r
Nosalty Logó

Fitt somlói galuska

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Tandi
Fitt somlói galuska
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

piskóta

krém

öntet

csokiöntet

továbbá

655
Kalória
18g
Fehérje
55.8g
Szénhidrátok
40.4g
Zsír
211.6g
Víz
237.5g
Koleszterin
7.1g
Rost
28.3g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír

piskóta

krém

öntet

csokiöntet

továbbá

Összesen 655 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír

piskóta

krém

öntet

csokiöntet

továbbá

Összesen 5231 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír

piskóta

krém

öntet

csokiöntet

továbbá

Összesen 117 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18 g

Zsír

  • Összesen
    40.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    238 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1060.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    361 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    343 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.8 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    211.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    225 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    214 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    98 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    364 micro
Összesen 655 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    144.2 g

Zsír

  • Összesen
    323.2 g
  • Telített zsírsav
    150 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    62 g
  • Koleszterin
    1900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8487 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    2890 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    840 mg
  • Foszfor
    2742 mg
  • Nátrium
    1796 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    446 g
  • Cukor
    227 mg
  • Élelmi rost
    57 mg

Víz

  • Összesen
    1693.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1800 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    386 mg
  • D vitamin:
    410 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    518 micro
  • Kolin:
    1326 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1716 micro
  • α-karotin
    67 micro
  • β-karotin
    635 micro
  • β-crypt
    783 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2913 micro
Összesen 5231 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    37.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 117 kcal

Elkészítés

piskóta

  1. Először a piskótákat sütjük meg. Készítünk egy sima és egy kakaós piskótát. Szétválasztunk 4 tojás, a fehérjéből habot verünk, majd a sárgáját kikeverjük a tetszés szerinti édesítővel (nálam itt 1 ek. folyékony édesítő volt, de lehet eritrit, stb.), majd kanalanként hozzáadjuk a 4 ek. teljes kiőrlésű lisztet és a sütőpor felét. Ha nagyon sűrű lenne, lehet 1-2 ek. tejjel lazítani. Majd óvatosan belekeverjük a habbá vert tojásfehérjét. 180 fokos sütőben megsütjük. Kb. 10-15 perc.
  2. A kakaós piskótát ugyanígy készítjük, kivéve, hogy a negyedik ek. liszt helyett kakaót keverünk bele.
  3. Elkészítjük az öntetet: a vizet, édesítőt, a 2 citrom és narancs levét és a rumaromát felforraljuk. Ha van olyan déligyümölcs, aminek kezeletlen a héja, nyugodtan bele lehet reszelni.
  4. A vaníliakrémhez felforralunk 1 l tejet, majd a maradék 4 dl tejjel elkeverjük a 2 csomag pudingport, és besűrítjük. Édesítővel ízlés szerint édesítjük.
  5. A csokiöntethez az összes hozzávalót egy lábasban felfőzzük, majd lehűtjük.
  6. Ha kihűltek a piskóták, felkockázzuk. Egy mély tálba beleszórjuk a piskótakockák egyharmadát, meglocsoljuk a gyümölcsös öntettel, és rárakjuk a puding kb. egyharmadát. Megszórjuk egy kis darált dióval, majd folytatjuk a rétegezést .A tetejét még megszórjuk egy kis kakaóporral.
  7. Hűtőben hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek. Tálaláskor a tetejére habbá vert tejszínt és a csokiöntetet adjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x30

Nálunk a karácsonyhoz hozzátartozik a somlói galuska. Most próbáltam egy egészségesebb változatot. Természetesen szilveszterre is nagyon finom :-) Leírni nehezebb volt,mint elkészíteni.:)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Házi citromos mignon

Ha már egyszer nekivágunk a házi mignon elkészítésének, jobb, ha eszközölünk pár változtatást. Hiszen a klasszikus, retró sütemény émelygős fondant-ja és fullasztó vajkrémje ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Vadas mártás sertéshússal

Bizony, nem mindenki szereti a vadhúsokat... De nem is teheti meg, hogy megvegye... Sokan örülnének, ha csak mártásos tésztát ehetnének... Személy szerint, a családomat is ideértve, nem ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!