r
Nosalty Logó

Fetás spenótfelfújt leveles tésztában megsütve

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marti48
Fetás spenótfelfújt leveles tésztában megsütve
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 508 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2024 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 172 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.7 g

Zsír

  • Összesen
    31 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1323.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    319 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    269 mg
  • Nátrium
    618 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    138.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    552 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    436 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    211 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5074 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11162 micro
Összesen 508 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75 g

Zsír

  • Összesen
    124 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    693 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5292.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    1276 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    367 mg
  • Foszfor
    1077 mg
  • Nátrium
    2472 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    156.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    555.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2209 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    139 micro
  • K vitamin:
    1743 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    844 micro
  • Kolin:
    530 mg
  • Retinol - A vitamin:
    517 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20296 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44646 micro
Összesen 2024 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    446.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    147 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1713 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3768 micro
Összesen 172 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spenótot nagyon lassú tűzön, pépesített fokhagymával, sóval, borssal felolvasztjuk. Miután felolvadt, kicsit hagyjuk hűlni, majd egy keverőtálba borítjuk. Hozzáadjuk a tojásokat, a grízt, tejfölt és a durvára morzsolt feta sajtot.
  2. A sütőtálat kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával, majd kibéleljük a leveles tésztával. Elsimítjuk rajta a spenótos masszát. A tetejét a maradék tésztával díszíthetjük. Megszórjuk szezámmaggal, és előmelegített sütőben sütjük.
  3. Amikor már majdnem készre sült, megszórjuk reszelt sajttal, és még pár percre visszatesszük a sütőbe.
  4. Melegen tálaljuk egy kiadósabb leves után. A maradék finom hidegen is, avagy sütőben fellangyosítva. Kínálhatjuk magában is, pl. szendvics helyett.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 878
  • Feltöltés dátuma: 2019. május 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fetás spenótfelfújt leveles tésztában megsütve
Marti48 317 recept

A mélyhűtőben "elfekvő" aprított spenótot dolgoztam fel, már elkészített, más felfújtreceptek felidézésével.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...