Fitt somlói galuska
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Tandi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 12% Zsír
piskóta
krém
-
175g tej98 kcal
-
43 kcal
-
0 kcal
öntet
csokiöntet
-
25g étcsokoládé137 kcal
-
6 kcal
-
0 kcal
-
25g víz0 kcal
-
1g rumaroma0 kcal
továbbá
-
13g dió82 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
Összesen
655
kcal
- 6% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 12% Zsír
piskóta
-
440g tojás554 kcal
-
232 kcal
-
23 kcal
-
4g sütőpor2 kcal
-
0 kcal
-
340g citrom52 kcal
-
520g narancs178 kcal
krém
-
1400g tej784 kcal
-
343 kcal
-
0 kcal
öntet
csokiöntet
-
200g étcsokoládé1092 kcal
-
46 kcal
-
0 kcal
-
200g víz0 kcal
-
5g rumaroma0 kcal
továbbá
-
100g dió654 kcal
-
400g habtejszín1168 kcal
Összesen
5231
kcal
- 6% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 12% Zsír
piskóta
-
9.8g tojás12 kcal
-
5 kcal
-
0.2g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
7.6g citrom1 kcal
-
11.6g narancs4 kcal
krém
-
31.3g tej18 kcal
-
8 kcal
-
0 kcal
öntet
csokiöntet
-
4.5g étcsokoládé24 kcal
-
0.4g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
0 kcal
-
4.5g víz0 kcal
-
0.1g rumaroma0 kcal
továbbá
-
2.2g dió15 kcal
-
9g habtejszín26 kcal
Összesen
117
kcal
- 6% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18 g
Zsír
-
Összesen 40.4 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 238 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1060.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 361 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 105 mg
-
Foszfor 343 mg
-
Nátrium 224 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55.8 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 211.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 225 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 51 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 65 micro
-
Kolin: 166 mg
-
Retinol - A vitamin: 214 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 79 micro
-
β-crypt 98 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 364 micro
Összesen
655
kcal
- 6% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 144.2 g
Zsír
-
Összesen 323.2 g
-
Telített zsírsav 150 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 80 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 62 g
-
Koleszterin 1900 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8487 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 150 mg
-
Kálcium 2890 mg
-
Vas 35 mg
-
Magnézium 840 mg
-
Foszfor 2742 mg
-
Nátrium 1796 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 446 g
-
Cukor 227 mg
-
Élelmi rost 57 mg
VÍZ
-
Összesen 1693.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1800 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 386 mg
-
D vitamin: 410 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 518 micro
-
Kolin: 1326 mg
-
Retinol - A vitamin: 1716 micro
-
α-karotin 67 micro
-
β-karotin 635 micro
-
β-crypt 783 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2913 micro
Összesen
5231
kcal
- 6% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 7.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 189.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 37.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 38 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 65 micro
Összesen
117
kcal
Hozzávalók
piskóta
-
8 db tojás
-
7 csapott ek teljes kiőrlésű liszt
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
-
2 kk sütőpor
-
2 db citrom
-
2 közepes db narancs
krém
-
2 tasak vaníliás pudingpor
öntet
csokiöntet
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
2 dl víz
továbbá
Elkészítés
piskóta
- Először a piskótákat sütjük meg. Készítünk egy sima és egy kakaós piskótát. Szétválasztunk 4 tojás, a fehérjéből habot verünk, majd a sárgáját kikeverjük a tetszés szerinti édesítővel (nálam itt 1 ek. folyékony édesítő volt, de lehet eritrit, stb.), majd kanalanként hozzáadjuk a 4 ek. teljes kiőrlésű lisztet és a sütőpor felét. Ha nagyon sűrű lenne, lehet 1-2 ek. tejjel lazítani. Majd óvatosan belekeverjük a habbá vert tojásfehérjét. 180 fokos sütőben megsütjük. Kb. 10-15 perc.
- A kakaós piskótát ugyanígy készítjük, kivéve, hogy a negyedik ek. liszt helyett kakaót keverünk bele.
- Elkészítjük az öntetet: a vizet, édesítőt, a 2 citrom és narancs levét és a rumaromát felforraljuk. Ha van olyan déligyümölcs, aminek kezeletlen a héja, nyugodtan bele lehet reszelni.
- A vaníliakrémhez felforralunk 1 l tejet, majd a maradék 4 dl tejjel elkeverjük a 2 csomag pudingport, és besűrítjük. Édesítővel ízlés szerint édesítjük.
- A csokiöntethez az összes hozzávalót egy lábasban felfőzzük, majd lehűtjük.
- Ha kihűltek a piskóták, felkockázzuk. Egy mély tálba beleszórjuk a piskótakockák egyharmadát, meglocsoljuk a gyümölcsös öntettel, és rárakjuk a puding kb. egyharmadát. Megszórjuk egy kis darált dióval, majd folytatjuk a rétegezést .A tetejét még megszórjuk egy kis kakaóporral.
- Hűtőben hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek. Tálaláskor a tetejére habbá vert tejszínt és a csokiöntetet adjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 20x30
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 74
- Tegnapi nézettség: 9
- 7 napos nézettség: 114
- Össznézettség: 16870
- Feltöltés dátuma: 2017. december 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Tandi
11 recept
Nálunk a karácsonyhoz hozzátartozik a somlói galuska. Most próbáltam egy egészségesebb változatot. Természetesen szilveszterre is nagyon finom :-) Leírni nehezebb volt,mint elkészíteni.:)