r
Nosalty Logó

Fetás csicseriborsó curry

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Fetás csicseriborsó curry
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 393 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1571 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 90 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1657.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    389 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    329 mg
  • Nátrium
    853 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    341.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    635 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    3088 micro
  • Lut-zea
    411 micro
Összesen 393 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.1 g

Zsír

  • Összesen
    85.7 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    220 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6631.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    1556 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    267 mg
  • Foszfor
    1317 mg
  • Nátrium
    3412 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144.5 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    1364.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    582 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    155 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    381 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    364 micro
  • α-karotin
    127 micro
  • β-karotin
    2539 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    12353 micro
  • Lut-zea
    1643 micro
Összesen 1571 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    386.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    199 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    148 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    719 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 90 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csicseriborsót egy szűrőbe öntjük, hideg vízzel átmossuk, hagyjuk szűrődni. A hagymát, fokhagymát és gyömbért megtisztítjuk, majd apró kockákra vágjuk.
  2. Egy edényben felforrósítunk 1 ek olajat. A kétféle hagymát és a gyömbért megdinszteljük. Hozzákeverjük a curryt, és további 1-2 percig pirítjuk.
  3. Felöntjük a paradicsommal és 200 ml vízzel. Hozzáadjuk a megtisztított zöldbabot, kb. 10 percet főzzük, majd hozzáadjuk a csicseriborsót, és további 5 percig főzzük.
  4. A tejszínt a curryhez keverjük, és további 5 percig főzzük.
  5. A fetát durvára morzsoljuk, és egy serpenyőben a maradék olajon megpirítjuk.
  6. A feta felét a curryhez keverjük. Sóval, borssal ízesítjük.
  7. A koriandert megmossuk, lecsepegtetjük, a leveleket letépkedjük. A curryt a maradék fetával és korianderlevelekkel megszórva tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 177
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 12951
  • Feltöltés dátuma: 2016. július 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerű, finom és gyors ez a curry. Tálaljuk chapatival, naan kenyérrel vagy rizzsel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...