r
Nosalty Logó

Fekete rózsa SweetSzenilla konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
SweetSzenilla
Fekete rózsa SweetSzenilla konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tészta hozzávalói

A krém hosszávalói

A töltelék hozzávalói

A tetejére

989
Kalória
14.6g
Fehérje
131.5g
Szénhidrátok
44.5g
Zsír
19.8g
Víz
16g
Koleszterin
6.1g
Rost
63.8g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tészta hozzávalói

A krém hosszávalói

A töltelék hozzávalói

A tetejére

Összesen 989 kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tészta hozzávalói

A krém hosszávalói

A töltelék hozzávalói

A tetejére

Összesen 11828 kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tészta hozzávalói

A krém hosszávalói

A töltelék hozzávalói

A tetejére

Összesen 303 kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    44.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1356 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    542 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    452 mg
  • Nátrium
    233 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.5 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    19.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    314 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    294 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    232 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 989 kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    175.2 g

Zsír

  • Összesen
    533.8 g
  • Telített zsírsav
    122 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    204 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    172 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16271.8 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    325 mg
  • Kálcium
    6501 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    1123 mg
  • Foszfor
    5430 mg
  • Nátrium
    2795 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1577.8 g
  • Cukor
    765 mg
  • Élelmi rost
    73 mg

Víz

  • Összesen
    237.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3766 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    46 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    433 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    400 micro
  • Kolin:
    300 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3533 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    2784 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    435 micro
Összesen 11828 kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    419.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    6.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 303 kcal

Elkészítés

A tészta hozzávalói

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Jó kis lágy tésztát kell, hogy kapjunk.
  2. Ezután ha összeállt, 6 egyenlő részre osztjuk. Egy rész kb. 200-205 g-os kell, hogy legyen.
  3. 2 lapot kinyújtunk, és a tepsi hátulján megsütjük mindkettőt kb. 8-10 perc alatt. Vigyázzunk, hogy ne égjen meg, szép világosra.
  4. A másik 4 lapot is egyenként kinyújtjuk, és a mákos töltelékkel megtöltjük mind a 4-et, majd feltekerjük, mint a bejglit. Sok tekerés legyen rajta, tehát legalább 25 cm széles legyen. Ez a mákkal töltött tekercs adja majd a rózsát.
  5. A 4 tekercset sütőpapíros tepsibe tesszük, és megsütjük. Én 1 cm-es távolságra tettem őket, mert úgyis dagadnak a sütőben. Úgy a jó, ha összesülnek a tekercsek!!!

A krém hosszávalói

  1. A pudingport megfőzzük a tejjel. A cukrot kikeverjük fehéredésig a margarinnal. Ehhez adunk egy vanília aromát.
  2. A kihűlt pudinghoz hozzákeverjük a margarinos krémet.

A töltelék hozzávalói

  1. Összekeverjük a mákos töltelék hozzávalóit. Jó, ha langyos, mert így könnyen kenhető. Óvatosan, mert a tészta vékony, és kiszakadhat.

A tetejére

  1. Veszünk egy tálcát, és ráfektetünk egy sima lapot. Erre jön a vaníliakrém fele, erre a 4 egybesült tekercs, majd a vaníliakrém másik fele. Erre a 2. sima lap.
  2. A tetejét olvasztott tortabevonóval sűrűn össze-vissza locsolgatjuk. 2 órát hagyjuk hűtőszekrényben állni.
  3. Nekem van tortakeretem, és abban raktam össze, így szebb lett. De csináltam már keret nélkül is. Szeleteléskor először hosszában vágjuk fel 4 részre, ügyelve arra, hogy pont a rudak között vágjuk, majd keresztbe. Így mutatja meg magát a szép fekete rózsa.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 140 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28x40x8

Egy újabb szösszenet a család kedvenc sütijei közül. Mennyeien harmonizál a könnyű, mákos töltelék, és a selymes, lágy vaníliakrém ízkombinációja. Nagyon kiadós.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

A tökéletes piskóta

Rengeteg sütemény alapját adja, megannyiszor desszerthez szükséges, mégis sokaknak mumus a piskóta készítése. Az egyszerű hozzávalókból nem mindig sül meg az a légies, könnyed, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Ropogós reszelt sajtgolyók

Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez a finom sajtgolyó, amelyet most tilsiti sajtból készítettem el, de próbáltam már trappista sajtból is, úgy is nagyon fincsi volt! Finom ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!