Fettuccine Alfredo szószban
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Dacota
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 20% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
120g tészta445 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
75g parmezán sajt294 kcal
Összesen
918
kcal
- 20% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
240g tészta890 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
150g parmezán sajt588 kcal
Összesen
1837
kcal
- 20% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
54.5g tészta202 kcal
-
11.4g vaj81 kcal
-
34.1g parmezán sajt134 kcal
Összesen
417
kcal
- 20% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 42.7 g
Zsír
-
Összesen 40.8 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 105 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2763.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 93 mg
-
Kálcium 919 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 97 mg
-
Foszfor 753 mg
-
Nátrium 891 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 92 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 38.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 326 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 290 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 319 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 89 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 22 micro
Összesen
918
kcal
- 20% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 85.3 g
Zsír
-
Összesen 81.7 g
-
Telített zsírsav 48 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 210 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5527.2 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 186 mg
-
Kálcium 1838 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 194 mg
-
Foszfor 1507 mg
-
Nátrium 1782 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 184.1 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 76.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 653 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 581 micro
-
Kolin: 69 mg
-
Retinol - A vitamin: 637 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 178 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 43 micro
Összesen
1837
kcal
- 20% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.4 g
Zsír
-
Összesen 18.6 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1256.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 418 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 342 mg
-
Nátrium 405 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 17.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 148 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 132 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 145 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10 micro
Összesen
417
kcal
Hozzávalók
-
5 dkg vaj
-
1.5 bögre parmezán sajt
Elkészítés
- A tésztát sós, lobogó vízben al dentére főzzük.
- Egy nagyobb serpenyőt felmelegítünk - nem forrósítunk!
- Ha a tészta kész, kiveszünk egy bögrényit a főzővízből, majd leszűrjük.
- A meleg serpenyőbe vágjuk a vajat, majd rákanalazzuk a tésztát, és jól összeforgatjuk.
- Egészen takarékra kapcsoljuk a lángot a serpenyő alatt, és felváltva, adagonként hozzáadjuk a sajtot és pár löttyentésnyit a vízből, majd vadul összeforgatjuk. Addig folyatjuk ezt, míg az olvadt sajt és a főzővíz szép vastag emulziót nem von a tésztára. Víz valószínűleg maradni fog, de inkább több legyen, mint kevés.
- Azonnal fogyasztjuk.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 129
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 11149
- Feltöltés dátuma: 2016. május 04.
Ajánló
Csak frissen jó, de akkor nagyon!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Dacota
536 recept
Ikonikus tészta, egyenesen Rómából.