r
Nosalty Logó

Feketeszedres torta Nóri konyhájától

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Feketeszedres torta Nóri konyhájától
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

476
Kalória
8.9g
Fehérje
43.7g
Szénhidrátok
29.5g
Zsír
80.4g
Víz
188.5g
Koleszterin
1.7g
Rost
28.7g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 476 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 4750 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 220 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    29.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    670.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    241 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.7 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    80.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    299 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    287 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    225 micro
Összesen 476 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    88.7 g

Zsír

  • Összesen
    295.5 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    110 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    1885 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6705.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    2045 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    2407 mg
  • Nátrium
    1898 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    437.3 g
  • Cukor
    287 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    803.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2991 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    410 micro
  • K vitamin:
    200 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    291 micro
  • Kolin:
    1256 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2868 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1464 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2254 micro
Összesen 4750 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    310.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    37.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 220 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. Először a piskótát elkészítjük, a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét és a sárgáját külön felverjükhabosra, a sárgájához hozzáadunk egy csomag vaníliás cukrot, egy csomag sütőport és a lisztet.
  2. Majd megsütjük tortaformában.
  3. A krém: a szedreketpár dbkivételévelkettévágjuk, majd megfőzzük a vaníliáspudingot, a margarint porcukorral kikeverjük habosra, majd összekeverjük a pudinggal és a szederrel.
  4. A piskótát kettévágjuk, és megtöltjük a krémmel.
  5. A tejszínhabot keményre felverjük a habfixálóval, majd 1/3 részét félretesszük, ezzel bekenjük a tortánkat, majd a maradt habba pár db szeder levét belefacsarjuk, hogy lilás színű habot kapjunk.Ezt tesszük egy habzsákba, és rózsákat formázunk vele, majd csokidarávalés egész szedrekkel díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 140 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Én most csináltam meg először, de nagyon finom lett, ezért is gondoltam, hogy megosztom, mert nem hétköznapi gyümölcsből készült.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Epres tejberizstorta

A legpuhább piskótán ülő krémes tejberizs és az őket felül bevonó harsány eperzselé olyan tortát alkotnak, amely méltán megérdemli a klasszikus jelzőt. Születésnapra, de akár egy ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ez a legjobb tejtermék, ha gyorsítani szeretnénk a bélmozgásunkat

A tejtermékek emésztőrendszerre gyakorolt hatásáról hatalmas vitákat lehetne folytatni, de az biztos, hogy az egyik legnépszerűbb fermentált tejtermékünk kiemelten sokat tud segíteni a bélmozgás serkentésében. Kivéve, ha tejallergiásak vagy laktózérzékenyek vagyunk, akkor inkább ne fogyasszuk.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!