Fetás görögdinnye-saláta Ceglédi Manka konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Ceglédi Manka
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
250g görögdinnye39 kcal
-
63g feta sajt166 kcal
-
13g lilahagyma5 kcal
Összesen
210
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
1000g görögdinnye156 kcal
-
250g feta sajt663 kcal
-
50g lilahagyma18 kcal
Összesen
837
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
76.9g görögdinnye12 kcal
-
19.2g feta sajt51 kcal
-
3.8g lilahagyma1 kcal
Összesen
64
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.8 g
Zsír
-
Összesen 13.6 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1300.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 320 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 228 mg
-
Nátrium 714 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.3 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 163.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 115 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 78 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 396 micro
-
β-crypt 101 micro
-
Likopin 5892 micro
-
Lut-zea 11 micro
Összesen
210
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 39.2 g
Zsír
-
Összesen 54.6 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 223 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5202 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 1279 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 104 mg
-
Foszfor 913 mg
-
Nátrium 2855 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.2 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 654.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 458 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 45 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 104 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 313 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1584 micro
-
β-crypt 406 micro
-
Likopin 23566 micro
-
Lut-zea 43 micro
Összesen
837
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 4.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 400.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 98 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 70 mg
-
Nátrium 220 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 50.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 122 micro
-
β-crypt 31 micro
-
Likopin 1813 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
64
kcal
Hozzávalók
-
1 kis db lilahagyma
Elkészítés
- Fejenként egy szelet dinnyével számolhatunk, most a recept kedvéért le is mértem a felhasznált gyümölcs súlyát. A lehűtött dinnyét kimagozzuk és felkockázzuk.
- A feta sajtot hozzáaprítjuk. A hagymát vékonyra karikázzuk.
- Összekeverjük, és frissiben fogyasztjuk. Nem érdemes állni hagyni, mert a dinnye levet ereszt, és eláztathatja a sajtot.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 8
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 388
- Feltöltés dátuma: 2019. július 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Ceglédi Manka
31 recept
Elsőre talán bizarrnak tűnő kombináció, de megéri megkóstolni. Gyors, laktató ebéd, uzsonna vagy vacsora a kánikulában, amikor enni is ajánlott a folyadékot, nemcsak inni ;-) Mentalevelekkel gazdagíthatjuk.