r
Nosalty Logó

Filet-mignon borsmártással

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
sajtimádó
Filet-mignon borsmártással
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

burgonya köret

a steak és mártás

zöldbab köret

tálalás

1348
Kalória
33.5g
Fehérje
67.4g
Szénhidrátok
107.6g
Zsír
454.2g
Víz
106.3g
Koleszterin
9.3g
Rost
9.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír

burgonya köret

a steak és mártás

zöldbab köret

tálalás

Összesen 1348 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír

burgonya köret

a steak és mártás

zöldbab köret

tálalás

Összesen 2696 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír

burgonya köret

a steak és mártás

zöldbab köret

tálalás

Összesen 173 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.5 g

Zsír

  • Összesen
    107.6 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1014.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    513 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    454.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    282 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    453 micro
Összesen 1348 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67 g

Zsír

  • Összesen
    215.2 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    139 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    213 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2029.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    391 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    260 mg
  • Foszfor
    1027 mg
  • Nátrium
    262 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    908.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    287 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    144 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    177 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    320 mg
  • Retinol - A vitamin:
    236 micro
  • α-karotin
    91 micro
  • β-karotin
    564 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    905 micro
Összesen 2696 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    130 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    58.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 173 kcal

Elkészítés

burgonya köret

  1. A krumplit alaposan megmossuk, leszárítjuk.
  2. Beletesszük egy hőálló tálba, majd cseppentünk rá kis olajat, sózzuk, borsozzuk, és mehet a sütőbe.
  3. Kb. 200 fokon 30 percig sütjük (egy villát beleszúrva könnyen ellenőrizheted, ha kész).

a steak és mártás

  1. A húst kicsit bekenjük olajjal, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk 15 percig pihenni (fontos, hogy szobahőmérsékletű legyen a hús, amikor sütjük).
  2. A serpenyőt egy kis olajjal felhevítjük nagyon forróra.
  3. A hússzeleteket beletesszük, és minden oldalán 1,5 percig sütjük (mind a 6 oldal), ha ezzel megvagyunk, akkor kiszedjük egy tálra, és félretesszük.
  4. A konyakot beleöntjük a tepsibe (ugyanabba, amiben a húst sütjük), felforraljuk, hozzáadjuk a felaprított salottát, fokhagymát, és üvegesre pirítjuk.
  5. Hozzáadjuk a négyszínű borsot, amit előzőleg kicsit megtörünk mozsárban (fontos, hogy kicsit), a mustárt és a tejszínt, majd 5 perc alatt összefőzzük az egészet.
  6. Levesszük a tűzről, és visszapakoljuk bele a hússzeleteket (ezek itt szépen megvárják, amíg a zöldbabot elkészítjük).

zöldbab köret

  1. A vajat megolvasztjuk, majd egy csipet fokhagymát teszünk hozzá (mert imádom a fokhagymát).
  2. A zöldbabot 3-5 perc alatt megpároljuk, és kész (mi a roppanós zöldséget szeretjük, ezért én rövidebb ideig párolom).

tálalás

  1. Tálaláskor a babot meghintjük egy kis pirított mandulával, a húst nyakon öntjük a szósszal, és már falhatjuk is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Nem vagyok egy steak fun, de a pasim az... ez egy "bolond biztos" recept a medium rare steak elkészítéséhez. Minden az alapanyagon múlik, jó minőségű bélszín kell hozzá, és akkor tökéletes lesz.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Steak-taco

Ez a szuper, színes steak-taco gyorsan és egyszerűen elkészíthető, nagyon látványos és finom: igazi, szájban olvadó ízrobbanás. A steaket pácoljuk, szaftosra sütjük, majd melegített ...

Nosalty

Pesztós húsgolyós burger

Íme egy olaszos burger recept egy kis amerikai csavarral: egyszerű, laktató, gyors és isteni fogás, melyben egy adag pesztóval új szintre emeljük a húsgolyók ízvilágát, majd fűszeres ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!