Fish and chips angol tartárszósszal és borsópürével
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
hal
-
250g tőkehalfilé205 kcal
-
50g barna sör22 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
-
50g szódavíz0 kcal
-
106g napraforgó olaj235 kcal
tartárszósz
-
20g csemegeuborka5 kcal
-
1g kapribogyó0 kcal
-
14g majonéz74 kcal
borsópüré
-
18 kcal
-
50g zöldborsó41 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
Összesen
745
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
hal
-
1000g tőkehalfilé820 kcal
-
200g barna sör86 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
200g szódavíz0 kcal
-
425g napraforgó olaj939 kcal
tartárszósz
-
80g csemegeuborka19 kcal
-
5g kapribogyó1 kcal
-
55g majonéz294 kcal
borsópüré
-
71 kcal
-
200g zöldborsó162 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
Összesen
2971
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
hal
-
41.4g tőkehalfilé34 kcal
-
8.3g barna sör4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6.2g finomliszt23 kcal
-
8.3g szódavíz0 kcal
-
17.6g napraforgó olaj39 kcal
tartárszósz
-
3.3g csemegeuborka1 kcal
-
0.2g kapribogyó0 kcal
-
2.3g majonéz12 kcal
borsópüré
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
-
8.3g zöldborsó7 kcal
-
3.7g vöröshagyma1 kcal
Összesen
124
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 51.7 g
Zsír
-
Összesen 39.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1149.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 97 mg
-
Kálcium 67 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 111 mg
-
Foszfor 615 mg
-
Nátrium 255 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.3 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 362.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 90 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 67 micro
-
Kolin: 187 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 226 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1246 micro
Összesen
745
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 206.9 g
Zsír
-
Összesen 156.3 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 54 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 45 g
-
Koleszterin 430 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4597.3 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 387 mg
-
Kálcium 267 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 443 mg
-
Foszfor 2460 mg
-
Nátrium 1020 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 165 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 1448.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 196 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 54 mg
-
C vitamin: 96 mg
-
D vitamin: 360 micro
-
K vitamin: 59 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 28 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 268 micro
-
Kolin: 750 mg
-
Retinol - A vitamin: 120 micro
-
α-karotin 42 micro
-
β-karotin 903 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4984 micro
Összesen
2971
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 8.6 g
Zsír
-
Összesen 6.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 190.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 102 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 60 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 37 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 207 micro
Összesen
124
kcal
Hozzávalók
hal
-
1 kg tőkehalfilé
-
2 dl barna sör
-
1 csipet só
-
bors ízlés szerint
-
1 bögre finomliszt (figyelni kell a massza állagát, ne legyen túl sűrű, mert akkor a hal nem sül át belül)
-
2 dl szódavíz
-
5 dl napraforgó olaj
tartárszósz
-
1 teáskanál kapribogyó
-
5 ek majonéz
borsópüré
-
1 ek napraforgó olaj
-
200 g zöldborsó
-
1 közepes db vöröshagyma
Elkészítés
hal
- A sört és a szódát öntsük össze, majd keverjük hozzá a lisztet. A liszt mennyiségében nem vagyok teljesen biztos, figyelni kell az állagát, hogy ne legyen túl sűrű, de ne legyen túl híg se. Sóval és borssal ízesítjük. Ha akarjuk még bolondítani, akkor snidlinget is tehetünk a masszába.
- A lisztet sózzuk és borsozzuk meg, jól keverjük össze. Ebbe forgatjuk meg a halat elsőnek, és utána tegyük a masszába. Forró olajban süssük ki.
- Tartárszósz: A kapribogyót és a csemegeuborkát vágjuk össze nagyon kicsire, majd keverjük össze majonézzel.
- Borsópüré (Mushy peas): Csak az íz kedvéért lepirítjuk a felkockázott hagymát és hozzá adjuk a zöldborsót. bitmixerrel össze mixelhetjük,de nem krémet csinálunk szóval lehet darabodra is hagyni.
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 100 alkalommal
- Receptkönyvben: 43
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 3299
- Feltöltés dátuma: 2017. május 05.
Ajánló
Általában sült krumplival tálaljuk és egy citromgerezddel. Ha nagyon zsírosnak találod, nyugodtan fogyasztható krumplipürével vagy rizzsel.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Tipikus angol étel. Péntek az Fish and Chips nap itt, Angliában.