r
Nosalty Logó

Feketeerdő-torta Szikra konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szikra
Feketeerdő-torta Szikra konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához

A meggyes töltelékhez

A tejszínes töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 555 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához

A meggyes töltelékhez

A tejszínes töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 4437 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához

A meggyes töltelékhez

A tejszínes töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 198 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    36.3 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    324.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    185 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 555 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.5 g

Zsír

  • Összesen
    290.4 g
  • Telített zsírsav
    220 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1357 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2599.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    459 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    187 mg
  • Foszfor
    975 mg
  • Nátrium
    853 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    395.5 g
  • Cukor
    173 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    474.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1521 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    290 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    790 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1483 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    450 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1263 micro
Összesen 4437 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    116.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 198 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A meggyes töltelékhez

A tejszínes töltelékhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. 5 tojásból sütünk egy kerek piskótát, amit 2 lappá vágunk. Vághatjuk 3-ba is, ha szépen feljött a piskóta.
  2. A meggylét a pudinggal és a cukorral sűrű krémmé főzzük, levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a meggyet.
  3. A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük.
  4. A tésztára kenjük a meggyes krémet, erre a tejszínhab kerül. Így töltjük meg két sorban a tortát.
  5. Felső lapját, oldalát is tejszínhabbal vonjuk be.
  6. Tetejét megszórjuk csokoládéforgáccsal, körbedíszítjük meggyszemekkel.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 15781
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Feketeerdő-torta Szikra konyhájából
Szikra 7 recept

Nagyon szeretek sütni, és mivel imádom a Feketeerdő-tortát, így gondoltam én is megpróbálkozom vele :)

Hozzávalók

A piskótához

A meggyes töltelékhez

A tejszínes töltelékhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...