r
Nosalty Logó

Feketeerdő-torta 9. - piskótából egyszerűen

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
tekovacs
Feketeerdő-torta 9. - piskótából egyszerűen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 720 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 2877 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 197 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    16.7 g

Zsír

  • Összesen
    36.9 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    273 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    678.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    275 mg
  • Nátrium
    223 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.6 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    218 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    372 micro
Összesen 720 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    66.8 g

Zsír

  • Összesen
    147.6 g
  • Telített zsírsav
    122 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1090 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2714 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    371 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    207 mg
  • Foszfor
    1098 mg
  • Nátrium
    892 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    330.5 g
  • Cukor
    150 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    245.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    465 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    870 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1488 micro
Összesen 2877 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 197 kcal

Elkészítés

  1. A6 tojásos, kakaós piskótát a szokás szerint elkészítjük. A mokkáskanál fahéjat adjuk hozzá, mert pikánsabbá teszi a tésztát, és a meggyes ízhez is nagyon jól illik.
  2. Ha kész, és kihűlt, vágjuk három lapba.
  3. Közben verjük fel a speciális tejszínt jó keményre a 2 cs habfixálóval és a4 cs vaníliás cukorral.
  4. Az első lapot megkenjük 1 kanál meggy-dszemmel, és rákenjük a hab 1/3-át.
  5. A habra kimagozott leszárított meggydarabkákat szórjunk.
  6. A következő lapra megint egy kanál dzsem, rá a hab és pár szem kimagozott meggy.
  7. Végül lefedjük, és a maradék habot elosztjuk a tetején. Egész meggyszemekkel és csokidarával díszítkük. A maradék meggyet a torta körül elosztjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 23x23
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 16446
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Feketeerdő-torta 9. - piskótából egyszerűen
tekovacs 91 recept

Mindíg szerettem volna egy csupa hab tortakölteményt csinálni, de azt gondoltam, ez macerás, és a hab is mindig összeesik... Ez csak a profiknak sikerülhet.:) Hát, nem tudom, szabad-e itt reklámozni, de a speciális tejszínnek köszönhetően vágtam bele, és csuda finom lett. Nem is tudom, hogy az "igazi" feketeerdő-tortának mi a tésztája, de én mindig a jól bevált és egyszerű piskóta receptemet variálom. Ahány tojás, annyi cukor és liszt stb. Szóval isteni finom lett ... és igazán nagyon könnyű elkészíteni.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...