r
Nosalty Logó

Fish and chips angol tartárszósszal és borsópürével

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Fish and chips angol tartárszósszal és borsópürével
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

hal

tartárszósz

borsópüré

Összesen 745 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

hal

tartárszósz

borsópüré

Összesen 2971 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

hal

tartárszósz

borsópüré

Összesen 124 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    51.7 g

Zsír

  • Összesen
    39.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1149.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    615 mg
  • Nátrium
    255 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    362.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    187 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    226 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1246 micro
Összesen 745 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    206.9 g

Zsír

  • Összesen
    156.3 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    430 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4597.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    387 mg
  • Kálcium
    267 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    443 mg
  • Foszfor
    2460 mg
  • Nátrium
    1020 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    165 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1448.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    54 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    360 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    268 micro
  • Kolin:
    750 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    903 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4984 micro
Összesen 2971 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    207 micro
Összesen 124 kcal

Hozzávalók

hal

tartárszósz

borsópüré

Elkészítés

hal

  1. A sört és a szódát öntsük össze, majd keverjük hozzá a lisztet. A liszt mennyiségében nem vagyok teljesen biztos, figyelni kell az állagát, hogy ne legyen túl sűrű, de ne legyen túl híg se. Sóval és borssal ízesítjük. Ha akarjuk még bolondítani, akkor snidlinget is tehetünk a masszába.
  2. A lisztet sózzuk és borsozzuk meg, jól keverjük össze. Ebbe forgatjuk meg a halat elsőnek, és utána tegyük a masszába. Forró olajban süssük ki.
  3. Tartárszósz: A kapribogyót és a csemegeuborkát vágjuk össze nagyon kicsire, majd keverjük össze majonézzel.
  4. Borsópüré (Mushy peas): Csak az íz kedvéért lepirítjuk a felkockázott hagymát és hozzá adjuk a zöldborsót. bitmixerrel össze mixelhetjük,de nem krémet csinálunk szóval lehet darabodra is hagyni.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 3317
  • Feltöltés dátuma: 2017. május 05.

Ajánló

Általában sült krumplival tálaljuk és egy citromgerezddel. Ha nagyon zsírosnak találod, nyugodtan fogyasztható krumplipürével vagy rizzsel. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tipikus angol étel. Péntek az Fish and Chips nap itt, Angliában.

Hozzávalók

hal

tartárszósz

borsópüré

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...