Feketeribizli lekvár tartósítószer nélkül
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Iluska
adag
Előkészítés
perc
- 1% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
667g feketeribizli412 kcal
-
267g cukor1032 kcal
-
0g citromsav0 kcal
Összesen
1444
kcal
- 1% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
2000g feketeribizli1235 kcal
-
800g cukor3096 kcal
-
0g citromsav0 kcal
Összesen
4331
kcal
- 1% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
71.4g feketeribizli44 kcal
-
28.6g cukor111 kcal
-
0g citromsav0 kcal
Összesen
155
kcal
- 1% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.1 g
Zsír
-
Összesen 2.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 935.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 362 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 157 mg
-
Foszfor 385 mg
-
Nátrium 16 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 367.1 g
-
Cukor 266 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 535.5 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 78 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 1183 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
1444
kcal
- 1% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27.4 g
Zsír
-
Összesen 8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2807.5 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 1086 mg
-
Vas 31 mg
-
Magnézium 470 mg
-
Foszfor 1156 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1101.3 g
-
Cukor 798 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 1606.6 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 235 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 3548 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
4331
kcal
- 1% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1 g
Zsír
-
Összesen 0.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 100.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 41 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.3 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 57.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 127 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
155
kcal
Hozzávalók
-
2 kg feketeribizli
-
80 dkg cukor
-
2 csipet citromsav
Elkészítés
- Az üvegeket alaposan kimossuk és minden más eszközt is.
- A ribizlit leszárazás után megmossuk egy szűrőkanálban, folyó víz alatt és lecsepegtetjük.
- Egy edénybe odatesszük kb.10 percre, amíg összeesnek a szemek. Közben törögetjük egy fém eszközzel vagy burgonya törővel.
- Egy kisebb lyukú szűrőkanálba téve átpasszírozzuk.
- A tiszta levet kis lángon odatesszük főni, közben az üvegeket a sütő közepére pakoljuk és 110-130 fokon sterilizáljuk.
- Kb. 10 perc után hozzá tesszük a kimért cukrot és a citromsavat is. Sűrítjük és közben kavargatjuk kb. 20-25 percig.
- A sütőből forrón kivett üvegeket tele szedjük és nagyon erősen rá tekerjük a tetejét.
- Egy alkalmas edényt kibélelünk pléddel és belerakjuk az üvegeket, majd jól bebugyoláljuk. Másnapig itt hagyjuk kihűlni és egy hideg, hűvös helyre visszük.
- Receptkönyvben: 7
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 6940
- Feltöltés dátuma: 2021. július 05.
Ajánló
A citromsav azért kell bele,hogy még szebb legyen a színe a lekvárnak!!!2 kg ribizliből 4 db 3 dl-es üveggel lett.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Iluska
1103 recept
Több mint 10 feketeribizli bokor van amit én ápolok,metsszek,locsolok majd betakarítom a termést!!!Télen nagyon jó elővenni a lekvárt és felhasználni!!Imádjuk a fekete ribizlit,már csak az egészségre gyakorolt hatása miatt is... ..:-))))