r
Nosalty Logó

Feketeerdő-torta Haidy konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Haidy
Feketeerdő-torta Haidy konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskóta

Meggyes krém

Túrós-tejszínes krém

Díszítés

Összesen 683 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskóta

Meggyes krém

Túrós-tejszínes krém

Díszítés

Összesen 8182 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskóta

Meggyes krém

Túrós-tejszínes krém

Díszítés

Összesen 171 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.5 g

Zsír

  • Összesen
    30.9 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1195.4 g
  • Cink
    218 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    168 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    376 mg
  • Nátrium
    199 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.2 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    97.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 683 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    281.7 g

Zsír

  • Összesen
    371.2 g
  • Telített zsírsav
    290 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1647 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14345.2 g
  • Cink
    2610 mg
  • Szelén
    211 mg
  • Kálcium
    2036 mg
  • Vas
    2021 mg
  • Magnézium
    381 mg
  • Foszfor
    4512 mg
  • Nátrium
    2388 mg
  • Réz
    102 mg
  • Mangán
    83 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    902.9 g
  • Cukor
    410 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1174.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    699 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    357 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    250 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1202 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    263 micro
  • Kolin:
    1303 mg
  • Retinol - A vitamin:
    697 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2259 micro
Összesen 8182 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    304.1 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 171 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Meggyes krém

Túrós-tejszínes krém

Díszítés

Elkészítés

Piskóta

  1. A piskótához a tojássárgáját a cukorral habosra verjük, majd hozzáadjuk a sütőporral, kakaóval elkevert lisztet, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét. Vajazott, sütőpapírral kibélelt tortaformában megsütjük.
  2. A meggylevet a pudingporral és a cukorral állandóan kevergetve főzzük sűrű krémmé.
  3. A zselatint áztassuk 1 dl vízbe, majd melegítsük addig, míg teljesen feloldódik.
  4. A tejszínt verjük kemény habbá, csorgassuk bele a zselatint, és keverjük jól össze a túróval. A meggyes és a túros tejszínes masszát külön-külön töltsük habzsákba.
  5. A piskótát vágjuk három lapba, két lapot fektessünk egymás mellé, és a töltelékeket körben, csíkonként váltakozva, egyforma magasságban nyomjuk rá úgy, hogy a tejszínesből valamennyi krém megmaradjon. A meggyszemeket belenyomkodjuk a meggylében főzött krémbe.
  6. A lapokat helyezzük egymásra, fedjük be a harmadikkal. A félretett tejszínes krémmel a tetejét és az oldalát vonjuk be, majd tegyük hűtőszekrénybe, hogy megdermedjen.
  7. Végül az oldalát szórjuk be csokoládéforgáccsal, a tetejét díszítsük tejszínhabbal, meggyszemekkel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2433
  • Feltöltés dátuma: 2016. november 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a tortát már többször elkészítettem, köztük egyszer a barátomnak, akinek egy svédországi látogatásom során csináltam meg, nagy sikere volt.

Hozzávalók

Piskóta

Meggyes krém

Túrós-tejszínes krém

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...