r
Nosalty Logó

Fekete házi tészta Picipirostól

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Picipiros
Fekete házi tészta Picipirostól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 451 kcal
  • 11% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 901 kcal
  • 11% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 284 kcal
  • 11% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    397.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    204 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    261 micro
Összesen 451 kcal
  • 11% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    795 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    408 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    153.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    97.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    305 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    523 micro
Összesen 901 kcal
  • 11% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 284 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet egy púpos halomba szórjuk, majd öklünket belenyomva mélyedést hagyunk benne.
  2. Beleütjük a tojásokat, rányomjuk a tintahal tintát, egy csipet sóval megszórjuk és villával vagy ujjainkkal óvatosan összekeverjük őket.
  3. Miközben keverjük, apránként az oldalából mindig hozzálökünk egy kis adag lisztet. Ezt addig folytatjuk, míg el nem fogy a liszt körülötte és elkezdjük gyúrni.
  4. Legalább 5-7 percen át gyúrjuk a tésztát, egészen addig, amíg fényes, rugalmas, puha tésztát nem kapunk. Ha ragacsos marad, egy kis lisztet, ha nem elég rugalmas, akkor pedig pár csepp vizet adjunk hozzá.
  5. Amikor a tésztánk eléri a megfelelő állagot, gombóccá gyúrjuk, vékonyan belemasszírozzuk az olívaolajat, majd lefóliázva fél órát szobahőmérsékleten pihentetjük.
  6. A pihentetett tésztát kettévágjuk és tésztanyújtóval vagy sodrófával olyan vékonyra nyújtjuk, hogy a fény átlátható legyen rajta, de ne szakadjon.
  7. Formára vágjuk és sós, lobogó vízben, fedő nélkül 5-7 perc alatt al dente főzzük. Leszűrjük, kb. 3 evőkanálnyi főzővizet alatta hagyunk és átforgatjuk benne vagy szósszal keverjük el.
  • Receptkönyvben: 1
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 73
  • Feltöltés dátuma: 2024. augusztus 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fekete házi tészta Picipirostól
Picipiros 75 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Séftippek a legtökéletesebb, soktojásos házi tésztához Jahni Lászlótól, a Kistücsök...

A fejekben az él, hogy a levesekhez, tésztaételekhez nagy macera házi tésztát készíteni, ma már ezért automatikusan a gyári száraz tészta után nyúlunk. A legendás balatoni étterem, a Kistücsök séfje ezzel szemben arra biztat minden főzni szeretőt, hogy bátran álljunk neki frissen kigyúrni a tésztát, mert egy kis gyakorlással gyorsan megvan, az élmény pedig magáért beszél majd.

Nosalty

További cikkek