r
Nosalty Logó

Feketeszedres torta Nóri konyhájától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Feketeszedres torta Nóri konyhájától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
140 °C
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 476 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 4750 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 220 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    29.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    670.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    241 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.7 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    299 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    287 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    225 micro
Összesen 476 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    88.7 g

Zsír

  • Összesen
    295.5 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    110 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    1885 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6705.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    2045 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    2407 mg
  • Nátrium
    1898 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    437.3 g
  • Cukor
    287 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    803.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2991 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    410 micro
  • K vitamin:
    200 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    291 micro
  • Kolin:
    1256 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2868 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1464 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2254 micro
Összesen 4750 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    310.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 220 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. Először a piskótát elkészítjük, a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét és a sárgáját külön felverjükhabosra, a sárgájához hozzáadunk egy csomag vaníliás cukrot, egy csomag sütőport és a lisztet.
  2. Majd megsütjük tortaformában.
  3. A krém: a szedreketpár dbkivételévelkettévágjuk, majd megfőzzük a vaníliáspudingot, a margarint porcukorral kikeverjük habosra, majd összekeverjük a pudinggal és a szederrel.
  4. A piskótát kettévágjuk, és megtöltjük a krémmel.
  5. A tejszínhabot keményre felverjük a habfixálóval, majd 1/3 részét félretesszük, ezzel bekenjük a tortánkat, majd a maradt habba pár db szeder levét belefacsarjuk, hogy lilás színű habot kapjunk.Ezt tesszük egy habzsákba, és rózsákat formázunk vele, majd csokidarávalés egész szedrekkel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 140 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1071
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Én most csináltam meg először, de nagyon finom lett, ezért is gondoltam, hogy megosztom, mert nem hétköznapi gyümölcsből készült.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...