r
Nosalty Logó

Feketeribizli lekvár tartósítószer nélkül

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Iluska
Feketeribizli lekvár tartósítószer nélkül
adag
Előkészítés
perc
  • 1% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1444 kcal
  • 1% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 4331 kcal
  • 1% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 155 kcal
  • 1% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    935.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    362 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    385 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    367.1 g
  • Cukor
    266 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    535.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1183 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1444 kcal
  • 1% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.4 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2807.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    1086 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    470 mg
  • Foszfor
    1156 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1101.3 g
  • Cukor
    798 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    1606.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    3548 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 4331 kcal
  • 1% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    0.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    100.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    127 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 155 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az üvegeket alaposan kimossuk és minden más eszközt is.
  2. A ribizlit leszárazás után megmossuk egy szűrőkanálban, folyó víz alatt és lecsepegtetjük.
  3. Egy edénybe odatesszük kb.10 percre, amíg összeesnek a szemek. Közben törögetjük egy fém eszközzel vagy burgonya törővel.
  4. Egy kisebb lyukú szűrőkanálba téve átpasszírozzuk.
  5. A tiszta levet kis lángon odatesszük főni, közben az üvegeket a sütő közepére pakoljuk és 110-130 fokon sterilizáljuk.
  6. Kb. 10 perc után hozzá tesszük a kimért cukrot és a citromsavat is. Sűrítjük és közben kavargatjuk kb. 20-25 percig.
  7. A sütőből forrón kivett üvegeket tele szedjük és nagyon erősen rá tekerjük a tetejét.
  8. Egy alkalmas edényt kibélelünk pléddel és belerakjuk az üvegeket, majd jól bebugyoláljuk. Másnapig itt hagyjuk kihűlni és egy hideg, hűvös helyre visszük.
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 6940
  • Feltöltés dátuma: 2021. július 05.

Ajánló

A citromsav azért kell bele,hogy még szebb legyen a színe a lekvárnak!!!2 kg ribizliből 4 db 3 dl-es üveggel lett.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Több mint 10 feketeribizli bokor van amit én ápolok,metsszek,locsolok majd betakarítom a termést!!!Télen nagyon jó elővenni a lekvárt és felhasználni!!Imádjuk a fekete ribizlit,már csak az egészségre gyakorolt hatása miatt is... ..:-))))

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...