r
Nosalty Logó

Felhő kenyér

5,0

1 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Júlia
Felhő kenyér
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

62
Kalória
4g
Fehérje
0.4g
Szénhidrátok
4.6g
Zsír
22.1g
Víz
108g
Koleszterin
-
Rost
107.4mg
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 62 kcal
  • 13% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 308 kcal
  • 13% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 150 kcal
  • 13% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    128.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    22.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 62 kcal
  • 13% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.2 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    641.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    287 mg
  • Nátrium
    206 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    110.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    427 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    730 micro
Összesen 308 kcal
  • 13% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    263 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    53.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    356 micro
Összesen 150 kcal

Elkészítés

  1. Először is szét kell választani a tojásokat. Előmelegítjük a sütőt 170 fokra, és egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
  2. A sárgájához hozzáadjuk a többi hozzávalót: krémsajtot, sütőport, sót és az édesítőt, majd az egészet habosra keverjük.
  3. A fehérjéket kemény habbá verjük, és a tojássárgás keveréket óvatosan beleforgatjuk. Igyekezzünk nem összetörni a habot, mert a kenyér lényege, hogy minél habosabb és könnyebb legyen.
  4. Kis halmokat kanalazunk a sütőpapírral, és a kanál hátával szétterítjük egy kicsit laposabbra, de ne legyen túl vékony se, mert akkor kiszárad, és könnyen el fog törni. Kb 1 cm legyen a vastagsága, az átmérőjét pedig mindenki maga dönti el, szerintem 13-15 cm a legjobb, mert azon kellemesen el lehet rendezgetni a szendvics hozzávalóit. Nekem ebből az adagból kb. 10 ilyen kis korong jött ki.
  5. Sütőben kb. 15-20 perc alatt megsül, de erre a zsemlés barna színre kell várni, meg a picit repedezett tetejére. Sütőből kivéve habcsók állaga lesz, és ilyenkor még törik, de ez ne hagyjon megtéveszteni senkit, mert áll egy picit, megszívja magát a levegő páratartalmával, és felvesz egy puha, kellemesen rágós állagot, ami ideális lesz szendvicsekhez.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Mostanában családilag próbálunk leszokni a fehér kenyérről, meg úgy általánosságban a fehér lisztről, és próbálkozunk a kicsivel egészségesebb életmódot élő emberek körébe tartozni. Ugyanakkor, imádjuk a jól megpakolt szendvicseket is. Ezt a receptet pont utazás előtt találtam, és nagyon örültem, hogy lesz uzsonnám majd a hosszú útra. Pikk-pakk megvolt, és igazából nem sok íze van, nem fogja elnyomni a szendvicsbe valók ízét, az a funkciója, hogy összetartsa a szendvicset. Ezt a feladatot remekül teljesíteni is tudja.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Marhahúsos rakott brokkoli

Ez a besameles rakott brokkoli darált hússal egy igazi családi kedvenc, amely tökéletes választás a hétköznapi vacsorákhoz. A roppanós brokkoli, a szaftos darált hús és a krémes ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Ropogós reszelt sajtgolyók

Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez a finom sajtgolyó, amelyet most tilsiti sajtból készítettem el, de próbáltam már trappista sajtból is, úgy is nagyon fincsi volt! Finom ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!