r
Nosalty Logó

Filet-mignon borsmártással

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
sajtimádó
Filet-mignon borsmártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír

burgonya köret

a steak és mártás

zöldbab köret

tálalás

Összesen 1348 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír

burgonya köret

a steak és mártás

zöldbab köret

tálalás

Összesen 2696 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír

burgonya köret

a steak és mártás

zöldbab köret

tálalás

Összesen 173 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.5 g

Zsír

  • Összesen
    107.6 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1014.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    513 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    454.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    282 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    453 micro
Összesen 1348 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67 g

Zsír

  • Összesen
    215.2 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    139 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    213 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2029.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    391 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    260 mg
  • Foszfor
    1027 mg
  • Nátrium
    262 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    908.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    287 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    144 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    177 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    320 mg
  • Retinol - A vitamin:
    236 micro
  • α-karotin
    91 micro
  • β-karotin
    564 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    905 micro
Összesen 2696 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    130 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 173 kcal

Hozzávalók

burgonya köret

a steak és mártás

zöldbab köret

tálalás

Elkészítés

burgonya köret

  1. A krumplit alaposan megmossuk, leszárítjuk.
  2. Beletesszük egy hőálló tálba, majd cseppentünk rá kis olajat, sózzuk, borsozzuk, és mehet a sütőbe.
  3. Kb. 200 fokon 30 percig sütjük (egy villát beleszúrva könnyen ellenőrizheted, ha kész).

a steak és mártás

  1. A húst kicsit bekenjük olajjal, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk 15 percig pihenni (fontos, hogy szobahőmérsékletű legyen a hús, amikor sütjük).
  2. A serpenyőt egy kis olajjal felhevítjük nagyon forróra.
  3. A hússzeleteket beletesszük, és minden oldalán 1,5 percig sütjük (mind a 6 oldal), ha ezzel megvagyunk, akkor kiszedjük egy tálra, és félretesszük.
  4. A konyakot beleöntjük a tepsibe (ugyanabba, amiben a húst sütjük), felforraljuk, hozzáadjuk a felaprított salottát, fokhagymát, és üvegesre pirítjuk.
  5. Hozzáadjuk a négyszínű borsot, amit előzőleg kicsit megtörünk mozsárban (fontos, hogy kicsit), a mustárt és a tejszínt, majd 5 perc alatt összefőzzük az egészet.
  6. Levesszük a tűzről, és visszapakoljuk bele a hússzeleteket (ezek itt szépen megvárják, amíg a zöldbabot elkészítjük).

zöldbab köret

  1. A vajat megolvasztjuk, majd egy csipet fokhagymát teszünk hozzá (mert imádom a fokhagymát).
  2. A zöldbabot 3-5 perc alatt megpároljuk, és kész (mi a roppanós zöldséget szeretjük, ezért én rövidebb ideig párolom).

tálalás

  1. Tálaláskor a babot meghintjük egy kis pirított mandulával, a húst nyakon öntjük a szósszal, és már falhatjuk is.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 8766
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Filet-mignon borsmártással
sajtimádó 18 recept

Nem vagyok egy steak fun, de a pasim az... ez egy "bolond biztos" recept a medium rare steak elkészítéséhez. Minden az alapanyagon múlik, jó minőségű bélszín kell hozzá, és akkor tökéletes lesz.

Hozzávalók

burgonya köret

a steak és mártás

zöldbab köret

tálalás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...