r
Nosalty Logó

Feketeerdő-kelyhek

0,0

0 ÉRTÉKELÉS5 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Szarvasné Marcsi
Feketeerdő-kelyhek
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A csokis piskótához

A krémhez

A díszítéshez

593
Kalória
10g
Fehérje
57.3g
Szénhidrátok
32.8g
Zsír
127.6g
Víz
247.4g
Koleszterin
3g
Rost
39.5g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A csokis piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 593 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A csokis piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 4731 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A csokis piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 204 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    32.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    247 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    687.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    264 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.3 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    127.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    278 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    237 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    486 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    259 micro
Összesen 593 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    79.9 g

Zsír

  • Összesen
    262.6 g
  • Telített zsírsav
    150 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1979 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5498.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    1633 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    418 mg
  • Foszfor
    2109 mg
  • Nátrium
    1158 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    458.3 g
  • Cukor
    316 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    1020.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2224 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    408 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    271 micro
  • Kolin:
    1206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1899 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    3887 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2071 micro
Összesen 4731 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    44.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    169 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 204 kcal

Elkészítés

A csokis piskótához

  1. A meggyet kimagozzuk, majd lecsepegtetjük. Felöntjük a rummal, hogy azt ellepje. Felforraljuk, majd levesszük a tűzről.
  2. Az étcsokit feldaraboljuk, majd vízgőz felett megolvasztjuk, hűtjük.
  3. Megsütjük a 3 tojásos kakaós piskótát,amit hűtünk, és kis kockákra vágunk. (Én egy 3 tojásospiskótát készítettem sütőpor nélkül, hogy ne legyen magas, mert itt nem kell, hogy az legyen.)
  4. A tejet megmelegítjük. A tojások sárgáját, a lisztet, a cukrot simára keverjük, majd óvatosan hozzáadjuk a tejet. Lábosba öntjük, és kb. 5-10 percig sűrítjük.
  5. Fele arányban szétrakjuk a krémet, majd az egyikhez adjuk az olvasztott étcsokit.
  6. A tejszínből habot készítünk. Egyik fele a sima krémbe megy, a másik fele a csokis krémbe.
  7. Kelyheket készítünk elő vagy magas falú poharakat (én ez utóbbiba raktam, amik 2,5 dl-es).
  8. A kelyhekbe rakunk alulra pár szem meggyet, erre a csokis krémet, rá a piskótakockákat, erre a sima krémet.
  9. Ha kész az összes kehely, pohár, díszítjük őket tejszínhabbal, a cseresznyével és a meggyel.
  10. Kis ideig hűtjük, hogy az ízek összeérjenek.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ezt egyszer a tv-ben láttam, és azonnal ráraboltam, elkészítettem. Hatalmas sikert aratott, mert a család amúgy is szereti az efféle nyalánkságokat :). Igaz, hogy kicsit macerás, és idő kell hozzá, de megéri azoknak, akik szeretik az ilyesféle desszerteket :). Remélem, hogy sokan elkészítik, és ízleni fog mindenkinek! Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá :)! Mivel én magas falú, 2,5 dl-es poharakba raktam, így nekem 8 adag készült el ebből a menniségből.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Fügeleveles panna cotta

A panna cotta sokkal bonyolultabb édességnek mutatja magát, mint amilyen valójában. Azon kívül pedig, hogy végtelenül egyszerű, kényünk-kedvünk szerint alakíthatjuk az ízesítését: ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Az orchidea jobban szereti, mint a vizet: csak 2 evőkanál...

Az orchideák csoportja az egyik legsokszínűbb virágcsoport, több mint 25 000 fajával. Itthon is előszeretettel tartjuk a lakásban, mivel azonban elég kényes növény, muszáj kellő figyelemmel gondoskodni róla. Mutatunk egy szuper trükköt a locsolásához, amivel egész évben virágoztathatod!

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!