Felhő kenyér
- 13% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
33g tojás42 kcal
-
8g krémsajt20 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
- 13% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
165g tojás208 kcal
-
40g krémsajt100 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
- 13% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
80.5g tojás101 kcal
-
19.5g krémsajt49 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
- 13% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 4.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 128.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 57 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.4 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 22.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 46 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 85 mg
-
Retinol - A vitamin: 46 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 146 micro
- 13% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.2 g
Zsír
-
Összesen 23 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 540 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 641.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 81 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 287 mg
-
Nátrium 206 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 110.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 232 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 68 micro
-
Kolin: 427 mg
-
Retinol - A vitamin: 232 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 730 micro
- 13% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.9 g
Zsír
-
Összesen 11.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 263 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 313 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 140 mg
-
Nátrium 101 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 53.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 113 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 58 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 208 mg
-
Retinol - A vitamin: 113 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 356 micro
Hozzávalók
-
3 db tojás
-
0.3 teáskanál sütőpor
-
só ízlés szerint
-
1 csepp édesítőszer
Elkészítés
- Először is szét kell választani a tojásokat. Előmelegítjük a sütőt 170 fokra, és egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
- A sárgájához hozzáadjuk a többi hozzávalót: krémsajtot, sütőport, sót és az édesítőt, majd az egészet habosra keverjük.
- A fehérjéket kemény habbá verjük, és a tojássárgás keveréket óvatosan beleforgatjuk. Igyekezzünk nem összetörni a habot, mert a kenyér lényege, hogy minél habosabb és könnyebb legyen.
- Kis halmokat kanalazunk a sütőpapírral, és a kanál hátával szétterítjük egy kicsit laposabbra, de ne legyen túl vékony se, mert akkor kiszárad, és könnyen el fog törni. Kb 1 cm legyen a vastagsága, az átmérőjét pedig mindenki maga dönti el, szerintem 13-15 cm a legjobb, mert azon kellemesen el lehet rendezgetni a szendvics hozzávalóit. Nekem ebből az adagból kb. 10 ilyen kis korong jött ki.
- Sütőben kb. 15-20 perc alatt megsül, de erre a zsemlés barna színre kell várni, meg a picit repedezett tetejére. Sütőből kivéve habcsók állaga lesz, és ilyenkor még törik, de ez ne hagyjon megtéveszteni senkit, mert áll egy picit, megszívja magát a levegő páratartalmával, és felvesz egy puha, kellemesen rágós állagot, ami ideális lesz szendvicsekhez.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 227
- Tegnapi nézettség: 12
- 7 napos nézettség: 111
- Össznézettség: 80964
- Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 28.
Ajánló
Ezt az egyszerű receptet én akkor szoktam használni, amikor tudom, hogy valahova hideg-élelmet kell csomagolnom magamnak, és nem akarok a salátás tálakkal bajlódni. Nagyon kevés kalória van egy szelet ilyen kenyérben (45 kcal), ugyanis nem tartalmaz lisztet, tehát még a glutén-érzékenyek is teljes nyugalommal fogyaszthatják. Azonkívül rengeteg benne a protein is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Mostanában családilag próbálunk leszokni a fehér kenyérről, meg úgy általánosságban a fehér lisztről, és próbálkozunk a kicsivel egészségesebb életmódot élő emberek körébe tartozni. Ugyanakkor, imádjuk a jól megpakolt szendvicseket is. Ezt a receptet pont utazás előtt találtam, és nagyon örültem, hogy lesz uzsonnám majd a hosszú útra. Pikk-pakk megvolt, és igazából nem sok íze van, nem fogja elnyomni a szendvicsbe valók ízét, az a funkciója, hogy összetartsa a szendvicset. Ezt a feladatot remekül teljesíteni is tudja.