Feketeerdő-torta Haidy konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Haidy
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 10% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 14% Zsír
Piskóta
-
17g finomliszt61 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
4 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
13g cukor48 kcal
Meggyes krém
-
50g meggylé20 kcal
-
29 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
63g meggybefőtt45 kcal
Túrós-tejszínes krém
Díszítés
-
63 kcal
-
36 kcal
-
5g meggybefőtt4 kcal
Összesen
683
kcal
- 10% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 14% Zsír
Piskóta
-
200g finomliszt728 kcal
-
495g tojás623 kcal
-
46 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
150g cukor581 kcal
Meggyes krém
-
600g meggylé240 kcal
-
343 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
750g meggybefőtt540 kcal
Túrós-tejszínes krém
-
1000g tehéntúró1470 kcal
-
10g zselatin34 kcal
-
100g víz0 kcal
-
700g növényi habtejszín1757 kcal
Díszítés
-
300g növényi habtejszín753 kcal
-
80g csokoládéforgács437 kcal
-
60g meggybefőtt43 kcal
Összesen
8182
kcal
- 10% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 14% Zsír
Piskóta
-
4.2g finomliszt15 kcal
-
10.5g tojás13 kcal
-
0.4g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
3.2g cukor12 kcal
Meggyes krém
-
12.7g meggylé5 kcal
-
1.9g vaníliás pudingpor7 kcal
-
3.2g cukor12 kcal
-
15.9g meggybefőtt11 kcal
Túrós-tejszínes krém
-
21.2g tehéntúró31 kcal
-
0.2g zselatin1 kcal
-
2.1g víz0 kcal
-
14.8g növényi habtejszín37 kcal
Díszítés
-
6.4g növényi habtejszín16 kcal
-
1.7g csokoládéforgács9 kcal
-
1.3g meggybefőtt1 kcal
Összesen
171
kcal
- 10% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.5 g
Zsír
-
Összesen 30.9 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 137 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1195.4 g
-
Cink 218 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 170 mg
-
Vas 168 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 376 mg
-
Nátrium 199 mg
-
Réz 9 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 75.2 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 97.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 21 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 100 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 109 mg
-
Retinol - A vitamin: 58 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 188 micro
Összesen
683
kcal
- 10% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 281.7 g
Zsír
-
Összesen 371.2 g
-
Telített zsírsav 290 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1647 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 14345.2 g
-
Cink 2610 mg
-
Szelén 211 mg
-
Kálcium 2036 mg
-
Vas 2021 mg
-
Magnézium 381 mg
-
Foszfor 4512 mg
-
Nátrium 2388 mg
-
Réz 102 mg
-
Mangán 83 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 902.9 g
-
Cukor 410 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 1174.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 699 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 357 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 250 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1202 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 263 micro
-
Kolin: 1303 mg
-
Retinol - A vitamin: 697 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 40 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2259 micro
Összesen
8182
kcal
- 10% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 7.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 304.1 g
-
Cink 55 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 43 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 96 mg
-
Nátrium 51 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.1 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 24.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 25 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 48 micro
Összesen
171
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
20 g cukrozatlan kakaópor
-
1 csomag sütőpor
-
150 g cukor
Meggyes krém
-
600 ml meggylé
-
2 tasak vaníliás pudingpor
-
150 g cukor
Túrós-tejszínes krém
-
2 ek zselatin
-
1 dl víz
-
700 ml növényi habtejszín
Díszítés
-
300 ml növényi habtejszín
-
8 dkg csokoládéforgács
Elkészítés
Piskóta
- A piskótához a tojássárgáját a cukorral habosra verjük, majd hozzáadjuk a sütőporral, kakaóval elkevert lisztet, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét. Vajazott, sütőpapírral kibélelt tortaformában megsütjük.
- A meggylevet a pudingporral és a cukorral állandóan kevergetve főzzük sűrű krémmé.
- A zselatint áztassuk 1 dl vízbe, majd melegítsük addig, míg teljesen feloldódik.
- A tejszínt verjük kemény habbá, csorgassuk bele a zselatint, és keverjük jól össze a túróval. A meggyes és a túros tejszínes masszát külön-külön töltsük habzsákba.
- A piskótát vágjuk három lapba, két lapot fektessünk egymás mellé, és a töltelékeket körben, csíkonként váltakozva, egyforma magasságban nyomjuk rá úgy, hogy a tejszínesből valamennyi krém megmaradjon. A meggyszemeket belenyomkodjuk a meggylében főzött krémbe.
- A lapokat helyezzük egymásra, fedjük be a harmadikkal. A félretett tejszínes krémmel a tetejét és az oldalát vonjuk be, majd tegyük hűtőszekrénybe, hogy megdermedjen.
- Végül az oldalát szórjuk be csokoládéforgáccsal, a tetejét díszítsük tejszínhabbal, meggyszemekkel.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 12 alkalommal
- Receptkönyvben: 16
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2433
- Feltöltés dátuma: 2016. november 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Haidy
13 recept
Ezt a tortát már többször elkészítettem, köztük egyszer a barátomnak, akinek egy svédországi látogatásom során csináltam meg, nagy sikere volt.