Fetás-kapros zöldbabsaláta
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Boribon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 19% Zsír
Összesen
620
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 19% Zsír
Saláta
-
600g zöldbab164 kcal
-
200g dió1308 kcal
-
45g lilahagyma16 kcal
-
250g feta sajt663 kcal
Öntet
Összesen
2477
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 19.5 g
Zsír
-
Összesen 54.4 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1745.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 424 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 129 mg
-
Foszfor 445 mg
-
Nátrium 724 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.4 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 188.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 137 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 64 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 122 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 78 micro
-
α-karotin 91 micro
-
β-karotin 509 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 853 micro
Összesen
620
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 78 g
Zsír
-
Összesen 217.8 g
-
Telített zsírsav 50 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 53 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 100 g
-
Koleszterin 223 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6983.7 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 52 mg
-
Kálcium 1697 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 515 mg
-
Foszfor 1782 mg
-
Nátrium 2896 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 89.7 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 754.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 547 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 131 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 257 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 486 micro
-
Kolin: 207 mg
-
Retinol - A vitamin: 313 micro
-
α-karotin 365 micro
-
β-karotin 2036 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3410 micro
Összesen
2477
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 16.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 529.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 129 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 135 mg
-
Nátrium 220 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 57.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 28 micro
-
β-karotin 154 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 259 micro
Összesen
186
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Saláta
- A zöldbabot a végeitől megtisztítjuk, és kb. 3 cm-es darabokra vágjuk.
- Ezután blansírozzuk őket, ami azt jelenti, hogy sós, forró vízbe tesszük, de nem főzzük meg teljesen, csak roppanósra.
- Szitában alaposan lecsepegtetjük, és megvárjuk, míg kihűl!! Ez fontos, különben a feta elolvad, és a salátánk nem lesz kimondottan szalonképes.:-)
- Az apróra vágott diót alacsony/közepes hőfokon kis serpenyőben zsiradék nélkül megpörköljük, míg illatos lesz.
- A fetát felkockázzuk, a lilahagymát félbe, majd vékony szeletekre vágjuk. Végül mindent egy nagyobb salátástálba öntünk, sózzuk, borsozzuk, majd óvatosan összekeverjük az öntettel.
Öntet
- Az olajból, reszelt fokhagymából, apróra vágott ZSENGE kaporból és a citrom reszelt héjából, valamint fele levéből emulziót készítünk. Legegyszerűbb kis átmérőjű rugós habverővel.
- Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Szárított mentát is adhatunk hozzá.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 47
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 4173
- Feltöltés dátuma: 2014. április 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Boribon
21 recept
Nagyon finom, nyári görög saláta. Grillezett húsokhoz, halhoz különösen ajánlott. Nekem volt kimaradva egy kevés cukkinim, ezért azt kockára vágva kevés olajon megpirítottam, és azt is hozzáadtam a salihoz - szuperül illett hozzá.