Filet-mignon borsmártással
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
sajtimádó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 16% Zsír
burgonya köret
a steak és mártás
-
100g marhabélszín153 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
43g olívaolaj376 kcal
-
0g konyak0 kcal
-
28g salottahagyma18 kcal
-
8g fokhagyma10 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
75g főzőtejszín98 kcal
zöldbab köret
tálalás
Összesen
1348
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 16% Zsír
burgonya köret
a steak és mártás
-
200g marhabélszín306 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
85g olívaolaj751 kcal
-
0g konyak0 kcal
-
56g salottahagyma37 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
150g főzőtejszín197 kcal
zöldbab köret
tálalás
Összesen
2696
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 16% Zsír
burgonya köret
a steak és mártás
-
12.8g marhabélszín20 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
5.4g olívaolaj48 kcal
-
0g konyak0 kcal
-
3.6g salottahagyma2 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
9.6g főzőtejszín13 kcal
zöldbab köret
tálalás
Összesen
173
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 33.5 g
Zsír
-
Összesen 107.6 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 70 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 106 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1014.9 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 196 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 130 mg
-
Foszfor 513 mg
-
Nátrium 131 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67.4 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 454.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 144 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 72 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 89 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 92 micro
-
Kolin: 160 mg
-
Retinol - A vitamin: 118 micro
-
α-karotin 46 micro
-
β-karotin 282 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 453 micro
Összesen
1348
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 67 g
Zsír
-
Összesen 215.2 g
-
Telített zsírsav 46 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 139 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 213 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2029.9 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 65 mg
-
Kálcium 391 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 260 mg
-
Foszfor 1027 mg
-
Nátrium 262 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 134.9 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 908.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 287 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 28 mg
-
C vitamin: 144 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 177 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 185 micro
-
Kolin: 320 mg
-
Retinol - A vitamin: 236 micro
-
α-karotin 91 micro
-
β-karotin 564 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 905 micro
Összesen
2696
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 13.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 130 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 66 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 58.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 58 micro
Összesen
173
kcal
Hozzávalók
burgonya köret
-
1 dl olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
négyszínű bors ízlés szerint
a steak és mártás
-
só ízlés szerint
-
3 teáskanál négyszínű bors
-
1 dl olívaolaj
-
0.5 dl konyak
-
2 közepes db salottahagyma
-
5 gerezd fokhagyma
-
2 teáskanál mustár
-
1.5 dl főzőtejszín
zöldbab köret
tálalás
Elkészítés
burgonya köret
- A krumplit alaposan megmossuk, leszárítjuk.
- Beletesszük egy hőálló tálba, majd cseppentünk rá kis olajat, sózzuk, borsozzuk, és mehet a sütőbe.
- Kb. 200 fokon 30 percig sütjük (egy villát beleszúrva könnyen ellenőrizheted, ha kész).
a steak és mártás
- A húst kicsit bekenjük olajjal, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk 15 percig pihenni (fontos, hogy szobahőmérsékletű legyen a hús, amikor sütjük).
- A serpenyőt egy kis olajjal felhevítjük nagyon forróra.
- A hússzeleteket beletesszük, és minden oldalán 1,5 percig sütjük (mind a 6 oldal), ha ezzel megvagyunk, akkor kiszedjük egy tálra, és félretesszük.
- A konyakot beleöntjük a tepsibe (ugyanabba, amiben a húst sütjük), felforraljuk, hozzáadjuk a felaprított salottát, fokhagymát, és üvegesre pirítjuk.
- Hozzáadjuk a négyszínű borsot, amit előzőleg kicsit megtörünk mozsárban (fontos, hogy kicsit), a mustárt és a tejszínt, majd 5 perc alatt összefőzzük az egészet.
- Levesszük a tűzről, és visszapakoljuk bele a hússzeleteket (ezek itt szépen megvárják, amíg a zöldbabot elkészítjük).
zöldbab köret
- A vajat megolvasztjuk, majd egy csipet fokhagymát teszünk hozzá (mert imádom a fokhagymát).
- A zöldbabot 3-5 perc alatt megpároljuk, és kész (mi a roppanós zöldséget szeretjük, ezért én rövidebb ideig párolom).
tálalás
- Tálaláskor a babot meghintjük egy kis pirított mandulával, a húst nyakon öntjük a szósszal, és már falhatjuk is.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 28
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 13
- Össznézettség: 8766
- Feltöltés dátuma: 2014. október 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
sajtimádó
18 recept
Nem vagyok egy steak fun, de a pasim az... ez egy "bolond biztos" recept a medium rare steak elkészítéséhez. Minden az alapanyagon múlik, jó minőségű bélszín kell hozzá, és akkor tökéletes lesz.