Felhőkenyér
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gréti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 17% Zsír
Összesen
114
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 17% Zsír
Összesen
458
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 184 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 220 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 98 mg
-
Nátrium 69 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.8 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 37.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 89 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 143 mg
-
Retinol - A vitamin: 89 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 243 micro
Összesen
114
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 27.1 g
Zsír
-
Összesen 36.1 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 735 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 880 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 60 mg
-
Kálcium 120 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 391 mg
-
Nátrium 276 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 148.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 358 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 92 micro
-
Kolin: 570 mg
-
Retinol - A vitamin: 357 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 974 micro
Összesen
458
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 9.7 g
Zsír
-
Összesen 13 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 264 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 316.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 141 mg
-
Nátrium 99 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 53.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 129 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 57 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 205 mg
-
Retinol - A vitamin: 128 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 350 micro
Összesen
165
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 150 fokra, majd egy nagy sütőtálcát béleljünk ki sütőpapírral, és kenjük meg jól vajjal. A tojásokat válasszuk ketté.
- Egy nagy tálban verjük fel keményre a tojásfehérjét, hogy a tálat megfordítva se essen ki belőle a hab.
- Egy másik tálban a tojássárgákat, a krémsajtot és a citromlevet keverjük habverővel simára.
- Majd adagoljuk a kemény tojásfehérjehabot a krémsajtos keverékhez. Finoman, spatulával dolgozzunk. Közben sóval, borssal fűszerezhetjük, és a fekete szezámmagot vagy chia magot is hozzáadhatjuk.
- A masszát egy kanál segítségével adagoljuk és formázzuk a papírral bélelt, vajjal kikent sütőtálcára. Kb. két kanál egy korong. A keveréknek csak azt a részét használjuk, ami biztosan habos, ha marad az alján egy kevés folyósabb részt, azt már hagyjuk ki a sütésből.
- Tegyük azonnal a sütőtálcát az előmelegített sütőbe úgy 20 percre, míg a korongok teteje picit megbarnul és habos-babos lesz.
- A sütőből kivéve hagyjuk hűlni pár percig a kenyérkéket, majd vegyük le őket a sütőpapírról. Ha egy kicsit odaragadtak volna, akkor egy lapos késsel vagy fém spatulával finoman alájuk nyúlhatunk és segíthetünk nekik.
- A felhőkenyérkéket magukban, mártogatóssal, a tetejükön sajt- vagy más krémmel megkenve, illetve kettőt egybeborítva, szendvicsként is fogyaszthatjuk. Jó étvágyat hozzá!
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 190
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 11638
- Feltöltés dátuma: 2016. március 12.
Ajánló
Ha megkóstolod, tényleg felhőbe harapsz. Eredetileg borkővel készül, ez citromlével helyettesíthető. Szendvicsként a legfinomabb, tegyél bele feketeerdei sonkát, kecskesajtot és rukkolát, nagyszerű és gluténmentes.
Receptjellemzők
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Gréti
588 recept
Sok ismerősöm, sőt még a lányaink is gyakran próbálkoznak a kenyér elhagyásával, helyettesítésével. Ezért tetszett meg ez a recept, mely mellőzi a lisztet és az élesztőt. Eredetileg borkő kerül bele, ez biztosítja a korongok tetején képződő felhőcskék kialakulását. A tetején néhol kivillanó apró fekete fűszermagvak pedig kerti katicavirágként, más néven fekete hagymamag vagy feketeköményként ismeretesek. Igen, elsőre nekem is fejfájást okozott a beszerzésük, de szerencsére van mindenre megoldás, a cikkemben elolvashatjátok.