r
Nosalty Logó

Feketeerdő-torta Haidy konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Haidy
Feketeerdő-torta Haidy konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskóta

Meggyes krém

Túrós-tejszínes krém

Díszítés

683
Kalória
23.5g
Fehérje
75.2g
Szénhidrátok
30.9g
Zsír
97.9g
Víz
137.2g
Koleszterin
1.6g
Rost
34.2g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskóta

Meggyes krém

Túrós-tejszínes krém

Díszítés

Összesen 683 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskóta

Meggyes krém

Túrós-tejszínes krém

Díszítés

Összesen 8182 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskóta

Meggyes krém

Túrós-tejszínes krém

Díszítés

Összesen 171 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.5 g

Zsír

  • Összesen
    30.9 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1195.4 g
  • Cink
    218 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    168 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    376 mg
  • Nátrium
    199 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.2 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    97.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 683 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    281.7 g

Zsír

  • Összesen
    371.2 g
  • Telített zsírsav
    290 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1647 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14345.2 g
  • Cink
    2610 mg
  • Szelén
    211 mg
  • Kálcium
    2036 mg
  • Vas
    2021 mg
  • Magnézium
    381 mg
  • Foszfor
    4512 mg
  • Nátrium
    2388 mg
  • Réz
    102 mg
  • Mangán
    83 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    902.9 g
  • Cukor
    410 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    1174.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    699 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    357 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    250 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1202 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    263 micro
  • Kolin:
    1303 mg
  • Retinol - A vitamin:
    697 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2259 micro
Összesen 8182 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    304.1 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    24.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 171 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. A piskótához a tojássárgáját a cukorral habosra verjük, majd hozzáadjuk a sütőporral, kakaóval elkevert lisztet, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét. Vajazott, sütőpapírral kibélelt tortaformában megsütjük.
  2. A meggylevet a pudingporral és a cukorral állandóan kevergetve főzzük sűrű krémmé.
  3. A zselatint áztassuk 1 dl vízbe, majd melegítsük addig, míg teljesen feloldódik.
  4. A tejszínt verjük kemény habbá, csorgassuk bele a zselatint, és keverjük jól össze a túróval. A meggyes és a túros tejszínes masszát külön-külön töltsük habzsákba.
  5. A piskótát vágjuk három lapba, két lapot fektessünk egymás mellé, és a töltelékeket körben, csíkonként váltakozva, egyforma magasságban nyomjuk rá úgy, hogy a tejszínesből valamennyi krém megmaradjon. A meggyszemeket belenyomkodjuk a meggylében főzött krémbe.
  6. A lapokat helyezzük egymásra, fedjük be a harmadikkal. A félretett tejszínes krémmel a tetejét és az oldalát vonjuk be, majd tegyük hűtőszekrénybe, hogy megdermedjen.
  7. Végül az oldalát szórjuk be csokoládéforgáccsal, a tetejét díszítsük tejszínhabbal, meggyszemekkel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ezt a tortát már többször elkészítettem, köztük egyszer a barátomnak, akinek egy svédországi látogatásom során csináltam meg, nagy sikere volt.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Métereskalács-torta

Az egyik legnagyobb közönségkedvenc édesség fogta magát és karácsony alkalmából tortaformába vágta magát! Semmivel sem több a macera, cserében nagyon szemrevaló, és még annál is ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Gyors töltelék húsok mellé

Az egyik legegyszerűbb köretféle a töltelék, ami a magyar és az amerikai konyhában egyaránt nagy népszerűségnek örvend. Mint arra az elnevezés is utal, hagyományosan a húsok belsejébe ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!