g víz0 kcal
Összesen
20
kcal
- 2% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 95% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 6.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 201 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 95 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 414.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 67 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 73 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 91 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 786 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1243 micro
Összesen
116
kcal
- 2% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 95% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 14 g
Zsír
-
Összesen 12.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 402.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 109 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 190 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.9 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 828.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 133 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 146 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 182 micro
-
Kolin: 57 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 1572 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2486 micro
Összesen
233
kcal
- 2% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 95% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1.2 g
Zsír
-
Összesen 1.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 34.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 16 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 71.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 136 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 215 micro
Összesen
20
kcal
Hozzávalók
-
500 g zöldspárga
-
2 kávéskanál ételízesítő
-
2 gerezd fokhagyma
-
150 ml görög joghurt
-
5 dl víz
Elkészítés
- A megtisztított spárgát az ízesített vízben puhára főzzük a fokhagymával együtt.
- Ha puhára fől, egy turmixgéppel leturmixoljuk (szeretek benne apróbb zöldségdarabokat hagyni).
- Ha kicsit lehűlt, hozzáadjuk a joghurtot.
- Készen is vagyunk :)
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 28
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 523
- Feltöltés dátuma: 2018. június 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Művészlélek
10 recept
Spárgaszezon idején orrba-szájba veszem ezt a naagyon finom és egészséges zöldséget. Számos módja van az elkészítésének, ám nekem az örök kedvenc mindig is a belőle készült lágy, szájban olvadós krémleves marad.