r
Nosalty Logó

Felhőkenyér

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Felhőkenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 114 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 458 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 165 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 114 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    27.1 g

Zsír

  • Összesen
    36.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    735 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    880 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    391 mg
  • Nátrium
    276 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    148.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    358 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    570 mg
  • Retinol - A vitamin:
    357 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    974 micro
Összesen 458 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    264 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    350 micro
Összesen 165 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 150 fokra, majd egy nagy sütőtálcát béleljünk ki sütőpapírral, és kenjük meg jól vajjal. A tojásokat válasszuk ketté.
  2. Egy nagy tálban verjük fel keményre a tojásfehérjét, hogy a tálat megfordítva se essen ki belőle a hab.
  3. Egy másik tálban a tojássárgákat, a krémsajtot és a citromlevet keverjük habverővel simára.
  4. Majd adagoljuk a kemény tojásfehérjehabot a krémsajtos keverékhez. Finoman, spatulával dolgozzunk. Közben sóval, borssal fűszerezhetjük, és a fekete szezámmagot vagy chia magot is hozzáadhatjuk.
  5. A masszát egy kanál segítségével adagoljuk és formázzuk a papírral bélelt, vajjal kikent sütőtálcára. Kb. két kanál egy korong. A keveréknek csak azt a részét használjuk, ami biztosan habos, ha marad az alján egy kevés folyósabb részt, azt már hagyjuk ki a sütésből.
  6. Tegyük azonnal a sütőtálcát az előmelegített sütőbe úgy 20 percre, míg a korongok teteje picit megbarnul és habos-babos lesz.
  7. A sütőből kivéve hagyjuk hűlni pár percig a kenyérkéket, majd vegyük le őket a sütőpapírról. Ha egy kicsit odaragadtak volna, akkor egy lapos késsel vagy fém spatulával finoman alájuk nyúlhatunk és segíthetünk nekik.
  8. A felhőkenyérkéket magukban, mártogatóssal, a tetejükön sajt- vagy más krémmel megkenve, illetve kettőt egybeborítva, szendvicsként is fogyaszthatjuk. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 190
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 11625
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 12.

Ajánló

Ha megkóstolod, tényleg felhőbe harapsz. Eredetileg borkővel készül, ez citromlével helyettesíthető. Szendvicsként a legfinomabb, tegyél bele feketeerdei sonkát, kecskesajtot és rukkolát, nagyszerű és gluténmentes.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sok ismerősöm, sőt még a lányaink is gyakran próbálkoznak a kenyér elhagyásával, helyettesítésével. Ezért tetszett meg ez a recept, mely mellőzi a lisztet és az élesztőt. Eredetileg borkő kerül bele, ez biztosítja a korongok tetején képződő felhőcskék kialakulását. A tetején néhol kivillanó apró fekete fűszermagvak pedig kerti katicavirágként, más néven fekete hagymamag vagy feketeköményként ismeretesek. Igen, elsőre nekem is fejfájást okozott a beszerzésük, de szerencsére van mindenre megoldás, a cikkemben elolvashatjátok.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...